Zoeken
Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Internet-Club
Heeft iemand ervaring met Wordpress bloggen?
Geplaatst op 5 oktober 2017 om 17:02 door doo168

Beste Mensen. Helaas krijg ik in Blogger mijn berichten niet in de juiste volgorde vanaf het begin.
Ik wil het nu in Wordpress.com proberen om daarmee te bloggen.
Tekst en afbeeldingen staan in Word 1600 Personal opgeslagen om later in Wordpress te gebruiken.
Dat hoef ik alleen maar te plaatsen in Wordpress.com,maar ik weet niet hoe het nu werkt.
Bij Wordpress is veel gewijzigd voor gebruik en toepassingen,maar naar mijn ervaring niet echt handig.
Ik zit mij daar wild te zoeken naar instructies hoe alles is te gebruiken door nieuwe benamingen.
Zo raak ik daar de weg kwijt en weet ik niet waar wat is te vinden. Dat schiet niets op bij het bloggen.
Ik weet nu niet of ik de teksten kan plakken in de editor,dan wel opnieuw dien te typen.
Wie van u heeft hiermee reeds ervaring en weet misschien de juiste handleiding. Wie heeft tijd voor contact?
Ik dank alvast voor de mogelijke reacties en ik groet u vriendelijk. Anton Doove.

68 reacties
Truus zegt:

In Eindhoven gebruiken ze deze Website bij de cursus (waarbij de cursisten een gratis account gebruiken van wordpress.org ) . Daar staat veel informatie in.
teksten plakken kan in de editor, dus opnieuw typen is niet nodig.
Of eea aangepast of passend gemaakt moet worden hangt af van het gekozen template. Tip: kopieer met de tekst geen afbeeldingen mee, maar zet deze eerst in de goede grootte in de online media map van wp en plaats ze daarna pas in het blog bericht.

6 oktober 2017 om 11:31.
doo168 zegt:

Beste Truus. Eerst nu pas kan ik reageren en ik dank je voor je tips,welke ik zeer zeker zal gebruiken bij WP waarvan ik al een gratis Blog-account heb. Ik zoek nu alleen de handleiding.
De juiste handleiding voor de WP-blog heb ik nog niet gevonden,maar ik klik wel bij Google.
Een cursus is voor mijn lage AOW/AIO-budget niet betaalbaar,dus ik zoek wel een goede handleiding/gebruiksaanwijzing bij die WP-blog.
Een kopie van jouw tips sla ik alvast op in Word.
Ik heb Word van Office 1600 Personal,waarmee ik voorlopig wel vooruit kan.
De nieuwe versie koop ik wel bij Mediamarkt,want daar is het goedkoper dan bij Microsoft.
In elk geval dank ik jou voor je reactie en ik groet je vriendelijk. Anton Doove.

7 oktober 2017 om 11:50.
kareltje zegt:

Hier staat een handleiding als pdf te downloaden.

7 oktober 2017 om 13:16.
doo168 zegt:

Beste Kareltje. Die PDF bevat geen instructies voor het Bloggen,maar alleen website-bouw.
Ik ben niet meer van plan om een site te bouwen maar volsta met bloggen.
Dat is vanwege mijn leeftijd van 78 jr.in november a.s.en mijn huidige medische ervaringen.
Een blog geeft minder werk dan een website,want ik weet niet wat ik medisch nog kan ervaren. Op donderdag krijg ik een test op mijn Longfunctie i.v.m. mijn COPD sinds 2009.
Samen met mijn andere medische ervaringen zorgt dit voor meer vermoeidheid ondanks de
medicijnen die ik dagelijks gebruik op voorschrift. Ik ben blij dat ik nog leef en kan schrijven.
Op de blog schrijf ik ervaringen van mijn vrouw en mijzelf. Zo hou ik het eenvoudig.
De websitebouw geeft meer werk wat door mijn medische ervaringen kan worden onder-
broken,dus dat is zinloos nu ik niet weet wat die test uitwijst bij een koude rug.
Hierbij ervaar ik ook koude rilllingen,wat m.i.niet veel goeds voorspeld,dus kan ik beter maar
een blog vullen zodra ik weet hoe het werkt bij Wordpress.com en dat publiceren.
Ik zie echter nergens specifiek de instructies voor de blog bij WP. Dat is niet echt handig.
Graag verneem ik je reacties hierover en ik groet je vriendelijk. Anton Doove.

7 oktober 2017 om 16:06.
Dirk Boom zegt:

Beste Anton Doove,
Ga eens via de webbrowser naar www.google.nl en tik in: instructie wordpress.
Er komen meerdere sites naar voren die een instructie laten zien. Kies dan de best bruikbare uit; ik vind het moeilijk om zelf te bepalen wat je voorkeur is.

En als ik het eens mag zeggen: petje af voor hoe je, ondanks een fragiele gezondheid, zo enthousiast doorgaat met de computer. Daar kan menigeen jaloers op zijn!

7 oktober 2017 om 21:48.
doo168 zegt:

Beste Dirk. Ik ga zeer zeker je tip uitproberen ook al weet ik niet welke ik kan kiezen.
Ik tik dan wel in: instructie wordpress blog. Het gaat mij n.l.om de Bloginstructies van WP.
Dat voor een website is voor mij niet meer relevant. Een Blog kunnen vullen vind ik genoeg.
Hopelijk krijg ik dat nog voor elkaar voordat ik op donderdagmiddag a.s.een longtest krijg i.v.m. mijn COPD die in 2009 bij mij werd ontdekt. Ik weet na die test pas de resultaten.
Gezien mijn huidige ervaringen met koude rug en rillingen zal dit niet positief uitpakken.
Ik ben echter wel blij dat er naar gekeken wordt door de huisarts met praktijkondersteuning.
Zolang het kan blijf ik mijn PC gebruiken in de beschikbare tijd totdat er toch een stop komt.
PC-gebruik geeft mij afleiding voor het regelen van mogelijke waarneming of een pauze.
Ik dank jou voor je waardering en ik groet je vriendelijk. Anton Doove.

