Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
Strand.
Geplaatst op 13 januari 2021 om 22:04 door atievanalphen

Het strand van Heemskerk afgelopen vrijdag.

10 reacties
DirkB zegt:

Wat een mooie wolken en fraaie spiegelingen op het natte strand. Leuk is ook dat puntje zon op de duinen verderop.
Zoals het hoort op zo'n foto is de horizon netjes recht.
Prachtige foto!

13 januari 2021 om 22:27.
Cinecor zegt:

De horizon staat wel recht, maar de plaatsing in het midden van het kader wordt in het algemeen toch als wat minder sterk beoordeeld.

14 januari 2021 om 13:24.
DirkB zegt:

In zijn algemeenheid klopt dat wel maar niet bij waar het hier o.a. om gaat, namelijk de wolken en de spiegeling daarvan, beiden heb je nodig. Verder verschillen de voorkeuren voor een strandfoto van die voor een landschapsfoto. Ik zag een aardige website met soortgelijke voorbeelden en kijk ook eens op deze plek.
Het grappige bij de foto is, dat visueel het deel met het strand groter lijkt dan het deel met de lucht. Ook daarom is het goed zo.

14 januari 2021 om 14:01.
Cinecor zegt:

Het gaat er niet om of het zo goed is of niet. De beleving van het beeld is natuurlijk altijd persoonlijk en de z.g.n. "derde regel" is in feite niets meer dan een soort handvat. Maar dan wel gebaseerd op de gulden snede, die al sinds het bestaan van de schilderkunst ook daarin herkenbaar wordt gehanteerd. Persoonlijk neig ik er toch naar om in dit geval de horizon op 1/3 van de onderkant te plaatsen en een poging te wagen om de luchtpartij meer levendigheid (=karakter) te geven.

14 januari 2021 om 14:49.
atievanalphen zegt:

Het ging er mij om, om zowel de wolken als de schaduwen ervan op het water te laten zien. Dank jullie wel voor jullie feedback. Leuk die website. Heb ik meteen bekeken.

14 januari 2021 om 19:27.
LouiseH zegt:

Ik vind de foto pràchtig en wat in het algemeen als minder sterk wordt beoordeeld vind ik voor mijzelf volslagen ondergeschikt aan de persoonlijke beleving en die is in dit geval:
Atie, je hebt je doel bereikt, wat míj betreft: Niets meer aan doen.
 

14 januari 2021 om 20:49.
atievanalphen zegt:

Dank je wel LouiseH voor je compliment. Ook meneer DirkB vindt het een prachtige foto. Denk dat het technisch gezien niet perfect is, maar zelf vind ik hem ook mooi en daar gaat het toch ook om.

14 januari 2021 om 21:37.
HaWee zegt:

Ik sluit me volledig aan bij Dirk en Louise aan , soms is niet volgens de regels beter en in dit geval mooier

14 januari 2021 om 21:58.
LouiseH zegt:

Out of the Box denken... getuigt van creativiteit

14 januari 2021 om 22:02.
RoyBosman zegt:

Ik geloof niet dat er nu nog constructieve bijdragen kunnen worden toegevoegd. Geen reactie is bedoeld als jury beoordeling aan (hoop ik), belangrijkste is dat je zelf tevreden bent over het resultaat.

Ik ga deze vraag afsluiten. Mede beheerder Roy

14 januari 2021 om 22:58.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club