Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
Het gezegde als een schaap over de dam is volgen er meer.
Geplaatst op 21 mei 2019 om 16:36 door Wil Gipman

In de polder van Kekerdom - Millingen is een dam die het Waal water binnen laat en bij zakkend water zorgt dat het polder water op peil houdt. Vandaag 21 Mei is de dam bijna droog ook voor de Konik paarden!
Ik gebruik al jaren Windows Photo Gallery ( ook in Windows 10 ) om foto's eenvoudig te bewerken zoals rode ogen. Vul op internet in: wlsetup-nl voor het volledig Windows Essentials 2012 NL ( 132.34 M )

9 reacties
HaWee zegt:

Leuke foto maar met het advies voor wlsetup ben ik het niet eens.
Op de goede sites staat een link naar de microsoft download maar als je daar naar toe gaat lees je dat WL al heel lang niet meer wordt ondersteund door Microsoft en niet meer te downloaden is.
wlsetup is er trouwens in 2 versies wlsetup-web wat probeert van de MS site te installeren en dat lukt dus niet en wlsetup-all waarvan de zip 134.652 kB is en uitgepakt 135.516 kB waarmee het installeren wel lukt omdat daar alles in zit.
Er zijn 2 redenen waarom je het niet zou moeten doen:
1: het programma wordt niet meer ondersteunt en heeft lekken, dus risico's voor uw computer.
2: (erger) grote kans dat ALS je het ergens op het web vindt het is voorzien van extra virus/malware etc dus nog een groter risico voor uw computer.
Algemeen advies is om een programma altijd vanaf de site van de maker te downloaden/installeren of van een betrouwbare downloadsite en dat zijn niet de sites die je vind als je op het net zoekt naar wlsetup want de betrouwbare sites bieden het programma niet meer aan.

Er zijn heel veel goede gratis programma's die eenvoudige of ook wat betere bewerkingen kunnen doen. Mijn persoonlijke favoriet is Irfanview hier te vinden en hier vind je de talen, advies gebruik de installer voor NL . Ook kun je heel veel plugins vinden op de site met extra mogelijkheden.
Zaken als rode oogjes etc kan dit programma uiteraard maar ik gebruik het vaker om foto's die bv donker zijn te corrigeren, automatische kleurcorrectie werkt al heel aardig maar beter is om de keuze kleuren aanpassen te doen en dan eerst met de gamma correctie het beeld wat verborgen zit in het donker zichtbaar te maken en dan de zaak af te maken met contrast en verzadiging.

21 mei 2019 om 17:40.
DirkB zegt:

De foto geeft een mooi beeld bij het bekende gezegde, al zijn dit geen schapen.
Betreffende het fotoprogramma: photogallery is wel erg gedateerd en het is onnodig om moeite te doen voor iets anders, want Windows 10 levert standaard een (gratis) fotoprogramma mee, Foto's genaamd. Voor eenvoudige bewerkingen is dit heel goed en eenvoudig van opzet:
Bijsnijden, draaien (heel precies), rode ogen, lichter/donkerder, kleur aanpassen, filters, penbewerkingen, effecten toevoegen, animatie, muziek en tekst toevoegen en meer, verwijzing naar Paint 3D.
Bovendien laat het meerdere bronnen van foto's zien, indien gewenst zowel lokale opslag als opslag in de cloud. Je kunt ermee 'delen', enz.

21 mei 2019 om 18:06.
Wil Gipman zegt:

Hallo Henk. Waarom werkt Live Essentials bij mij prima! Bangmakerij dat b.v. Moviemaker of Windows Live mail in Windows 10 niet zou werken? Windows Live mail ( UPCMAIL.nl ) werkt prima samen met Outlook. Op de Laptop draait upc mail na updaten Van Windows 7 naar Windows 10 prima. Welke lekken zou de genoemde download van 135.516 kB hebben...noem ze eens !

21 mei 2019 om 19:03.
HaWee zegt:

de programma's worden al meer dan 2 jaar niet meer ondersteunt door Microsoft dus elke lek of fout die wordt gevonden wordt niet verholpen.
Het kan prime werken maar heeft onnodige risico's. Als je op vakantie gaat en de achterdeur van je huis open laat hoeft het niet fout te gaan, maar de kans is wel groter dan met een goed vergrendelde deur.
De Digitaalgids van de Consumentenbond heeft recent bij 100 mensen thuis de pc's bekeken op veiligheid
citaat:

21 mei 2019 om 19:38.
HaWee zegt:

aanvulling:
ons eigen Seniorweb waarschuwt hier voor de risico's bij het downloaden . Adviseert ook om zo veel mogelijk van de eigen site van de programmamaker en niet van bv de softonic site die berucht is (en een van degenen die wlsetup nog heeft) en Microsoft zelf adviseert ook om het niet te gebruiken

21 mei 2019 om 19:51.
RuudM zegt:

Microsoft zegt er echt iets anders over op de Supportwebsite, zie printscreen
Gebruik het op W10 zonder enig probleem.
Het risico zit in wat je (zelf) binnenhaalt en aanklikt.
Ruud

21 mei 2019 om 22:13.
Niekie zegt:

@Wil: Ik geef je helemaal gelijk.
We hebben van Seniorweb het advies gekregen om het (als club beheerders niet meer te promoten, maar het werkt uitstekend en er is tot nu toe nog geen enkel lek in gevonden, dan de twee lekjes die er al vanaf het begin in zaten.
Het werkt perfect. Ik gebruik nog alle onderdelen en mijn pc leeft nog.
Verder lees ik elke avond diverse sites uit over hard- en software en daarin wordt elk lek, in welk programma dan ook, breed uitgemeten gemeld.
Ook de site die je vermeld is gewoon veilig.

Niek

21 mei 2019 om 22:20.
DirkB zegt:

Volgens mij wilde Wil eigenlijk gewoon een leuke foto laten zien.

22 mei 2019 om 00:14.
Wil Gipman zegt:

Eind goed al goed...Niekie ontzenuwde...en Dirk dank je wel.

22 mei 2019 om 11:01.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club