8 oktober 2017 om 18:46.
doo168 zegt:

Beste Dirk. Zonet zocht ik op google wat ik wou,maar dan lees ik zoveel opties van WP met de
kleine handleiding waarin niets over blogbouw staat vermeld zoals ik reeds heb ervaren.
De rest der aanbieders willen alleen maar geld vangen wat ik mij niet kan permitteren,dus daar trap ik niet in. De instructie-schrijver HerbertJan Dinther geeft niet eens reacties.
Zo schiet ik natuurlijk niets op en ook die WP-community reageert niet eens op mijn vragen.
Ik ga dus op onderzoek naar andere mogelijke opties,want ik wil wel graag een WP-blog kunnen opstellen om te publiceren. Teksten en afbeeldingen staan klaar voor het invoegen.
Helaas heeft jouw tip nog niet geholpen,dus ik ga verder met het nodige onderzoek.
Dat zal nu vanavond niet meer lukken,maar dan ga ik er morgen wel mee verder.
Toch dank ik jou nog extra voor je tip en ik groet je vriendelijk. Anton Doove.

8 oktober 2017 om 19:35.
BenWuring zegt:

Beste Anton, ten eerste respect voor je doorzettingsvermogen en ik hoop dat de tijd die je nog gegeven is zo plezierig mogelijk mag verlopen.
Ik ben even op zoek geweest naar eventuele mogelijkheden om relatief eenvoudig een WordPress blog te kunnen plaatsen en mogelijk dat dit een optie is? Zie deze link.
Hopelijk maakt de inhoud van het stuk 'Hoe maak ik snel een WordPress blog' voor jou mogelijk. Helaas kost het iets en zul je wel het e.e.a. moeten instellen, maar voor zover ik het kan beoordelen in relatief korte tijd. Lees het rustig door en beoordeel of het jou kan helpen.

Groet, Ben

8 oktober 2017 om 20:07.
doo168 zegt:

Beste Ben. Ik dank je voor je tip,maar deze had ik zelf al gevonden en kan mij geen betaling
permitteren,dus ik kan geen gebruik maken van deze Blog-academy zolang ik nog leef.
Zodra ik een andere optie kan vinden om mijn WP-blog te presenteren/publiceren,mail ik jou de link van deze blog,zodat je meer leest over mijn medische ervaringen met gevolgen.
Het is dus een dik wonder dat ik nog leef en dit kan typen. Dat besef ik steeds sterker.
Ik ga morgen zelf verder zoeken maar ik dank jou voor je reactie en ik groet je vriendelijk.

Anton Doove.

 

8 oktober 2017 om 21:09.
BenWuring zegt:

Dank je en sterkte.
Groet, Ben

8 oktober 2017 om 21:11.
kareltje zegt:

Is dit dan niks voor je? Voor zover ik weet is dit gratis.

8 oktober 2017 om 21:29.
Truus zegt:

Wordpress is oorspronkelijk ontworpen voor bloggen. ( Websitebouw is erbij gekomen en wordt nu het meest gebruikt) . De werkwijze voor tekst plaatsen en afbeeldingen etc...is voor beide gelijk!
Bij bloggen wordt ( meestal) alleen gebruik gemaakt van de optie 'berichten ' bij websites van pagina's en berichten. Daarnaast is het ook mogelijk een pagina aan te maken waarop je berichten zet: de inleidende tekst is altijd hetzelfde de aanvullingen in de vorm van berichten worden er als een nieuw bericht gemaakt wordt vanzelf ingezet zie bv : Lijsten voor satellietontvanger
Voor meneer Doove lijkt me het handigst een eenvoudig template te kiezen en alleen met berichten te werken.

9 oktober 2017 om 11:16.
BenWuring zegt:

Volgens mij is het cruciale punt dat het niets mag kosten. Helaas zul je altijd een domein moeten aanschaffen en een provider kiezen waar je het blog kunt hosten. Het hoeft niet duur te zijn, maar het kost altijd iets.

9 oktober 2017 om 11:24.
BenWuring zegt:

Hallo Anton,
Zelf blog ik niet, maar heb eens bij WP gekeken hoe e.e.a. in het werk gaat. Het gebruik van WP lijkt mij ook de enige manier om gratis jouw verhaal te kunnen vertellen.
Ik zal proberen je middels een aantal screenshots op weg te helpen.
NB: let niet op de inhoud, het is slechts een probeersel.

Screenshot_16.png
9 oktober 2017 om 12:44.
BenWuring zegt:

Via de site van WP kun je in een aantal stappen een gratis blog aanmaken.
Stap 1.

Screenshot_17.png
9 oktober 2017 om 12:45.
BenWuring zegt:

De volgende stap is het kiezen van een thema (kies er 1, dit kun je later wijzigen).
Stap 2:

Screenshot_18.png
9 oktober 2017 om 12:47.
BenWuring zegt:

In stap 3 wordt je gevraagd om een naam voor jouw blog te kiezen. Het duurt mogelijk eventjes, maar dan worden een aantal mogelijkheden getoond:
Stap 3: kies uiteraard de gratis versie

Screenshot_20.png
9 oktober 2017 om 12:49.
BenWuring zegt:

In stap 4 kun je de abonnementsvorm kiezen. Ook hier uiteraard voor gratis kiezen.
Stap 4:

Screenshot_21.png
9 oktober 2017 om 12:51.
BenWuring zegt:

In stap 5 maak je een account aan.
NB: let niet op de sitenaam. Ik heb een paar keer heen en weer geschakeld en steeds een andere sitenaam aangeboden gekregen.
Stap 5:

Screenshot_22.png
9 oktober 2017 om 12:53.
BenWuring zegt:

Als alles wordt geaccepteerd, meld WP je dit:

