Menu Zoek

Internet en cloud-club

1 oktober 2013
MarjoV Niekie
512
884
Stel hier uw vragen over internetbrowsers, privacy instellingen, clouddiensten, Chromebook, overheidsdiensten, kopen via internet, bestellingen in webwinkels, en andere leuke en nuttige activiteiten op internet. Ontdek de mogelijkheden!
Opslag WhatsApp foto's en video's
Geplaatst op 1 augustus 2021 om 14:10 door Carlfirst

Opslag van WhatsApp foto's en video's gebeurt niet meer automatisch in Google foto's.
Ik heb een Samsung telefoon. Ik ontvang berichten dat Samsung de opslag van de foto's en video's binnenkort beëindigd en ik word vervolgens verwezen naar One Drive.
Wat te doen? Groet, Carl

2 reacties
Inlog Google nieuwe mensen lukt niet
Geplaatst op 12 juli 2021 om 21:56 door DirkB

Ik loopt tegen een vreemd probleem op: er is een google mailadres van een Vereniging waar meerdere mensen succesvol op inloggen. Nu komen er twee nieuwe mensen bij en het inloggen lukt hen niet.
Nog vreemder is, dat ik thuis met mijn smartphone via de browser op het mailadres kan inloggen. Maar doe ik dit op de locatie waar de nieuwe mensen wonen, dan lukt het niet. Mail via een app gaat prima maar het gaat om inloggen via de webbrowser zodat ik bij Drive kan komen.
Verder: bij inloggen wil Google een meldingscode sturen naar een tablet en een smartphone die ik niet ken. Dat is vreemd want de meldingscode zou volgens de accountinstelling moeten worden gestuurd naar mijn 06 nummer maar daar komt niets.
Ik snap dit niet. Kan er iets met de locatie zijn? (het is een nieuw pand, er ligt glasvezel).

16 reacties
website en animatie zelf maken
Geplaatst op 28 juni 2021 om 10:54 door JOPEV

Heeft iemand een tip voor het gemakkelijk zelf maken van een website?
Heeft iemand een tip voor het gemakkelijk zelf maken van een animatie?

H.gr.

Jopev

7 reacties
beeld google chrome
Geplaatst op 16 juni 2021 om 20:44 door huberts

Hoe krijg ik de startpagina van Google chrome weer volledig op mijn scherm?
Als ik Google chrome opstart, dan krijg ik de startpagina voor 2/3 op het scherm, de rest valt er buiten. Dus 1/3 van het scherm heb ik mijn bureaublad nog in beeld. Normaal kun je het beeld naar links of rechts slepen. Ik kan alleen verder naar buiten slepen, de linker grenslijn krijg ik niet verder naar links. Ik kan ook daar door niet rechtsboven op instellingen komen op google chrome.

4 reacties
Torrents
Geplaatst op 1 juni 2021 om 22:05 door CDriessen

Ik ben al een tijdje op zoek naar "iets" waarmee ik, bij voorkeur legaal, kan zoeken naar torrents. Vervolgens zoek ik dan een legale mogelijkheid om deze torrents te downloaden.
Of zijn torrents per definitie illegaal? Wie heeft er tips voor me?

4 reacties
files uitschakelen?
Geplaatst op 17 mei 2021 om 09:26 door Klaartje

Goede morgen helpers,

Als ik een website open en daarna wil downloaden, zodat ik die website geregeld kan bekijken, dan krijg ik alleen de files waar ik niets mee kan. Ik zou dus die files kwijt willen. Als ik die website op mijn bureaublad opsIa, dan krijg ik twee pictogrammen(?) Is dat mogelijk? Ik werk met Windows10. Klaartje

12 reacties
Onedrive uitzetten
Geplaatst op 15 mei 2021 om 14:08 door marijtje7
Beste kenners,
Lenovo en Acer- W10
Op mijn nieuwe laptop, Acer worden mijn bestanden automatisch in OneDrive gezet. Dat wil ik niet, alles wat belangrijk is staat op een extra externe schijf. En als het al in OneDrive staat wil ik dat veranderen. Bijvoorbeeld gebruik ik Aldfaer en daar staat het ook al in One Drive. Hoe herstel ik dat? M.vr.gr.
 
5 reacties
Wie heeft er goede/slechte ervaringen met het bewerken van teksten op Wikipedia?
Geplaatst op 10 mei 2021 om 15:28 door Maxime

Zijn er hier senioren die ook ervaring hebben met het schrijven en bewerken van teksten op Wikipedia? Met of zonder Wiki-account.

Naar het schijnt kom je al gauw in een bewerkingsoorlog terecht met andere Wikipedianen en/of moderatoren en haken veel mensen daarom weer af. De sfeer is er niet altijd even prettig.
Mensen die herhaaldelijk te goeder trouw wat willen wijzigen of aanvullen, worden algauw van ‘vandalisme’ beschuldigd en (tijdelijk) verbannen, dus van medewerking uitgesloten.
Veel Wiki-moderatoren hebben blijkbaar een kort lontje en verschuilen zich graag achter hun anonimiteit...
Volgens mij zit Wikipedia te veel in de hoek van de Social Media, waar het er ook vaak ruig en grof aan toe gaat.

Het zou volgens mij beter zijn, als niet langer op basis van anonimiteit teksten gemaakt en bewerkt kunnen worden op Wikipedia. Dan weet je ook, wie hij of zij is, met welke achtergrond en met welke kennis van zaken. En hierdoor wordt Wikipedia gezaghebbender en beter.
Immers, als je een (ingezonden) stuk voor de krant schrijft, kan dat ook niet anoniem. En journalisten en redacteuren van een (digitale) krant zijn ook met naam en toenaam bekend, en dus als zodanig persoonlijk benaderbaar. Zoals eertijds ook bij een echte encyclopedie, bijv. de Winkler Prins.

Ik ben benieuwd naar jullie mening en ervaringen.

3 reacties
Malware filter
Geplaatst op 8 mei 2021 om 19:49 door Herman99

Hallo, Ik kreeg een mail van KPN over het aanzetten van een malware filter. Je kunt dat aan of uit zetten. Mijn vraag is of het nuttig is om dit filter te gebruiken? Ik heb ook de virusscanner van Microsoft zelf.

B.v.d.
Herman

11 reacties
Vervanger voor progr. datum-onthouden.nl
Geplaatst op 1 mei 2021 om 10:30 door Sjra-J

Hallo alle,
Ik heb inmiddels een vervangend programma gevonden voor datum-onthouden dat niet
meer werkte. Dit werkt net zo goed, of beter zelf items toevoegen ook mogelijk met reminders.
Kan vanuit microsoft store worden gedownload en heet Microsoft To Do.
Succes ermee. zie bijlage.

1 reactie
Het berichtenarchief wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.
De lijst met documenten wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.
De lijst met leden wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.