Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
Watertoren
Geplaatst op 16 november 2019 om 21:22 door LouiseH

Uit de verte lijkt het een vuurtoren, maar het is een watertoren. Hij staat in Oostburg, is 55 meter hoog en het hoogste uitkijkpunt van West-Zeeuws Vlaanderen, waar we een week op vakantie zijn geweest.
Vanuit de verte lijkt het alsof grote hoeveelheden water uit het gebouw stromen, dat is feitelijk een kunstwerk. Google kan je nog meer info leveren over de geschiedenis.
We hadden hem lang geleden al eerder gezien en ik wilde hem graag weer fotograferen. Hierbij dus!

8 reacties
avatar
Ex-lid zegt:

Die "kunstenaar" moet nog maar eens bestuderen hoe een waterdruppel er werkelijk uitziet. Ook hier is het er bij geschreven verhaal onmisbaar voor de waarde van de foto. In een film doe je dat met meerdere shots met verschillende standpunten en een voice over.

17 november 2019 om 13:09.
LouiseH zegt:

Er zit een heel verhaal aan vast, Google is your friend;-)

17 november 2019 om 17:16.
avatar
Ex-lid zegt:

Maar het kan toch nooit de bedoeling van de maker zijn dat de kijker die de foto bekijkt op Google moet gaan zoeken om de betekenis van de foto te kunnen begrijpen? De foto laat mij als kijker een enigszins merkwaardige toren zien met daarop een kunstwerk dat vertelt dat we waarschijnlijk (als we de druppels herkennen) te maken hebben met een watertoren.

17 november 2019 om 17:34.
LouiseH zegt:

Cinecor, met permissie... ik begrijp je reactie niet. Ik geef soms wat nadere info over de inhoudelijke betekenis van een getoonde foto, zoals een vorige keer die van de Thames Barrier.
Hoewel bijna niemand dit doet (= ook geen regel binnen de club) vind ik het dan een aardige toevoeging, die door jou kennelijk wordt gewaardeerd. Maar, laten we eerlijk zijn, dit valt buiten het doel van deze club, het is niet verplicht bij een inzending.
In dit geval deed ik het ook, maar summier, omdat het hele (best interessante) verhaal mijn inzending een enorme tekst toevoeging zou opleveren. Dus heb ik het bewust kort gehouden.
Graag de mening van onze moderator Roy hierover. Ik ben geneigd om van nu af aan nergens meer een inhoudelijke toevoeging te geven. Wat mij betreft geen probleem hoor!
 

17 november 2019 om 19:47.
HaWee zegt:

Ter info: ik heb graag wat inhoudelijke info bij een foto. Dat kan gaan om waar of wat het is of speciale omstandigheden of fototechnische info. Het gaat in de club volgens de info ook over delen van fotografeertips etc dus info bij een foto is zeer nuttig.

17 november 2019 om 20:38.
LouiseH zegt:

Zo denk ik er ook over Henk, vandaar dat ik het leuk vind om wat info te geven.

17 november 2019 om 21:37.
avatar
Ex-lid zegt:

Iedereen heeft zo zijn eigen benadering en dat is maar goed ook. Bij fotografie (en zeker bij de film) gaat mijn interesse in de allereerste plaats uit naar wat de maker van een foto of film mij wil vertellen en/of welke emotie het bij me te weeg brengt. Belangrijk daarbij kan het motto of de titel zijn die de maker eraan gegeven heeft. Ook de wijze waarop die bedoeling van de maker in beeld vorm is gegeven vind ik van groot belang. Dat alles bepaalt voor mij de kwaliteit van een foto of film. Verdere info zoals allerlei technische zaken of informatie ie er niet toe doet is voor mij niet nodig. Als ik meer wil weten vraag ik er wel om.

18 november 2019 om 10:49.
HaWee zegt:

Samenvatting: sommige mensen vinden extra info fijn, voor anderen hoeft het niet.
Dan is het simpelste toch als iemand die info wil geven bij een foto dat gewoon doet, mensen die het willen kunnen dat lezen, anderen kunnen het overslaan.
"beter mee verlegen dan om verlegen"

18 november 2019 om 12:01.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club