Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
Bijen
Geplaatst op 7 juni 2020 om 13:45 door DirkB

Bijen zijn erg moeilijk te fotograferen. Ze zitten maar heel kort op een bloem, bij voorkeur aan de onderzijde en bewegen snel. Afijn, 2 pogingen zijn redelijk gelukt, dit is de eerste. Met de smartphone gemaakt en bij het bewerken flink uitvergroot, verder is er niets aan gedaan.

5 reacties
DirkB zegt:

Dit is de andere poging. De bij is minder scherp dan bij de vorige foto, ik plaats hem toch maar.
Ik ben benieuwd of het anderen beter lukt.
De gevorderde amateur gaat met statief en macrolens voor de bloem zitten en wacht dan geduldig op 'het moment'. Dankzij de huidige technologie is dat niet meer zo nodig al kan het resultaat dan mooier worden. Maar dat vraagt veel tijd en geduld terwijl ik na een paar minuten al iets heb.

7 juni 2020 om 13:46.
HelmaB zegt:

De bovenste is goed gelukt.
Alleen.......... het is geen bij, maar een hommel.

7 juni 2020 om 19:34.
DirkB zegt:

Dank je, dan heb ik geluk dat ik het geen wesp heb genoemd, dat verschil ken ik nog wel.

7 juni 2020 om 20:01.
Motorwybe zegt:

Nou, Dirk Boom, dank je wel. dan ben ik dus nu gevorderd, want ik ging met statief en voorzetlens te werk om vlinders op onze budleia vast te leggen, uitgedaagd door de prachtige macro's van andere amateurs.
Geen enkele vlinder had echter het geduld dat ik wel had, want die bloem aan de overkant bood net iets meer nectar. Dus statief aan de kant en uit het handje proberen met mijn -zware- reflex.resultaat is niet echt bevredigend. En ik verwonder me steweds meer over de resultaten van die kleine rotlensjes van de tegenwoordige mobieltjes. Kun je de bij op die onderste foto nog wat verscherpen met je fotoprogramma ?

8 juni 2020 om 11:14.
DirkB zegt:

Verscherpen van de onderste foto zal hem niet fraaier maken, dan kan ik beter nog eens met geduld wat extra plaatjes schieten.
Mee eens, de smartphone geeft goede resultaten. De klassieke reflex of de systeemcamera blijft beter maar gemak is ook wat waard en het weegt ook minder (dat was mijn probleem 1 bij reizen).

8 juni 2020 om 15:52.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club