Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Internet en cloud-Club
langzame internet
Geplaatst op 12 december 2013 om 16:49 door lunne002
De laatste tijd duurt gaat het internetten nogal langzaam en duurt het erg lang eer ik een website kan openen. Ik heb alles al geprobeerd zoals Avira virus scannen, Cleaner etc , maar het blijft langzaam gaan. Als ik 'n uur of zo bezig ben gaat het wat sneller. Wat kan de oorzaak zijn en hoe kan ik het probleem oplossen ?
4 reacties
advp zegt:
verwjderen
12 december 2013 om 18:54.
Marixius zegt:
Als het na verloop van tijd sneller gaat duidt dit er op dat de computer in het begin met andere activiteiten bezig is. Als je bijvoorbeeld hebt ingesteld dat CCleaner direct na opstarten van Windows een opschoonbeurt moet doen is de processor dus actief. Hetzelfd geldt voor de virusscanner. Daarnaast zullen er diverse programma's zijn die direct na opstarten de opdracht krijgen om bij de fabrikant te kijken of er updates zijn. Al deze activiteiten vragen processor capaciteit en bandbreedte van het internet. Je zou via Uitvoeren > >MSCONFIG eens bij Opstarten kunnen kijken wat er zoal wordt opgestart.
12 december 2013 om 21:28.
lunne002 zegt:
Marixius
Sorry voor de late reactie.
zeer bedankt voor de info. Ik heb het advies opgevolgd. Er worden 11 programma's opgestart. Of dat veel is ? en of dat invloed heeft op de traagheid ?

ADVP
ook bedankt. Ik heb wat dat betreft practisch alles al geprobeerd.


Momenteel laat ik de PC ( heb ik 2 - 3 jaar geleden 2e hands gekocht bij een betrouwbare winkel ) , na het opstarten 'n kwartier met rust en als ik dan ga surfen gaat alles redelijk snel. Echter als ik een tijdje bezig ben gaat het openen van een website toch weer.moeizaam.
17 december 2013 om 17:05.
elz599 zegt:
Het hoeft niet altijd aan de computer te liggen wanneer er veel mensen tegelijk een website opvragen en de website heeft op dat moment niet genoeg bandbreedte om al die aanvragen te verwerken dan gaat dat trager.
Je moet je voorstellen wanneer je voor een steeg staat waar 50 mensen doorheen kunnen en nu opeens 100 mensen tegelijk door die zelfde steeg willen dan gaat het dus ook een stuk langzamer.
29 december 2013 om 16:17.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Internet en cloud-Club?
Internet en cloud-Club