Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
Hoe formaat van foto wijzigen om deze te kunnen uploaden bij je profiel op een website?
Geplaatst op 7 mei 2019 om 08:46 door Maxime

Weet iemand hoe ik een foto qua formaat/resolutie kan aanpassen om deze op een datingsite, bij mijn profiel, te plaatsen? Sommige sites aanvaarden namelijk niet een minimaal formaat/resolutie van een foto.

Nu staat mijn foto als icoontje (dus sterk verkleind) op het 'Bureaublad' van mijn pc. Echter, via Bureaublad > (gewenste foto kiezen) > Openen lukt het niet, omdat de betreffende datingsite, zoals Lexa, dus niet het verkleinde formaat accepteert.
Mijn kernvraag is derhalve: hoe wijzig ik het formaat en hoe krijg ik de foto vervolgens in mijn datingprofiel geplaatst?

Alvast bedankt voor het meedenken en de hulp.

8 reacties
HenkZ zegt:

In Windows 10
Staat bij de apps het programma foto's
Daar kun het formaat aanpassen
Open een foto en tik op de drie puntjes recht boven.
Klik op formaat wijzigen,
Vul de maat in wat je wil gebruiken en sla een kopie op.
HenkZ

7 mei 2019 om 08:58.
Maxime zegt:

Bedankt HenkZ, maar .... ik vergat te vermelden dat ik nog Windows7 heb. Dus ik vermoed dat het daar toch wat anders werkt.
Via Google vind ik (voor Windows7) geen oplossing, vandaar dus de vraag.

7 mei 2019 om 09:57.
BenW zegt:

Installeer eens het gratis programma Faststone Image Viewer. In alle opzichten een uitstekend programma voor het beheer, bekijken en aanpassen van foto's/afbeeldingen. Ook het wijzigen van het formaat is een peulenschil met dit programma. U kunt het programma hier halen.

7 mei 2019 om 10:04.
BenW zegt:

Ter illustratie, hier een voorbeeld hoe dit te doen.

7 mei 2019 om 10:09.
HenkZ zegt:

Hallo,
Is het al gelukt met de instructies van onze leden.

8 mei 2019 om 11:13.
BenW zegt:

@HenkZ; het zou nog mooier zijn als we horen hoe het dan gelukt is.

8 mei 2019 om 11:25.
Maxime zegt:

Nee HenkZ, het is nog niet gelukt. Weer een nieuw programma installeren, zoals BenW hierboven zegt, is niet mijn bedoeling. Soortgelijke programma's heb ik al.

De kernvraag is: als je foto al (verkleind) als icoontje op je Bureaublad staat, hoe deze dan groter te maken in Windows 7? Direct vanaf je Bureaublad gaat dat blijkbaar niet. Als ik op 't fotootje in het Bureaublad namelijk dubbelklik, staat hij weliswaar vergroot in "Windows Live Photo Gallery", maar kan 'm daar niet uploaden/importeren naar mijn profiel op bijv. een datingwebsite.

8 mei 2019 om 11:31.
HaWee zegt:

je zult de foto zelf moeten opzoeken. Dat icoontje op je buroblad is waarschijnlijk niet de foto maar alleen een snelkoppeling er naar toe.

Als je hem opent in Live Photo Gallery dan kun je hem (na evt aanpassing van formaat of uitsnijden oid) via Bestand-"Opslaan als" op een plaats opslaan waar je hem kunt vinden en dan uploaden naar de site. Je kunt waarschijnlijk niet vanuit Photo Gallery rechtsstreeks uploaden maar dat moet je doen staande op de site en dan iets als "foto toevoegen" en dan de foto opzoeken op de plaats waar je hem opgeslagen hebt.

8 mei 2019 om 11:59.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club