Screenshot_24.png
9 oktober 2017 om 12:54.
BenWuring zegt:

Vanaf dit moment wordt het allemaal wat ingewikkelder, maar met goed kijken en zoeken kom je er wel. Je gaat nu naar de ontwerppagina van de site:

Screenshot_25.png
9 oktober 2017 om 12:56.
BenWuring zegt:

De bijgevoegde afbeelding geeft weer hoe je, in dit geval, het eerste blogbericht wijzigt.
Let op de mogelijkheden onder het blogbericht (o.a. Bewerken)

Screenshot_27.png
9 oktober 2017 om 12:58.
BenWuring zegt:

Afbeeldingen kun je toevoegen of wijzigen door te klikken op 'Uitgelichte afbeelding'. Je krijgt dan het volgende scherm. Van daaruit kun je eigen afbeeldingen uploaden.
Met de knop 'Uitgelichte afbeelding maken' plaats je het in het blog.

Screenshot_29.png
9 oktober 2017 om 13:00.
BenWuring zegt:

Voor het overige is het een kwestie van je tekst schrijven of eventueel via kopiëren vanuit een andere bron plakken in WP.
Als voorbeeld hier de link naar mijn net gemaakte blog. Stelt natuurlijk niets voor, maar het gaat om het idee.
Mocht je meer aanwijzingen nodig hebben, dan hoor ik het wel.

9 oktober 2017 om 13:04.
doo168 zegt:

Beste Kareltje. Bij Blogger heb ik al geprobeerd,maar ik krijg daar niet mijn berichten netjes op
de juiste volgorde van boven naar beneden. De editor werkt niet zoals het hoort.
Een tekstveld maken naast de afbeelding kan niet met die editor van Blogger,want die biedt deze optie niet eens. Ik kan de afbeeldingen dus niet voorzien van een tekstveld.
Dat is helaas het nadeel van de Blogger-editor en de moderator heeft dat bevestigd na mijn
vraag over die optie,dus Blogger is te beperkt qua opbouw-opties. Dat schiet niets op.
Bij het gratis WordPress.com zag ik meer editor-opties voor de blog,dus ik kies liever voor
gebruik van de Wordpress-blog en haal de ervarings-verhalen weg bij Blogger.
Ik las al van andere auteurs die afstappen van Blogger en kiezen voor WordPress.com dat
veel meer gebruiks-opties biedt dan Blogger van Google. Blogger is te beperkt.
Dat is mijn ervaring en ik ga nu graag proberen wat Truus en BenWuring adviseerden.
Toch dank ik je voor je reactie en ik groet je vrienndelijk. Anton Doove.

9 oktober 2017 om 15:29.
doo168 zegt:

Beste Truus en Ben. Tot op heden is dit mijn link bij WP: antondoovewpadmin.wordpress.com
Mijn teksten en afbeeldingen staan nu nog bij Blogger,waar ik ze kan verwijderen om in te voegen op de WP-blog. Dan heeft het toch al het domein: Wordpress.com? Of is dat niet zo?
Er bestaan toch wel gratis domeinen?
Ik weet n.l.niet hoe lang mijn blog gepubliceerd staat. Betalen voor deze periode is geld weggooien. Daarom betaal ik liever nog geen Eigen Domein.
De voordelen van een Eigen Domein heb ik al wel ergens gelezen,maar ik weet nog niet of ik er wel aan toe kom om dat zelf te beheren na mijn Long-test/COPD. Als dat nog kan.
Jullie reacties zie ik wel in jullie beschikbare tijd en ik groet jullie vriendelijk. Anton Doove.

9 oktober 2017 om 16:48.
BenWuring zegt:

Beste Anton, er bestaat wel de mogelijkheid om een gratis domeinnaam te krijgen, maar je zult het altijd ergens moeten hosten. Dit hosten kost geld. Hosten betekent dat een bedrijf schijfruimte op hun servers beschikbaar stelt om daarop jouw website of blog op te slaan. Je huurt dus als het ware schijfruimte. Sommige bedrijven leveren soms in combinatie met het hosten een gratis domeinnaam. In feite dus niks meer of minder dan een 'lokkertje' om jouw site of blog bij hen onder te brengen.
Met name het hosten kost dus geld. Daarvoor krijg je een x-aantal GB opslagruimte en vaak allerlei tools om de website of blog te bouwen, inbegrepen een WordPress plugin. Ook kun je kant en klare 'builders' aanschaffen (kost dus extra), waarmee je in een handomdraai mooie websites of blogs kunt maken. Doorgaans worden deze hosting-pakketten per jaar gefactureerd.
Kortom, een gratis WP-site/blog is feitelijk, naast Blogger, de enige manier om gratis een blog te maken.

9 oktober 2017 om 17:07.
doo168 zegt:

Beste Ben. Ik dank je voor je reactie,maar met de kosten wacht ik nog even tot na mijn check
op mijn longfunctie en COPD,want de uitslag bepaalt voor mij of bloggen mogelijk blijft.
Bovendien overleg ik daartoe met mijn vrouw over mogelijke betaalbaarheid.
Als die medische uitslag niet goed uitvalt voor mij kan ik het bloggen wel vergeten en komt er
van hostruimte huren niets terecht en kan ik niets meer publiceren. Dan is het afgelopen.
Voor mijzelf hou ik er op basis van mijn huidige ervaringen rekening mee,dat die uitslag mijn
ervaringen zal bevestigen en van negatieve aard zal zijn. Het is nu eenmaal niet anders.
Hopelijk heb ik je hiermee correct beantwoord en ik groet je vriendelijk. Anton Doove.

