Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
foto's op externe schijf zetten
Geplaatst op 8 april 2017 om 20:13 door atievanalphen

Ik heb ruim 6000 foto's op de laptop (Windows 10) staan, bij afbeeldingen. Heb nu maar een externe schijf gekocht om de foto's daarop te zetten. Alleen weet ik niet hoe. Ik wil ze dus bewerken vanaf de externe schijf omdat de harde schijf bijna vol is. Ik hoor ook dat een tweede harde schijf
erg praktisch is omdat de eerste kapot kan gaan. Wil ik best aanschaffen. Dan krijg ik dus dat ik foto's twee keer moet kopieëren en later van de harde schijf moet halen.
Kan iemand mij adviseren? Bij voorbaat al bedankt.

27 reacties
DirkB zegt:

Ik zie twee vragen, klopt dat?:
1. een externe harde schijf om foto's op te zetten.
2. een tweede harde schijf als backup voor de eerste.
Betr 1: als de harde schijf aan de PC is gekoppeld, dan zijn daar m.b.v. de verkenner foto's op te zetten. Die zijn gewoon te bewerken via een fotobewerkingsprogramma, er is altijd een keuzemogelijkheid om vanuit het programma te bladeren in de mappen op de computer. Omgekeerd kan door op de foto te klikken het fotobewerkingsprogramma automatisch worden geopend.
Betr vrg 2: ik zou eerder denken aan cloudgebruik (Onedrive), dat is eenvoudiger. En dat kan ook een oplossing zijn voor vrg 1: sla ze in de cloud op.

8 april 2017 om 22:06.
Cees-1946 zegt:

De vraag, voor foto/opslag is voor mij een duidelijke optie. Vervelend genoeg, had ik mijn foto's op een 2e externe harde schijf geplaats. Daarna onbruikbaar geworden. Mijn systeem/beheerder had het ook over opslag in het internet.. De Hr. Boom komt met Cloud/gebruik. Ik heb even gekeken en zal volgende mnd daarmee aan de slag gaan. Ik heb net een oog/ingreep gehad ivm staar zodoende. Dank je wel voor deze oplossing voor foto opslag.

9 april 2017 om 10:09.
Niekie zegt:

Als je 1 externe schijf koopt en daar alle foto's op zet en je zet ook alle foto's in de cloud, kan je ze van de pc verwijderen. De backup van de foto's op de externe schijf is dan de cloud.
En koop een 2,5 inch schijfje van 1 of 2 Terrabyte. Die zijn beter te handelen en hebben geen extra voeding nodig, buiten de usb aansluiting.

Het bewerken vanaf een aangekoppelde externe schijf zal toch iets gemakkelijker gaan, als elke foto uit de cloud ophalen en wegschrijven.

Niek

9 april 2017 om 14:59.
Cees-1946 zegt:

Met mijn foto's, heb ik alles dubbel, momenteel in de pc als ook op externe harde schijf.
Ik had er 2, maar een werkt niet meer. Die kan dus verwijderd worden. Via het internet met Cloud te gaan beginnen, ik heb daarin geen ervaring in opgedaan. Het is mij duidelijk , dat er met de Pc of laptop best wel wat verkeerd kan gaan. Als dit nog eens gebeurd dan zijn foto's opgeslagen in Cloud, beter beschermd dan in de Pc-laptop thuis.! Inmiddels heb ik niks meer aangesloten in de Pc, Door ervaring wijzer geworden. Dank je wel.

9 april 2017 om 17:08.
DirkB zegt:

De cloud (internet) heeft ook mijn voorkeur, Eenhoorn.
Een foto bewerken die op de cloud staat, gaat niet anders dan een foto bewerken die op een externe harde schijf staat, tenzij er zeer traag internet is.
De keuze tussen deze twee mogelijkheden is een persoonlijke.
Is dit voldoende reactie voor vraagsteller atievanalphen?

9 april 2017 om 21:35.
atievanalphen zegt:

Ben blij dat ik meerdere mensen met mijn vraag van dienst ben geweest. Nu moet ik er zelf nog wat mee doen. De schijf die ik gekocht heb is 1 TB dus dat is alvast goed. Komt mijn volgende vraag weer, kan ik de foto's die daarop komen te staan bewerken met Photo Elements die ik op de computer heb staan?
En wat is wijsheid om voor de zekerheid de foto's ook nog in de Cloud op te slaan. Dat zal ook niet zonder slag of stoot gaan in mijn geval of de foto's op een tweede externe schijf op te slaan.
Dat is me nog niet duidelijk als ik jullie antwoorden lees. Verschillende meningen.
In ieder geval bedankt voor jullie antwoorden en ik wacht weer verder af. Groeten Atie

9 april 2017 om 21:41.
Niekie zegt:

Het gaat erom dat je altijd een backup hebt van je foto's.
Dus als je ze van de laptop afhaalt en je zet ze op 1 externe schijf, heb je geen backup. (als de ext. harde schijf ermee stopt heb je niets meer).
De keuze of dat in de cloud zou moeten, of op een 2e externe schijf is volledig aan de gebruiker.
In de cloud is wel zo veilig.
Bij een brand of inbraak kan je zomaar de 2 externe schijven kwijt raken.

