Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
Foto informatie maakt foto onzichtbaar
Geplaatst op 8 november 2020 om 22:05 door Freedom

Ik heb een oude Niko D6O gekregen.
Wanneer ik een foto heb gemaakt en de ontspanknop los laat verschijnt er in het schermpje een soort schema van de belichting v,d, foto die in het scherm vóór de foto blijft staan.

Hierdoor kan ik niet de volledige foto zien.
Hoe en waar kan ik dit schema uitschakelen ( ben een leek) zodat ik na het nemen van een foto de ontspanknop los laat, het schema niet meer verschijnt en blijft staan.

ik heb de titel aangepast ivm vindbaarheid. Mede-beheerder Roy
 

4 reacties
Niekie zegt:

Lees hier eens en dan blz 112.

Niek

8 november 2020 om 22:43.
DirkB zegt:

@Niek dat is de D600 en is je blz 112 wel het paginanummer? Freedom noemt een Nikon D60. De gebruiksaanwijzing daarvan vond ik bij Nikon.
Ik heb zelf niet zo'n Nikon maar weet dat je zulke dingen regelt met de knop waarmee je de weergave op de display instelt: alleen de foto, de foto met beperkte informatie, de foto met volledige informatie (dat zie je nu, incl. een histogram van de foto).
Kijk in de handleiding eens op pagina 71 en verder.
Verder zit er in het setup menu een keuze 'Inforweergave-formaat' (zie pagina 24).

Je kunt ook gaan experimenteren: als je de foto incl. info voor hebt staan, speel eens wat met de knoppen achterop de camera en dan denk ik vooral aan de knop rechts van het schermpje met in het midden OK ( = de ENTER knop). De keuzes omhoog, omlaag, links en rechts, wat doen die? Bij mijn vroegere Sony zat daar de instelling die je bedoelt.

Zo'n spiegelreflex is een geavanceerde camera waarin je erg veel kunt instellen om er het maximale uit te halen. Daar wordt hij complex van als de menu's niet heel goed zijn overdacht, maar het gaat lukken.

8 november 2020 om 22:48.
Freedom zegt:

@Niek / @Dirk bedankt voor jullie reactie/ hulp, het is mij uiteindelijk toch gelukt Nà het maken van een foto wordt het bewuste scherm niet meer weergegeven.

11 november 2020 om 07:46.
RoyBosman zegt:

Wil je voor deze vraag een nieuw bericht aanmaken? (Zo is het later ook terug te zoeken).

ik sluit deze vraag nu af omdat de vraag beantwoord is.

mede beheerder Roy

11 november 2020 om 08:03.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club