Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Office-club

1 oktober 2013
RoyBosman Truus
459
670
Gebruikt u Microsoft Office of Open Office? Wilt u beter leren werken met deze populaire pakketten? In deze Club bent u aan het juiste adres!
Word een Dropdown lijst maken
Geplaatst op 27 september 2022 om 15:10 door TPas

Goeden dag
Met het korter worden der dagen ontstaat er soms meer tijd om eens wat anders te doen. Voor de liefhebber hier weer eens een stukje wat misschien gebruikt kan worden daar de mensen die wel eens werken met tabellen in het programma Word.
Ik kreeg dit binnen via de kanalen waar ik met regelmaat allerlei leuke zaken tegen kom en waarvan sommige misschien ook door anderen gebruikt kunnen worden.
Ik kreeg het binnen via Chester in Engeland en wil dit ook onder de aandacht brengen van SW leden.
Het gaat dus zoals gezegd om een dropdownmenu in een tabel welke we in Word hebben aangemaakt en omdat we daar in sommige velden een keuze menu willen hebben is dit misschien iets voor u.
Met vriendelijke groet Tp

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Excel Diverse Zoek formules
Geplaatst op 19 september 2022 om 19:21 door TPas

Goeden dag
Hierbij een werkblad met diverse manieren om dmv formules te zoeken in uw werkbladen van Excel, ik heb getracht dit voor zowel de nog in omloop zijnde oude versies van Excel als ook de nieuwe versies zoals de 365 en 2021.
Maar deze formules kunnen voor wat betreft de oude serie formules ook gebruikt worden in de Excel alternatieven en misschien ook de nieuwe formules, met de kanttekening dat ik niet weet of deze functies als formule ook toepasbaar zijn.
Ik hoop dat er toepassingen zijn waarin u deze formules kunt gebruiken, ik zou zeggen veel plezier met deze opsomming.
Groet Tp

Er zijn nog geen reacties geplaatst
PDF bestand openen in Word
Geplaatst op 12 september 2022 om 00:15 door Annem@rie

Als ik een PDF bestand wil openen in Word verschijnt een document in een mij vreemde taal?
Iemand enig idee wat er fout gaat?

8 reacties
Excel voorlopig even de laatste leuke formules
Geplaatst op 11 september 2022 om 14:00 door TPas

Goeden dag
Hierbij weer een aantal formules welke misschien een toepassing zouden kunnen vinden in de werkbladen die gebruikt worden, er zitten erbij welke zowel in de oude als de nieuwe versie werken.
Ik hoop dat men er gebruik van kan maken en dat er legio toepassingen zijn waarin ze hun plaats vinden.
Groet Tp

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Excel vervolg nog meer leuke formules
Geplaatst op 8 september 2022 om 22:26 door TPas

Goeden dag
Hierbij weer wat leuke en misschien nuttige formules welke het misschien makkelijker kunnen maken om in uw rekenblad te gebruiken.
In navolging van de eerste reeks heb ik nu ook een vergelijking ertussen geplaatst welke laat zien wat door anderen reeds is aangegeven de formule =X.ZOEKEN welke niet in elke versie van Excel zit maar wel in de laatste versies, en ik weet ook niet of deze functie in de Excel alternatieven te gebruiken is.
Maar desondanks hoop ik hiermee toch weer een opzetje te hebben gedaan om het wat begrijpelijker te laten zijn.
Groet Tp

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Excel zomaar wat leuke en misschien nuttige formules.
Geplaatst op 4 september 2022 om 15:13 door TPas

Goeden dag
Ik wil iedere gebruiker van Excel en ook de Look Alike versies hierbij wat leuke formules doen toekomen welke het over het algemeen moeten doen in al deze spreadsheet programma's, met een kanttekening dat de Geneste ALS formule misschien in sommige programma's niet het opgegeven aantal zouden kunnen verwerken.
Maar toch wens ik iedereen veel wijsheid en hoop dat er toepassingen kunnen worden gevonden.
Groet Tp

8 reacties
Verwijderen map Outlook (Correctie beericht van mij 26-08 19:18)
Geplaatst op 26 augustus 2022 om 22:14 door wingco320

Ik zag net dat de map die ik dacht te hebben verwijderd - zie vorig bericht - nog steeds in de mappenlijst staat. Beide genoemde methoden werken dus niet maar hoe dan wel? Wie o wie?

8 reacties
Office 2019, verwijderen map uit Outlook
Geplaatst op 26 augustus 2022 om 19:18 door wingco320

Het klinkt zo simpel: klik met rechts op de, in dit geval lege, map, selecteer uit het menu Map verwijderen en klaar. Als ik dat doe (WIN 11) dan verdwijnt de map wel maar staat een paar seconden later weer in de mappenlijst. Hoe krijg ik hem echt en permanent weg?

3 reacties
Excel Nieuw Kasboek met VBA en Userform
Geplaatst op 25 augustus 2022 om 19:09 door TPas

Goeden dag
We hebben weer een groot project wat als bestand is bijgevoegd en het werkt met VBA en Formules, het is niet beveiligd dus u kunt het volledig bekijken en ook gebruiken.
De eerste opgave komt via Erwin uit Palangkaraya welke in zijn taal dit heeft voorzien van de VBA code, deze heb ik geheel omgewerkt in het Nederlands zodat ook in de code is te zien wat er gebeurt bij het aanklikken van een icoon.
Het gaat zoals gezegd om een kasboek met een formulier voor de ingave van de inkomsten en de uitgaven die er gemaakt worden. Ik heb de werkbladen op dit moment op 100 regels staan maar door middel van het naar beneden trekken van de formules kunt u dit zelf vergroten.
Het omzetten naar onze taal is een leuke klus geweest en ik hoop dat men het kan waarderen en ook nog kan gebruiken.
Ik heb wel ontdekt dat LibreOffice en zijn kompanen dit misschien zouden kunnen laten werken, de formules zowiezo maar voor het Macro gebeuren dient er iets wat genaamd is en voor LibreOffice zelfs dan vereist een % BITNESS-bit java runtime-omgeving (JRE) geïnstalleerd moet zijn wil het dan werken, heb dit getracht te ontrafelen maar liep stuk, dus ben hier niet verder in gegaan, en ik zou ook gebruikers van de genoemde pakketten dit af willen raden.
Groet Tp.

7 reacties
Excel gegeven bescherming
Geplaatst op 24 augustus 2022 om 14:42 door TPas

Goeden dag
De warmte houd maar aan en dan blijven we lekker binnen, en dan ontstaan er wel eens dingen die je je graag met anderen wilt delen, hier een manier om bepaalde data in een welkblad van Excel te beschermen tegen onbevoegd gebruik of dat men dit in beeld kan hebben.
Je kunt dit zo ingewikkeld maken als je zelf wil, het is slechts een voorbeeld van hoe of wat.
Veel plezier hiermee, en dit zal ongetwijfeld ook in andere Office look a like pakketten bruikbaar zijn.
Groeten Tp

1 reactie
Het berichtenarchief wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.
De lijst met documenten wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.
De lijst met leden wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.