Niek

9 april 2017 om 21:45.
DirkB zegt:

En de vraag betr. bewerken met Photoshop Elements: dat is geen enkel probleem, bij welke opslag dan ook.
Want of het nu een externe harde schijf is of Onedrive: voor de computer waar Photoshop op staat is het een map waarin foto's staan.

9 april 2017 om 22:13.
Cees-1946 zegt:

Wanneer ik een foto genomen heb dan gaat het foto/kaartje in de computer voor bewerking met Picasa. Vooraf een copy daarna de bewerking. Vervolgens in de map en een copy naar de externe harde schijf. Om een afdruk van een foto te verkrijgen , dat gaat via een Usb stick naar een foto/automaat. Zelf afdrukken dat kost veels te veel inkt met de printer. Persoonlijk vind ik wel wanneer er foto's gemaakt worden die dan meteen bewerken en dan opslaan. Zoals de bijgevoegde foto.

9 april 2017 om 22:13.
Niekie zegt:

Maar Dirk: Alles wat op mijn OneDrive staat bij MS, staat ook op m'n pc in de map OneDrive. Hoe creëer je dan extra ruimte?

Niek
 

9 april 2017 om 22:29.
DirkB zegt:

Niek, dat synchroniseren tussen Onedrive en de PC is uit te zetten.

9 april 2017 om 22:58.
Niekie zegt:

Dat zal dan wel op de site moeten neem ik aan. Ik wil hem zo instellen, dat hij alleen wegschrijft naar de Onedrive en er niets vanaf haalt.
Maar we dwalen erg af van de vraag Dirk.

Niek

9 april 2017 om 23:45.
atievanalphen zegt:

Daar ben ik weer. Heb een paar keer jullie adviezen overgelezen. Heb nog een externe harde schijf gevonden. Met een stekker eraan die in het stopcontact moet en ook nog aangesloten moet worden aan de laptop. Moet alles even laten bezinken.
Jullie bedankt voor het meedenken en vriendelijke groeten.

12 april 2017 om 14:50.
atievanalphen zegt:

Meneer Eenhoorn nog sterkte met uw oog.

12 april 2017 om 14:53.
DirkB zegt:

Succes atievanalphen.
De reacties dwaalden af maar er is wel wat bovengekomen.
Betr de oorspronkelijke vraag: na koppelen van de externe harde schijf zijn de foto's daarop te zetten (via 'verplaatsen' bijv.) en zonder probleem direct op die harde schijf te bewerken, waarbij het fotobewerkingsprogramma blijft staan waar het staat.
Denk wel aan maken van een backup (dat is geen nieuws).

12 april 2017 om 16:46.
Cees-1946 zegt:

@ atievanalphen,, dank voor uw reactie. Maandag 1 Mei a.s controle voor de ogen en daarna wordt de bril opnieuw bekeken en aangepast. Ook in de mnd Mei komt Jeffrey om te samen foto's te gaan opslaan in het internet. IK heb al eens gekeken bij Cloud maar ik heb dit momenteel niet echt duidelijk. Ik had provider Kpn er over opgebeld maar wegens gebrek aan belangstelling is deze service post opgeheven.. Dank voor de aandacht.

12 april 2017 om 17:04.
avatar
Ex-lid zegt:

Wat is eigenlijk de betekenis van die kringvormige witte vlek op het oog?

23 april 2017 om 09:28.
Cees-1946 zegt:

Hr. Cinecor @ Ik heb aan beide ogen een ingreep gehad voor staar.! Vooraf was mijn zicht wat mistig nu is het veel helderder. De oogarts heeft na de behandeling het oog afgeplakt met een wit plastic kapje met een venstertje, daar kon ik dan doorheen kijken. De dag er na is het kapje verwijderd. Dan volgde er een oog/druppel behandeling. Voor mij persoonlijk heeft het geen nare gevolgen opgeleverd. Maandag 1 Mei terug naar de oog/poly voor controle. Dan na een paar weken verder wordt er een andere brilsterkte aangemeten. Pas dan kan ik weer verder met fietsen naar het zwembad gaan auto rijden en de fysiotherapie. Volgens mevr. van Liempt/oogarts, is het mogelijk-? dat na 1 jaar een na staar kan optreden, maar dat is dan zo verholpen.

