Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
Jachtluipaarden bij de Beekse Bergen
Geplaatst op 29 augustus 2019 om 01:54 door Italklaas

Al weer een tijdje geleden dat ik een foto heb neergezet. Van de week naar Safaripark Beekse Bergen geweest. Wilde kijken of ik een mooi plaatje kon maken van de jachtluipaarden. Bijna 20 minuten heb ik ze gevolgd met mijn zoomlens en toen kon ik deze foto maken. Was er wel blij mee, alleen jammer dat ik de foto op de automatische stand heb genomen. Was niet voldoende tijd om hem wat scherper te krijgen.

8 reacties
HenkZ zegt:

Ziet er goed uit ze staan er keurig op,
Als je het niet scherp genoeg vind kan je het altijd nog met een fotoprogramma proberen.
HenkZ

29 augustus 2019 om 09:01.
vriefoto zegt:

Ziet er prima uit, wellicht is opm. Van Henkz een zinvolle hint. Harry

29 augustus 2019 om 10:32.
avatar
Ex-lid zegt:

Met veel geduld geschoten! Bravo, want steeds blijkt weer dat veel foto- en filmamateurs over onvoldoende geduld blijken te beschikken. Voor zo'n soort foto vind ik eigenlijk een aansprekende kadrering belangrijker dan de scherpte. Mijn voorkeur zou zijn om zodanig te croppen dat het rechter luipaard wegvalt. Het linker dier kan dan mooi op de "sterke punten" (gulden snede) in de beeldcompositie komen.

29 augustus 2019 om 10:33.
Jan Klop zegt:

Door de voorgestelde wijziging van Cinecor denk Ik dat het onderwerp van de foto totaal veranderd. Nu draait het om de twee die samen op de uitkijk staan wat een veel spannender beeld tot gevolg heeft. Verder mankeert er niets aan de compositie omdat de twee-eenheid samen op het sterke punt staan.
Groetjes Jan

30 augustus 2019 om 07:37.
avatar
Ex-lid zegt:

De luipaarden kijken toevallig verschillende kanten op, wat veroorzaakt wordt door de "bevriezing" van het beeld, zoals dat bij zo'n soort foto bijna altijd het geval is. Ik zie daar geen "spanning" in. Het kan evengoed dat ze zich wat vervelen...In hun houding zie ik niet dat ze "op scherp" staan, want ze zitten ontspannen rond te kijken. Er is kennelijk geen geluid waar te nemen, anders zouden ze dezelfde kant op kijken. Met één luipaard in beeld wordt het meer een "portret" van een prachtig, bijna aristocratisch dier. Het is maar wat je er in ziet of wilt zien.

30 augustus 2019 om 14:24.
Italklaas zegt:

Dank jullie wel voor de reacties. Ga eens kijken of ik met Photoshop wat kan doen. Ben er niet echt een kenner van, maar het is het proberen waard. Natuurlijk is zo' n safaripark wel leuk om eens te zien (was voor mij de eerste keer), maar het is erg lastig om foto's te maken, zonder dat er mensen, auto's, hekken, slaapverblijven, etc... op komt te staan. Ik denk dat je gewoon een beetje geluk en geduld moet hebben.

30 augustus 2019 om 19:59.
Veluwe zegt:

Prachtige Foto.
Gr.Gerrit

2 september 2019 om 22:01.
avatar
Ex-lid zegt:

@Veluwe/Gerrit
Dat zal iedereen met je eens zijn, maar waarom vind je deze foto zo prachtig?

2 september 2019 om 22:11.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club