Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Fotografie-Club
Herfst
Geplaatst op 31 oktober 2013 om 21:26 door van Schendel
Herfst in de bossen bij Brunssum
8 reacties
Jan Klop zegt:
Mooie foto. Geweldig kleurenschema.
1 november 2013 om 09:28.
wimsl zegt:
mooie kleuren, jammer dat de foto niet scherp is
1 november 2013 om 11:04.
TinekeM zegt:
Wat is er niet scherp Wim
1 november 2013 om 12:51.
wimsl zegt:
De foto heeft zeker kwaliteiten met de voorgrond struik wordt diepte in de foto gemaakt. De foto maakt over zijn geheel een onscherpe indruk, omdat er geen exif gegevens zijn wordt het een beetje gokken waardoor. Mogelijke oorzaken
1. de foto is gemaakt met een compact camera met en wat kleinere sensor bijv 1/1/7 of nog kleiner. Kleine camera's hebben vaak last met scherpte vooral in de groene delen van de opname.
2. Een andere mogelijkheid is dat de foto weinig is nagescherpt na de bewerking en de eventuele verkleining.
3. De foto kan verbeterd worden door de struik links op de voorgrond te verscherpen en het contrast van de hele foto wat te verhogen
1 november 2013 om 14:18.
van Schendel zegt:
Hallo Wim, De foto is inderdaad gemaakt met een compact camera.
Maar origineel is de foto scherp. Het kan zijn dat hij aan kwaliteit heeft ingeboet doordat ik de foto in photoshop bij het opslaan de kwaliteit moest terug brengen van 12 naar 8 om zo onder de 1000kb te blijven. Dat is mijn verklaring voor eventuele onscherpte.
1 november 2013 om 14:38.
wimsl zegt:
Bedankt voor je reactie,het zijn dus beide mijn veronderstellingen.
Ik fotografeer ook met een compact camera de Canon G 11, deze heeft een sensor van 1/1/7, kijk maar naar mijn foto's vooral in landschappen heb ik dezelfde kwaal, de oorzaak is meestal de sensor
Deze foto's vragen om een kritische nabewerking, vaak bereik je dit met een wat hoger contrast, dan valt het wat minder op. En natuurlijk tijdens de bewerking de foto wat te verscherpen, ik doe dit nagenoeg altijd met het onscherpmasker.
De foto kan in het origineel er best goed uitzien, maar het is een gegeven dat hij onscherper wordt bij bewerkingen, iedere foto moet ik met het onscherpmasker verscherpen.
Een heel verhaal, misschien heb je er wat aan
1 november 2013 om 16:25.
van Schendel zegt:
OK Wim het klopt wat je schrijft, ook ik bewerk elke foto beetje lichter/donker en onscherp masker. maar dan wil je meestal een foto insturen die +/- 650 px hoog is en binnen de 1000kb dan moet je weer (in photoshop) aan de kwaliteit draaien (van 12 naar 8) het zijn keuzes die je moet maken.
2 november 2013 om 11:52.
Noor.W zegt:
Ik vind dit een interessante discussie. Vooral de info over camera en bewerkingen, waarvoor mijn dank.
2 november 2013 om 11:54.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Fotografie-Club?
Fotografie-Club