Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
Togo dansers
Geplaatst op 19 juli 2016 om 21:34 door Hinjaks

Even verder borduren op de foto's van Piet van Schendel. Hier in Drenthe hebben we ook elke zomer een dansfestival in Odoorn. Lang geleden heb ik daar een schilderij"de Togo dansers" van gemaakt. Heeft niet zoveel met fotograferen te maken maar misschien toch wel leuk.

6 reacties
jante zegt:

Heel knap, mooi, ik houd wel van die sprekende kleuren.

20 juli 2016 om 12:11.
van Schendel zegt:

Heel leuk en een knap schilderij mijn complimenten.
mooie kleuren.
Groetjes
Piet

20 juli 2016 om 12:15.
limburg zegt:

Nou een compliment heb je wel verdiend
Mooi geschilderd Heb het twee keer gezien in Odroon
Waren toen op bezoek in Stadskanaal
Groetjes ineke

20 juli 2016 om 14:31.
hette zegt:

Heel knap en mooie kleuren, dat is al gezegd en daar sluit ik mij bij aan. Het kan mij boeien, maar nu wat vragen die in principe niet met de fotografie te maken hebben. Ik tel 7 dansers, waarvan 2 heel precies weergegeven in zwart en wit waarbij het gezicht als een miniatuurportret is weergegeven. Dan moet je wel een vakopleiding hebben gevolgd ! Twee figuren zijn neergezet met zwarte tekeninkt en ingevuld met blauwe en groene tinten. Er is gewerkt met veel transparante lagen en nat in nat, wat voor verf is hierbij gebruikt? Op sommige plekken lijkt er gespat te zijn met een borsteltje (tandenborstel?) . Het resultaat vind ik een boeiend stuk vakwerk !!
Groetjes Hette

20 juli 2016 om 15:27.
Hinjaks zegt:

Ik ga proberen een antwoord te geven op de vragen van Hette. Allereerst ben ik onderwijzeres geweest en dus heb ik zoals dat toen heette de kweekschool gedaan en daar teken- en schilderles gehad van een echte kunstschilder van Dulmen Krumpelmann. Verder veel teken en schildercursussen gevolgd.
Dit schilderij is inderdaad opgebouwd uit lagen. Gewoon tekenpapier en daarop japans rijstpapier geplakt. De verf is acrylverf heel waterig gebruikt.Verder nog inkten en krijt.
Foto's gemaakt op het festival. Enkele figuren uitvergroot tot een soort abstracte sjablonen.
Als je goed kijkt zie je dat de oranje figuur een vergroting in spiegelbeeld is van de bovenste zwarte danser.
Dus van achter naar voren, eerst heel dun waterig groen, toen het oranje sjabloon geschilderd, daarna de blauwe sjablonen,spiegelbeelden van de voorste danser, die verschoven zijn zodat er ruimte tussen komt, alles heel dun en transparant en als laatste de donkere figuren geschilderd en afgewerkt met wit krijt. Elke laag moet natuurlijk eerst droog zijn voor je met de volgende begint.
En ja toen met de tandenborstel hier en daar nog wat spetters aangebracht. En tot slot een laagje haarlak erover spuiten om het krijt vast te houden.
Dit was het wel zo ongeveer.
Groetjes Hennie

20 juli 2016 om 16:28.
hette zegt:

Hennie, hartelijk bedankt voor de uitvoerige toelichting. Het was me niet opgevallen dat de oranje figuur een spiegelbeeld is van de zwarte danser, maar nu zie ik het heel duidelijk.
Groetjes Hette

21 juli 2016 om 22:16.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club