9 oktober 2017 om 19:45.
BenWuring zegt:

Beste Anton, ik begrijp jouw pat-stelling. Erg spijtig, maar zolang er leven is, is er hoop zeggen ze wel eens. Laten we daar dan maar op hopen.
Nogmaals sterkte en hopelijk toch een goede uitslag van het onderzoek. Sowieso respect voor jouw pogingen om ook nu nog jouw verhaal te willen delen. Des te meer spijtig dat de mogelijkheden je hierin dwarsbomen.
Met vriendelijke groet,
Ben

9 oktober 2017 om 19:54.
doo168 zegt:

Beste Ben. Je hebt natuurlijk wel begrepen,dat ik geen risico`s kan nemen in mijn situatie.
Ik ga niet iets betalen als ik verneem dat ik om gezondheids-redenen met de blog-hobby maar
beter kan stoppen. Overigens hoop ik zelf ook wel dat ik niet een dergelijk advies krijg.
Als ik niet dat soort advies krijg zal ik zeer zeker blijven bloggen,maar wel in overleg met mijn
vrouw ook al zijn het misschien minieme kosten,wat ook overleg vraagt.
Na die test op longfunctie weet ik meer evenals over de bloedtest op mogelijke diabetes.
Dan verneem ik vanzelf wel wat in mijn geval nog mogelijk is i.v.m.mijn huidige medicijnen en
de mogelijke medische gevolgen daarvan. Dat is dus echt afwachten. Meer kan ik niet doen Helaas is mijn sterker wordende vermoeidheid door mijn niet-werkende schildklier ook van
invloed hierop en ik ben hiermee geboren. Zo mag ik dan misschien nog 78 jaar worden.
Bloggen op mijn PC is dan het meest makkelijk en fietsen op mijn 3-wieler. Afwisselend.
Ik ben blij dat de huisarts mijn vrouw en mij in de gaten houdt en ingrijpt als dat nodig is.
Hierbij wil ik het wel weer laten en ik groet je vriendelijk. Anton Doove.

9 oktober 2017 om 20:59.
Truus zegt:

https://antondoovewpadmin.wordpress.com is dus nu een gratis domeinnaam met gratis host bij wordpress.com
om uw berichten te plaatsen dient u in te loggen als beheerder door dit in uw browser tr typen https://antondoovewpadmin.wordpress.com/wp-admin ( zie onderaan Deze pagina
in het scherm wat volgt tikt u de gebruikersnaam en wachtwoord in wat bij uw account hoort. Dan komt u op het zogenaamde dashboard uit en kunt u aan de slag.

9 oktober 2017 om 21:17.
Truus zegt:

BenWuring: bij wordpress.com heb je dus gratis domeinnaam met gratis webruimte. Betaal versie is ook mogelijk maar niet verplicht!!

9 oktober 2017 om 21:20.
BenWuring zegt:

Heb ik ook gezegd Truus. "Kortom, een gratis WP-site/blog is feitelijk, naast Blogger, de enige manier om gratis een blog te maken."

9 oktober 2017 om 21:38.
doo168 zegt:

Beste Truus en Ben. Dat gegeven van Truus sla ik op tot na donderdagmiddag a.s.
Na die medische middag weet ik of ik door kan kan gaan met het bloggen,wat ik graag wil.
Het hangt echter af van de uitslagen bloed/urine-onderzoek en hoe de longfunctie uitvalt bij de praktijk-ondersteuning die voor de COPD ook mijn AeroChamber test op werking.
Daarna verneem ik van de huisarts wat er eventueel nodig is voor nader onderzoek als mijn long-functie niet naar wens is wat ik al voel door kou en rillerigheid. Die uitslagen hoor ik wel.
Het is dan niet zeker of ik in het komend weekend alsnog kan bloggen.
In elk geval dank ik jullie alvast voor de mogelijke instructies en ik groet jullie vriendelijk.

Anton Doove.

10 oktober 2017 om 16:15.
doo168 zegt:

Beste Mensen. Ik kan gewoon doorgaan met bloggen en fietsen volgens de verpleegkundige van de praktijk-ondersteuningvoor de huisarts. Met de bloed-uitslag was er niets mis.
Alleen met het suikergebruik dien ik uit te kijken. Dat staat nu op 6,3 en is dus nog geen 7.
Dat wordt dus minder zoetigheid gebruiken en suikervrije dranken.Dat is niet moeilijk.
Ik weeg nu nog 54 kilo,wat makkelijker is bij het bewegen. Verder afvallen is wel riskanter.
Dit dien ik dus wel in de gaten te houden,voor zover mij dat lukt,maar blokkeert geen bloggen.
Ik ga dus straks even na wat Truus noteerde als werkwijze met verwijderen van mijn blog-
verhalen bij blogger,want die heeft een te beperkte editor qua gebruiks-opties.
Om 17.00 uur stop ik de PC om te eten en droog-hulp bij vaatwas,waarna ik contact opneem
met Truus over de WP-blog ter voorbereiding voor morgen. Morgen begin ik met die blog.
De avond-uren zijn te weinig voor dit doel,maar voorbereiden kan wel met tips van Truus.
Ik kom hier vanavond nog wel op terug en ik groet jullie vriendelijk. Anton Doove.

12 oktober 2017 om 16:34.
BenWuring zegt:

Fijn! Dat is in elk geval een positief bericht.

12 oktober 2017 om 16:36.
doo168 zegt:

Beste Ben. Inderdaad is dit een positief bericht van wat die verpleegkundige mij vertelde en die
uitslagen komen nog bij de huisarts die dat onderzoek heeft geregeld.
Hierover zal die huisarts nog contact met mij opnemen vanwege toch nog sommige onzekere
feiten die zij wel met mij wil doornemen,wat ik prima vind om te weten wat nog nodig is.
Wellicht kan er aanvullend nog wat worden verbeterd,dus ik wacht nog op haar verzoek om
met mij te overleggen,want het kan zijn dat er toch iets over het hoofd werd gezien.
Ondertussen wacht ik graag op contact met Truus over de blog-opbouw met Wordpress.com
zodat ik weet wat zij daarover kan vertellen. Dan weet ik dit vast voor morgen.
Ik ga nu mijn dochter mailen over het medisch onderzoek zodat ook zij op de hoogte is over
die uitslag van haar vader. Overdag kon ik dat niet doen tijdens haar werk op kantoor.
Eventuele latere reacties over het bloggen met WP zie ik vanzelf wel komen.
Ik groet je vriendelijk. Anton Doove.

