Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
kerstwens
Geplaatst op 24 december 2013 om 10:12 door Jan Klop
Met deze kerstbal wens ik iedereen prettige feestdagen
11 reacties
Noor.W zegt:
Van harte wens ook ik een ieder fijne Kerstdagen en een goed nieuw jaar met veel fotoplezier. Groet, Noor.
Vraagje Jan: hoe zou deze foto er uit zien in een ronde bal......?
24 december 2013 om 19:55.
Jan Klop zegt:
Vermoedelijk zo.....
25 december 2013 om 17:32.
Marixius zegt:
Ik begrijp de intentie van je Kerstboodschap, maar kennelijk is het niet toegestaan in deze club om foto-technisch commentaar te leveren. Mijn eerste reactie is namelijk door de beheerders zonder enige vorm van communicatie verwijderd. Ik had als reactie gegeven dat deze foto tegenwoordig een "Selfie" genoemd wordt. Ofwel een zelfportret. Als het de bedoeling van de fotograaf is om een zelfportret te maken is daar natuurlijk niets mis mee, maar een regisseur, beroepsfotograaf of -cameraman zal er altijd op letten zelf niet in beeld te komen.
Maar als er in deze club geen ICT aspecten van de fotografie aan de orde komen en geplaatste foto's niet van commentaar mogen worden voorzien, begrijp ik de doelstelling van deze club niet.
Dan zal deze club m.i. blijven hangen op het niveau van Wie wil er mijn marmotje zien? en krijg je reacties als leuk marmotje Kees!, met daarop weer een reactie als Dank je voor het compliment Annie.
Ik kan me niet voorstellen dat dat de bedoeling is van deze club en zou graag zien dat leden en bezoekers van deze club zich daarover eens uitspreken. Ook hoop ik dat de beheerders deze reactie wel laten staan.
26 december 2013 om 11:44.
avatar
Ex-lid zegt:
Dankjewel Jan, wens je ook fijne eindejaarsfeesten toe !
26 december 2013 om 17:19.
Peter Boom zegt:
Jan jij ook hele fijne dagen
26 december 2013 om 17:29.
wimsl zegt:
Helaas Marixius vanaf het begin ben ik lid en in het begin gaf ik fototechnisch commentaar, dit is echter bij de beheerders niet gewenst. Sindsdien geef ik geen commentaar meer. Met mooi en leuk zal je de inzender best plezieren maar dat is volgens mij niet het doel van een fotoclub. Als ik naar het aantal inzendingen en de reacties kijk,denk ik dat het ledenaantal voor de beheerders belangrijker is dan het fotowerk.
26 december 2013 om 20:47.
Jan Klop zegt:
Marixius, Ik kan mij niet herinneren dat ik een of meerdere reacties heb verwijderd. Mocht dat wel zo zijn dan is er altijd contact geweest met de inzender.
Indien een reactie beledigend is zal deze reactie worden verwijderd met een bericht aan de maker van het hoe en waarom.
27 december 2013 om 07:15.
Jan Klop zegt:
Wim heb jij van een van de beheerders te horen gekregen dat jou reacties ongewenst zouden zijn en niet meer mogen.
Wij zijn een fotoclub waarin commentaren en reacties altijd mogen ondanks dat ze soms ongestructureerd en onwenselijk zijn.
27 december 2013 om 07:18.
Marixius zegt:
Mijn eerste reactie was nog vóór de reactie van Noor geplaatst, later bleek mijn reactie over de weerspiegeling van de fotograaf in de kerstbal als (on)bewuste "selfie" dus zonder enige vorm van communicatie verwijderd te zijn. Ik kan me ook niet voorstellen dat een betiteling als "Selfie" beledigend is opgevat.
Desalniettemin lijkt het mij goed als in deze Club eens diepgaand wordt gediscussieerd over de doelstellingen van deze Club. SeniorWeb heeft immers als primaire doelstelling de kenniskloof bij senioren ten aanzien van de informatie en communicatie technologie (ICT) te dichten door kennisoverdracht. De website en het blad Enter dienen daarbij als informatiebron en via online cursussen en cursussen in leercentra wordt aan kennisoverdracht gedaan. Via telefonische hulp en hulp op afstand wordt hulp geboden bij technische problemen. Ook het Forum biedt/bood een schat aan informatie, is/was laagdrempelig en alleen al door de vragen en antwoorden te lezen kan/kon de bezoeker zijn/haar kennis vergroten en daarmee de eigen zelfredzaamheid bij ICT problemen. Van een Fotografie Club verwacht ik dat de doelstelling het meest aansluit bij de primaire doelstelling van SeniorWeb en dat deze Club een platform zou moeten zijn voor hulp bij ICT vragen gerelateerd aan de fotografie. Dus vragen m.b.t. fotobewerkingssoftware, albums maken, hardware aspecten zoals SD-kaarten, fotoprinters etcetera. Het beoordelen van foto's en het becommentariëren daarvan behoort m.i. niet tot de primaire doelstelling van SeniorWeb daar het hierbij niet gaat om ICT aspecten, maar om vaktechnische aspecten van de fotografie.
Natuurlijk kunnen mensen leren om betere foto's te maken door naar elkaars plaatjes te kijken, maar mijn vraag is dan: Behoort dit tot de doelstelling van SeniorWeb? Natuurlijk gun ik een ieder zijn hobby, maar zowel beheerders als SeniorWeb zelve zouden zich moeten afvragen of de vermenging van verschillende uitgangspunten binnen één Club wel wenselijk is. De ene gebruiker heeft behoefte aan een grote muur waar hij/zij al zijn foto's op kan prikken om zo enige erkenning te vinden, terwijl een andere gebruiker al die plaatjes maar als hinderlijke graffiti ervaart en eigenlijk alleen maar geïnteresseerd is in de ICT aspecten van de fotografie.
27 december 2013 om 12:26.
wimsl zegt:
Nee Jan, niet zoals je het nu formuleert. Maar uit de reacties vanuit de beheerders blijkt dat fototechnische reacties niet welkom zijn.
Kennelijk is de doelstelling van de club fotografie onduidelijk, zie wat dat betreft de reactie van MariXius
27 december 2013 om 13:28.
Jan Klop zegt:
Toen 3 hosten van de fotogroep besloten om mee te doen aan de clubs wisten wij ook niet dat de leden van het forum die zich hierbij aansloten soms liever geen foto´s willen zien maar vragen willen stellen. Helaas komt er uit die hoek weinig tot geen vragen maar alleen kritiek op het aantal foto´s wat de andere leden laten zien.
Wij beheerders, die het graag anders zouden zien, wachten nog steeds op een evaluatiegesprek wat aangekondigd was.
Nog even een opmerking over het verdwenen bericht van Marixius, wij hebben het bericht wel gezien maar zouden niet weten waarom het er niet meer staat, wij hebben het absoluut niet weggehaald.
28 december 2013 om 08:19.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club