23 april 2017 om 10:19.
atievanalphen zegt:

Hier is Atie van Alphen weer. De foto's staan nu op 2 externe harde schijven. Het is dus gelukt. Nu nog van de D schijf van de laptop afhalen.
Hartelijke bedankt iedereen.
Meneer Eenhoorn zo te lezen is de ingreep goed gelukt en gaat u met heldere ogen verder door het leven en met fotograferen. Hartelijke groeten, Atie

23 april 2017 om 11:07.
Cees-1946 zegt:

Atievanalphen @, Dank voor Uw reactie.! Wat de oog/ingreep betreft en het verdere verloop er van, daar ben ik totaal niet mee bezig. Vandaag is belangrijk en het is afwachten hoe het morgen zal zijn. Met groetjes uit Breda.

23 april 2017 om 12:03.
avatar
Ex-lid zegt:

@Eenhoorn
Ik werd natuurlijk afgeleid door het onderwerp van dit topic. Dacht dat het een bepaalde Photoshop bewerking was...
Ook ik heb jaren geleden ook die dubbele ooglens prothese gekregen. Dat werkt nog steeds perfect. Toen ging het wel iets onaangenamer dan nu. Vooral met de verdoving: drie prikken in je oog...
Tegenwoordig een pilletje, je zakt weg, komt weer bij en na een poosje mag je weer naar huis. Veel belangrijker is nog dat men tegenwoordig in de meeste gevallen in staat is om de kunstlenzen aan te passen aan de sterkte-afwijking. Je hebt dan geen bril meer nodig.

23 april 2017 om 12:46.
Cees-1946 zegt:

Cinecor, @ Ik kan alleen vertellen, dat ik door de werknemers van de oog/poly uitstekend ben voorgelicht. Vooraf een film met het geen te gebeuren staat. Dan de dag er voor het oog druppelen en voor vertrek nog een keer. Ik had iemand nodig die mij vervoerde en terug thuis bracht. De ingreep zelf heeft voor beide ogen +/- 20 minuten geduurd. Met het rechter lui/oog voelde het geheel anders aan dan met het linker. Het was niet met elkaar te vergelijken. Ook nu is er verschil. Het begrip pijn hebben is niet aan de orde. Wel is het onaangenaam met de bril op om te lezen met de Pc bezig zijn. Dat is iets met het evenwicht/orgaan. In de komende maand juni zal het wel verbeterd zijn. Auto rijden gaat maar voorlopig geen grote afstanden. Het is voorbij. Dit alles heeft met leeftijd te maken en heel veel mensen worden daarmee geconfronteerd. Wel neem ik afstand van al die verhalen die je hoort van de ander. Het is mijn situatie en niet van iemand anders.

23 april 2017 om 13:20.
avatar
Ex-lid zegt:

@Eenhoorn
U neemt afstand van de "verhalen" van anderen, maar wijdt wel uit over uw eigen omstandigheden. In dat geval bent u dus voor ons "een ander" met een verhaal...
Staaroperaties worden vandaag de dag aan de lopende band uitgevoerd. Niet leuk als je ze moet ondergaan, maar heel erg bijzonder is dat dus allang niet meer. Er zijn erger dingen die je door ouderdom kunnen overkomen.

23 april 2017 om 15:40.
Cees-1946 zegt:

@ Cinecor, Ook dat is mij bekend.

23 april 2017 om 16:15.
RuudM zegt:
Heeft dit nog iets met het onderwerp te maken ?
Waar is de beheerder......
Ruud
23 april 2017 om 17:37.
DirkB zegt:

Bovendien: deze vragen/antwoorden zijn wereldwijd, zonder inloggen, via het web te zien en komen o.a. boven bij zoeken via Google. Is dat echt de wens?

23 april 2017 om 19:00.
avatar
Ex-lid zegt:

@RuudM:
De zijpaden in dit topic werden veroorzaakt door de plaatsing van een foto met iets wits op iemands oog, waarvan ik dacht dat het met Photoshop was gedaan (het gaat hier immers over fotografie). Daarop kwam van de maker van de foto een hele verhandeling over een "heel erge" oogoperatie. Dat erge heb ik wat proberen af te zwakken, maar het kwartje bleek niet te vallen. Er hoeft dan ook niet meer over geschreven te worden. De eigenlijke vraag van dit topic is naar mijn mening overigens ook al "uitbehandeld".

23 april 2017 om 22:46.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club