12 oktober 2017 om 19:31.
doo168 zegt:

Beste Truus. Inderdaad is een eenvoudige Template wel mijn bedoeling evenals het werken met berichten die momenteel klaar staan bij Blogger om over te plaatsen bij WP.com
Ik wil bij WP.com dus eerst een eenvoudige template uitkiezen zoals b.v.over de natuur.
Dat wil ik bij WP.com wel eerst uitzoeken en daarna de berichten bij Blogger weghalen om op de WP-blog te plaatsen. Ik doe dat dan per bericht en maak een copie van de tekst.
Dat plak ik dan in het blog-deel van WP. Ik dacht dat dit de juiste werkwijze kan zijn. Klopt dit?
Graag verneem ik van jou of dit juist is en ik zie jouw reactie wel in je beschikbare tijd.
Vriendelijke groeten van Anton Doove.





 

13 oktober 2017 om 15:57.
Truus zegt:

Kies een eenvoudig thema, (bv Cols, Libretto, penscratch of Independer publisher 2) en ga daar mee aan de slag. ( klik bij het thema overzicht eerst op de knop 'gratis' dan krijg je alleen de gratis templates te zien waaruit te kiezen valt) Kopieer de teksten zonder afbeeldingen en plak deze in een 'bericht' .Zet de afbeeldingen er in nadat de tekst geplaatst is. Elk thema heeft namelijk een andere layout waardoor de breedte van de tekst anders kan zijn. Kwestie van uitproberen. Het thema is altijd te veranderen, ook als er teksten ed al in staan.

14 oktober 2017 om 11:04.
doo168 zegt:

Beste Truus. Wat jij nu noemt kon ik niet vinden,want ik zat al te zoeken.Ik probeer dat opnieuw.
Dat ga ik nu opnieuw proberen en zien of dat lukt. Zo niet,dan toon ik jou later een bijlage.
Die bijlage toont dan welk scherm ik zie zonder die thema`s. Tot straks dan maar.
Ik groet je vriendelijk. Anton Doove.

14 oktober 2017 om 13:35.
doo168 zegt:

Beste Truus. Hier ben ik weer en nu met een WP-screen die je op de bijlage kunt zien.
Ik hoop dat dit goed duidelijk is als je het kunt vergroten. Zo weet jij wat ik zie.
Op dit scherm van WP-Reader zie ik niet wat jij noemde. Is dit misschien een oude versie?
Dit weet ik niet zeker,maar sluit het ook niet uit. Ik zie je reacties wel in je beschikbare tijd.
Vriendelijke groeten van Anton Doove.

WP-schermmetblog-link.JPG
14 oktober 2017 om 14:23.
BenWuring zegt:

Sorry dat ik even inhaak, maar op het tabblad naast Reader 'Mijn site' kunt u van alles instellen en o.a. blogberichten schrijven.

14 oktober 2017 om 14:26.
doo168 zegt:

Beste Ben. Ik heb die thema`s gevonden en een keuze gemaakt wat je op de bijlage ziet.
Helaas is daar alles Engelstalig,waarvan ik een te minieme taalkennis heb.
Ik kon nog net begrijpen dat ik het thema eerst kan uitproberen en aanpassen waarna ik het
kan activeren,maar ik weet niet hoe ik dat kan realiseren op mijn geplande Blog.
Helaas weet ik niet alles zelf te vertalen om het op de juiste wijze in mijn Blog te plaatsen.
Ik vond die afbeelding echt mooi om daarmee de Blog te starten,dus dat probeer ik graag in
gebruik te nemen met hulp-instructies van jou of van Truus indien jullie kunnen vertalen.
Reacties zie ik vanavond na het eten,want mijn vrouw maakt het al klaar. Tot straks.
Ik dank alvast voor de reacties en ik groet jullie vriendelijk. Anton Doove.

mijnkeuzeisTwentyTwelve.JPG
14 oktober 2017 om 17:04.
BenWuring zegt:

Instellen op Nederlands is gelukkig erg eenvoudig.
Klik daarvoor via het tabblad 'Mijn site' op de menukeuze 'Instellingen'
De bijgevoegde afbeelding toont waar u dient te klikken resp. e.e.a. dient in te stellen.

Screenshot.png
14 oktober 2017 om 17:29.
BenWuring zegt:

Bij nader inzien heb ik mogelijk iets verkeerd begrepen.
U heeft WP al ingesteld op Nederlands, maar u heeft moeite met de Engelse verklarende tekst van het thema.
Gelukkig zal dit ook zichzelf oplossen wanneer u het thema kiest en voor uw blog gebruikt.
De voorbeeld-berichten worden weliswaar niet vertaald, maar de menukeuzes e.d. wel.
U zou dus het voorbeeld-bericht kunnen verwijderen en door een nieuw bericht aan te maken uw tekst kunnen invoeren.
Een nieuw bericht maakt u het makkelijkst aan door rechtsboven op 'Schrijven' te klikken.

14 oktober 2017 om 17:39.
doo168 zegt:

Beste Ben. Inderdaad heb ik moeite met de Engels verklarende tekst van het thema.
Je ziet dat ik het thema Twenty Twelve al vond met die mooie afbeelding.
Ik weet nog niet hoe ik die afbeelding met uitproberen en aanpassen in mijn blog krijg.
Ook weet ik nog niet of ik eerst dien te activeren en daarna pas uitproberen/aanpassen.
Hier weet ik nog niet de juiste volgorde,want dat staat niet aangegeven in de Ned.Tl.
Dat vind ik dus niet echt handig van WP. Als ik op "schrijven"klik,verdwijnt dan het voorbeeld?
Of dien ik toch eerst zelf de voorbeeldtekst te verwijderen?
Dat is mij nog niet helemaal duidelijk.
Je reacties zie ik morgenavond wel na de samenkomst van het korps Leger des Heils in mijn
woonplaats Zoetermeer waar ik heen ga op de fiets. Ik ben soldaat van dat korps.
Nu sluit ik de PC voor mijn nachtrust en ik groet je vriendelijk. Anton Doove.

