Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
Eigenschappen foto
Geplaatst op 22 februari 2017 om 11:51 door Antoon J

Ik heb een foto gemaakt. Als ik dan naar de gegevens wil kijken bij, Eigenschappen en Details. Dan zie ik een hoop gegevens staan, bij de "Oorsprong" is alleen ingevuld "Genomen op" de datum van de foto die gemaakt is. Kan er meer gegevens door de camera ingevuld worden? Ik fotografeer met een Canon G11. Hopende dat iemand mij hierop advies kan geven. Alvast bedankt.

4 reacties
Groetend zegt:

Dit zijn de z.g. Exif-gegevens.
Normaliter staan daar alles details zoals cameratype, sluitertijd, diafragma, mate van zoomen, e.d., ook de lokatie als de camera dat kan en mag doen. Zelfs bij mijn smartphone gebeurt dat.
Kan het zijn dat de foto is bewerkt?

22 februari 2017 om 12:12.
avatar
Ex-lid zegt:

Bij eigenschap/details zijn een aantal waarden zelf in te vullen /wijzigen.
Selecteer het gewenste veld (wordt blauw) ga dan naar rechts. Daar, waar wijzigen mogelijk zijn, komt een venster waarin gegevens kunnen worden ingevoerd / gewijzigd.
B.v. Auteur, verkregen op , copyrights. Ook zijn een aantal gegevens daaronder te wijzigen op de zelfde wijze als hier boven staat.
Gezien het feit dat de camera van 2009 is kan het zijn dat de camera niet meer gegevens kan leveren als in de eigenschappen zijn vermeld.

22 februari 2017 om 14:12.
Antoon J zegt:

Bedankt voor de informatie, ik ga het verder eerst uitzoeken.

22 februari 2017 om 15:36.
vriefoto zegt:

Kijk eens of het programmatje Panda Iexif 2 iets voor je is. Daarmee lees je meer exif info uit dan de meeste standaard fotoprogramma's. Klik op Panda voor download

24 februari 2017 om 23:51.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club