14 oktober 2017 om 21:14.
BenWuring zegt:

Je moet inderdaad eerst het thema activeren. Vanaf dat moment kun je d.m.v. de knop 'Schrijven' rechtstreeks een bericht schrijven. Probeer maar gewoon uit. Je kunt ongelimiteerd berichten maken en verwijderen. Via de menu-optie 'Mijn site' zie je vervolgens een overzicht van jouw berichten. En het is allemaal in het Nederlands.

14 oktober 2017 om 21:18.
Truus zegt:

het is aan te raden om bij wordpress.com direct in te loggen op het zogenaamde dashboard. Van daaruit is het makkelijker om aan de hand van de documentatie en lesmaterialen een en ander aan te passen en toe te voegen. Inloggen direct gaat op deze wijze: https://antondoovewpadmin.wordpress.com/wp-admin
Zie ook onderaan deze pagina: inloggen om verder te gaan

15 oktober 2017 om 11:47.
doo168 zegt:

Beste Ben en Truus. Eerst dank ik jullie voor de reacties,waarmee ik nu vroeger aan de slag kan
dan gepland,want door omstandigheden kon ik niet naar het korps fietsen.
Die omstandigheden mailde ik zonet naar de Korps-officier,die er na de samenkomst op zal reageren zodra hij en zijn vrouw er tijd voor hebben. Ik wacht geduldig af op die reactie.
Ondertussen probeer ik uit wat jullie schreven en zie dan vanzelf wel wat er dan ontstaat.
Ik ga dus eerst het gekozen thema activeren,waarna ik kan uitproberen en aanpassen.
Daarbij gebruik ik zeer zeker de knop "schrijven" om te zien wat er dan mogelijk is.
Uiteraard zal ik de resultaten daarna wel tonen voor de eerste impressies. Tot later dan maar.
Vriendelijke groeten van Anton Doove.

15 oktober 2017 om 14:25.
doo168 zegt:

Beste Ben en Truus. De eerste resultaten zie je op deze link,maar het staat nog niet goed: https://antondoovewpadmin.wordpress.com/blog/
Deze blog begint niet met de gewenste afbeelding,die nu tussen 2 stukken tekst staat.
Hoofdstuk 1 staat niet onder mijn voorwoord,wat ik echt onjuist vind.
Ik wil mijn blog beginnen met de afbeelding van het thema Twenty-Twelve,met daaronder mijn voorwoord en vervolgens hoofdstuk 1 van mijn vrouw. Dit is helaas niet het geval.
Graag verneem ik hoe ik dit kan corrigeren. Waarvoor alvast mijn dank. Anton Doove.

15 oktober 2017 om 17:18.
BenWuring zegt:

In een blog is het gebruikelijk dat de nieuwere berichten boven de oudere staan.
U kunt de volgorde van de getoonde blogberichten dus het gemakkelijkst manipuleren door de datum van publicatie aan te passen.
NB: In uw geval betwijfel ik overigens of een blog-stijl de meest geschikte vorm is. Een statische stijl lijkt mij eerder aan uw wensen te voldoen. Ook dit kan gratis bij WP.

15 oktober 2017 om 17:35.
doo168 zegt:

Beste Ben. Hoe bedoel jij de statische stijl? Mogelijk kun jij gelijk hebben als ik die stijl zie.
Zodra ik dat zie kan het best zijn,dat ik mijn 1e berichten ook in de statische stijl over zet.
Dat kan alleen als ik weet hoe dat werkt. Ik zie niets in een website. Dat is teveel werk.
Het is mij n.l.nog niet bekend hoe lang ik nog de PC kan blijven gebruiken op basis van mijn
medische ervaringen. Derhalve kan ik beter blijven bloggen,want dat is minder werk.
Als ik zou moeten stoppen vanwege nieuwe medische ervaringen staat er in elk geval wel een blog van mij te bekijken,ook al is die niet helemaal klaar. Beter 1 deel klaar dan niets.
Dat is dan wel de "onvoltooide" blog van Anton Doove en niet van Beethoven:-)))) Heetboven.
Met die blog zie ik wel hoever ik ermee kan komen. Met een website kan dat niet.
Van jou verneem ik graag wat jij bedoelt met een statische blogstijl,welke ik vanaf morgen
kan uitproberen. Straks kan het niet meer,want mijn kleinzoon van 7 jaar logeert bij ons.
Ik lees dan een verhaaltje voor,waardoor hij gaat slapen,wat ik ook doe vanwege mijn slaap-
gevoel in mijn hoofd met vermoeidheid. Morgen kan ik wel weer door met mijn blog.
Ik dank jou alvast voor je nieuwe reacties en ik groet je vriendelijk. Anton Doove.

15 oktober 2017 om 19:27.
BenWuring zegt:

Beste Anton, van huis uit is WP een omgeving voor het maken van blog-berichten. Echter, het lijkt mij dat je in jouw situatie liever een beginpagina ziet waar je e.e.a. kunt introduceren, bijvoorbeeld jouw voorwoord. Dit is het statische element van de site. Dit verandert dus niet.
Voor de overige verhalen die je wilt vertellen kun je kiezen tussen een blog-stijl, waarbij je de volgorde manipuleert door de publicatiedatum aan te passen. Het lijkt mogelijk vreemd, maar je bovenste bericht, het eerste verhaal, met de jongste datum en zo verder naar beneden.
Een andere insteek is door voor elk bericht een nieuwe pagina te maken en deze via het menu in volgorde te plaatsen.
Ten aanzien van het instellen van een statische pagina kan deze link je mogelijk helpen.

15 oktober 2017 om 20:10.
doo168 zegt:

Beste Ben. Ik denk dat ik wel de publicatie datum ga aanpassen per bericht.
Het wordt 1 datum voor alle berichten,waarbij elk bericht een genummerd hoofdstuk heeft.
Elk hoofdstuk heeft ook een deelnr. Zoals Hoofdstuk 1.Dl.1. en zo verder omdat anders elk
hoofdstuk te lang is voor een blog-bericht. Hierdoor zijn sommige berichten sneller te lezen.
Ik zal echter eerst even nagaan of 1 datum voor alle berichten wel zo handig zou zijn.
Het schiet mij nu te binnen dat het toch beter werkt als elk bericht een eigen datum krijgt.
Dat wordt dan de datum van de dag waarop ik het bericht publiceerde. Ik onderzoek dat eerst.
Ik heb wel bekeken wat die link toonde,maar dat systeem vind ik toch te ingewikkeld.
Daar stond bij dat het niet voor een blog is bedoeld,want het werkt per pagina.
Ik werk liever per bericht,want een bericht leest sneller,hoewel ik sommige berichten niet
helemaal kort kon houden,dus die vallen wat langer uit dan gewenst. Ik zie wel wat er kan.
Ook nu weer dank ik je voor je reacties,welke ik vandaag nader onderzoek.
Vriendelijke groeten van Anton Doove.

16 oktober 2017 om 11:19.
BenWuring zegt:

Hallo Anton, het werkt ook prima wanneer je de datums aanpast.
Daar nog even over, je hoeft daar echt niet te 'eerlijk' te zijn. Pak gewoon een fictieve datum waaromheen je de berichten wilt ordenen en pas de datums van de berichten zodanig aan (jongste voor de berichten die je het eerst wilt tonen, oudste voor de laatste berichten) dat ze in de goede volgorde staan.

16 oktober 2017 om 11:23.
BenWuring zegt:

Voorbeeld op basis van een gewenste berichtenstructuur:
01-10-2017 Eerst getoonde bericht: het voorwoord
29-09-2017 Het tweede bericht: de inleiding
25-09-2017 Het derde bericht: hoofdstuk 1, deel A
19-09-2017 Het derde bericht: hoofdstuk 1, deel B
12-08-2017 Het vierde bericht
Enzovoorts.

16 oktober 2017 om 11:28.
doo168 zegt:

Beste Ben. In die lijn welke jij als voorbeeld toont,zit ik inderdaad ook te denken.
Hierdoor komt het laatste bericht dus wel altijd bovenaan te staan.
Het openings-bericht zakt dus naar beneden. Dat is toch onjuist?
Als ik mijn blog wil openen,behoor ik eerst het voorwoord te kunnen zien en niet het laatste bericht. Hoe kan ik net als de bezoeker de blog openen en eerst voorwoord als begin zien?
De blog behoort te beginnen met het voorwoord gevolgd door de Inleiding.
Vervolgens komen dan de genummerde hoofdstukken aan de beurt.
Als ik nu mijn blog open wil ik eerst het voorwoord kunnen lezen,maar die zie ik niet direct.
Wel zie ik dan het laatst opgestelde bericht. Zo hoort een blog niet te beginnen.
Een boek lees je ook niet van achteren naar voren. Ik tenminste zeer zeker niet.
Na de lunch ga ik hiermee aan de slag en ik zie wel wat er dan ontstaat qua opstellingen.
Toch dank ik jou voor je waardevolle reactie en ik groet je vriendelijk. Anton Doove.

16 oktober 2017 om 12:13.
BenWuring zegt:

Door het voorwoord de jongste publicatiedatum toe te kennen, bijvoorbeeld vandaag. Alle volgende berichten moeten dan een publicatiedatum hebben die ouder is dan vandaag.
Voor elk nieuw bericht moet deze v.w.b. datum dus een oudere datum worden toegekend.

16 oktober 2017 om 12:18.
doo168 zegt:

Beste Ben. Dit heb ik begrepen en ga dat zo uitvoeren. Hoe zit dan dan met de afbeelding?
Ik zie graag dat elk bericht is voorzien van de Thema-afbeelding Twenty Twelve.
Die afbeelding kon je al zien boven het Voorwoord en dat vind best een mooi bericht-opening
voor de bezoekers als ze mijn blog bezoeken. Dat is een mooi stukje landschap-natuur.
Deze afbeelding van het thema Twenty-Twelve wil ik graag gebruiken voor al mijn berichten.
Zo blijft mijn blog wel uitnodigend om te lezen,dacht ik zo. Landschap geeft rust bij het lezen.
Hoe kan ik dat het beste realiseren met aanpassing van het afbeeldings-formaat.
Dat formaat staat nu nog teveel in vierkant-formaat. Ik weet niet of dit nog is aan te passen.
Je reacties zie ik wel zodra dat kan. Ik groet je vriendelijk. Anton Doove.

16 oktober 2017 om 13:58.
BenWuring zegt:

Hallo Anton, een thema omvat de stijl van het blog. Het bevat o.a. het lettertype, waar e.e.a. wordt gepositioneerd en ook de afbeelding in de kop (het bovenste deel van de pagina).
Zo'n kopafbeelding wordt dus bovenaan elke pagina getoond en niet boven elk afzonderlijk blogbericht. Deze afbeelding kun je wijzigen en heeft bij voorkeur een formaat van 1000x200 pixels. 1000 pixels breed en 200 pixels hoog dus.
Wanneer je boven elk bericht een (zelfde) afbeelding wilt hebben, dien je deze te kiezen (kan ook een willekeurige afbeelding zijn) en in te voegen in het bericht. Dit doe je door bij het schrijven van het bericht uit de menubalk de optie 'Toevoegen > Media' te kiezen. Daarmee wordt automatisch het venster 'Media' geopend en kun je een keuze maken. Eventueel zou je nog een afbeelding kunnen uploaden via de mogelijkheid 'Nieuw toevoegen'. Eenmaal in het bericht toegevoegd, kun je de positie van de afbeelding nog bepalen door op de afbeelding te klikken en een keuze te maken uit het dan verschenen menu.

16 oktober 2017 om 16:13.
doo168 zegt:

Beste Ben. Ik ben er inmiddels in geslaagd om boven elk bericht de gewenste afbeelding te
plaatsen maar nog niet in het formaat 1000x200 pixels. Na het eten bekijk ik hoe dat kan.
Dit formaat wat jij noemt is inderdaad wel beter dan een vierkant formaat in deze blog.
Ik sluit nu de PC en ga naar beneden om te eten,want ik krijg wel honger van dit blog-werk:-)))
Straks kom ik er wel op terug en verneem ik van jou of ik het formaat van de huidige afbeeldingen nog kan wijzigen en waar dat kan. Ik groet je vriendelijk. Anton Doove.

16 oktober 2017 om 17:02.
BenWuring zegt:

Hallo Anton, blijkbaar ben ik nog niet voldoende duidelijk geweest. De kopafbeelding is de afbeelding die je aan de bovenkant van de site-pagina ziet. De afbeeldingen bij de berichten kunnen elke vorm hebben. Deze kunnen worden vergroot of verkleind. Ook de positie (boven, onder, links, rechts) kan worden ingesteld.
Als voorbeeld heb ik een screenshot van een willekeurige blogsite genomen en hier en daar wat verklarende teksten ingevoegd.

Blogvoorbeeld.png
16 oktober 2017 om 17:47.
Truus zegt:

Kopafbeelding - ook wel header - genoemd wordt in eerste instantie bepaald door het gekozen template. Aanpassen kan eenvoudig: zie Aanpassen template
de afbeeldingen in de berichten en pagina's bepaal je zelf . Zie deze uitleg:
Afbeeldingen invoegen wordpress.com

17 oktober 2017 om 10:06.
doo168 zegt:

Beste Truus.Eerst dank ik je vriendelijk voor je instructies,welke ik vanmiddag pas kan door-
nemen na mijn gesprek met de huisarts over mijn Staar-ogen die weer nat worden.
Na dit gesprek toon ik je ook wat ik inmiddels zelf voor elkaar kreeg maar dat wellicht niet echt
de bedoeling is. Zodra ik dat getoond heb kun je er op reageren,zodat ik weet of het juist is.
Ik ga nu de PC sluiten voor de lunch en ik zie je reactie vanmiddag wel.Ik groet je vriendelijk.

Anton Doove.

17 oktober 2017 om 11:27.
doo168 zegt:

Beste Ben en Truus. De bijlage toont wat ik voor elkaar kreeg ook al is het afbeeldingsformaat
Wat te vierkant,wat ik morgen overdag wel zou kunnen aanpassen in de middag-uren.
Mijn vrouw wou morgen met mij een nieuwe winterjas kopen omdat de rits van mijn huidige jas defect is geraakt en wij gaan ook even bij het ziekenhuis naar binnen.
Dat is voor een afspraak i.v.m.een oog-operatie wegens hinderlijk vochtverlies bij oogleden.
Het is daar n.l.wat wijder geworden bij het verouderen,volgens de huisarts en dat zorgt voor
waterige ogen,wat lastig is bij het lezen op de PC. De afspraak is over 3 maanden.
Helaas kan het niet eerder,dus tot die tijd blijf ik traanwater vegen. Ik blijf wel bloggen.
Na die afspraak weet ik meer van die oog-arts over wanneer ik geholpen kan worden.
Tot die datum probeer ik mijn blog wel compleet te maken. Hopelijk lukt dat.
Jullie reacties lees ik wel in jullie beschikbare tijd en ik groet jullie vriendelijk.
Anton Doove.

Blogberichtmetafbeelding.JPG
17 oktober 2017 om 19:07.
Niekie zegt:

Beste Anton: Zou U de reacties in deze club iets zakelijker kunnen houden.
Dit is volgens mij zakelijk aan uw laatste bericht:
"De bijlage toont wat ik voor elkaar kreeg ook al is het afbeeldingsformaat
Wat te vierkant, maar dat pas ik nog aan.
""

Wat er verder staat is leuk voor een blog, maar niet voor deze Internetclub van Seniorweb.

Niek (beheerder)

17 oktober 2017 om 21:44.
doo168 zegt:

Beste Niek. Ik was nog niet klaar met die opmerking omdat ik moest stoppen vanwege een
bepaalde oorzaak. Met aanpassen bedoelde ik dat ik een beter formaat wil proberen.
De afbeelding zou wat minder hoog kunnen worden en wat breder,zodat de afbeelding meer
langwerpig wordt als een rechthoek. Dit wil ik morgen uitproberen.
Je reactie lees ik morgen wel en ik groet je vriendelijk. Anton Doove.

18 oktober 2017 om 21:54.
doo168 zegt:

Beste Mensen. Helaas neem ik afscheid van deze club wegens diverse omstandigheden.
Het is daarbij wel spijtig dat ik dan de hulp bij het WP-bloggen mijzelf dien te ontzeggen.
Wel dank ik Ben en Truus heel vriendelijk voor hun tips met aanvullingen.
Daarvoor ben ik hen zeer erkentelijk en zal het nooit vergeten.
Ik bespaar iedereen die omstandigheden,want dat is nu echt zinloos en niemand hoeft hierop
te reageren,want ik ben weg uit deze club en krijg geen tijd om terug te keren.
Ik groet u allen vriendelijk. Anton Doove.

19 oktober 2017 om 12:57.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Internet-Club?
Internet-Club