Menu Zoek

Office-club

1 oktober 2013
RoyBosman Truus
421
540
Gebruikt u Microsoft Office of Open Office? Wilt u beter leren werken met deze populaire pakketten? In deze Club bent u aan het juiste adres!
Excel bestand versturen bij opslaan
Geplaatst op 22 april 2021 om 19:31 door TPas

Stel u werkt samen met een vriend of met collega aan een project waar Excel bladen worden gebruikt.
dan is dit misschien iets voor die personen.
Het geeft de mogelijkheid om dmv een stukje VBA code het werkblad of werkbladen die bewerkt zijn direct bij opslaan worden doorgestuurd naar de andere persoon, zodat deze inzage heeft in alles wat er is bij gevoegd of aangepast is.

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Excel Werkbladen Exporteer functie
Geplaatst op 19 april 2021 om 16:55 door TPas

Hier weer een leuk bericht voor de Excel gebruikers.
Door middel van een Userform de werkbladen door middel van selectie omzetten naar een andere bestandsvorm. Waaronder Excel bestanden direct om zetten naar CSV of PDF en ook nog een paar andere vormen.
Ik kreeg deze binnen via een groep van Excel gebruikers waar ik met regelmaat in hun groep aan het neuzen ben en daar ik dit wel een leuk bestandje vindt, denk ik dat anderen hiervoor ook wel een toepassing zullen vinden.
Het is op dit moment uitgevoerd met een 3 tal werkbladen waarmee geoefend kan worden, het gemak zit ook in de manier waarop dit Userform zichtbaar blijft terwijl je gewoon van werkblad kunt wisselen.

probeer het maar uit en maak er wat leuks van.

 

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Office 2019
Geplaatst op 7 april 2021 om 14:38 door CaFran

Goedemiddag,
ik heb een tijdje geleden Office 2019 aangeschaft. Dit gebeurde na betaling via een download. Nu ben ik in de nieuwe Word-versie de oude documenten van de oude Word versie kwijt. Voor de duidelijkheid, ik weet niet meer welke Word-versie ik eerst had en waar ik dat eventueel kan terugvinden.
In de vorige versie stonden nog al wat documenten die voor mij belangrijk zijn. Kan het ook zijn dat die ergens anders terecht zijn gekomen.
Gaarne hulp.
Groet
Frans

10 reacties
LibreOffice 6.0: kaderlijn rondom tekst sluit rondom niet helemaal aan
Geplaatst op 4 april 2021 om 17:56 door Maxime
Ik heb LibreOffice 6.0 eind 2018 geïnstalleerd. Toch wil ik eens vragen waarom bij LibreOffice een vierkante kaderlijn om de tekst heen niet helemaal aansluit.

Bij een dunne kaderlijn valt het amper op. Maar kies je voor een dikkere kaderlijn valt het wel op.
Bij mij is het meestal in de linker onderhoek van het kader waar de lijn niet helemaal aansluit: je ziet dan een stukje wit, als het ware een 'opening'.
Bij het afdrukken op papier zie je deze kleine opening ook, wat qua presentatie minder fraai is.

Nogmaals, het valt vooral op als je dus kiest voor een dikkere kaderlijn.
Is dit soms een mankement van LibreOffice...? Of is er toch een trucje/oplossing voor?
10 reacties
Open Office taal aanpassen
Geplaatst op 4 april 2021 om 15:28 door LouiseVink

Goede middag Vrolijk Pasen,
Ik heb me vandaag aangemeld voor de Club
Na reparatie van mijn Laptop ben ik Microsoft Office kwijt. Geen wachtwoord meer enz.
Nu is op mijn Laptop Open Office geïnstalleerd in het Engels. Hier kan ik niet mee omgaan.
Kan ik Open Office omzetten naar het Nederlands ?
Bij Documenten kan ik wel voor Nederlands kiezen voor de spelling ?
Vast bedankt voor uw reactie
LouiseVink

Titel aangevuld zodat de vraag gelijk blijk uit de titel mede-beheerder Roy

 

 

 

 

 

13 reacties
Excel Zoomfunctie
Geplaatst op 26 maart 2021 om 10:02 door TPas

Er is weer iets leuks te melden voor mensen die met Excel werken en soms hele grote wekbladen hebben, en als je het gehele werkblad dan in beeld hebt is het soms lastig om te lezen wat er in een cel staat.
Hier dan misschien de oplossing in de vorm van een stukje VBA wat door middel van knippen en plakken in om het even welk werkblad geplaatst kan worden.
In het Word bestandje staat de VBA code en daar staat bijvoorbeeld in het rood de vergrotingsfactor, voordat u de code knipt en gaat plakken kunt u deze verhogen of verlagen naar een waarde welke voor u geschikt is. Ik heb dit even in een werkblad gezet met heel veel gegevens maar dit enkel ter verduidelijking van wat het doet. Klik maar op een cel met daarin om het even wat en u kunt zien wat dit voor u doet. Als u de Zoomfunctie wilt verlaten dan is het enkel maar een lege cel naast de gevulde kolommen aan te klikken, en het is klaar.

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Excel Nieuwe manier om kolommen te verbergen en zichtbaar te maken
Geplaatst op 24 maart 2021 om 19:54 door TPas

Goeden dag
Voor de gebruikers van Excel die wel eens met het probleem van telkens kolommen verbergen en weer zichtbaar maken hier een manier die ik binnen kreeg via een mede Exceller en die ik graag aan jullie wil mede delen. het bestandje en de uitleg zitten in de ZIP
Ik zou zeggen veel plezier hiermee.

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Excel probleem huishoudboekje
Geplaatst op 15 maart 2021 om 14:30 door TPas

Goeden dag
Ik heb een probleem met iets in Excel en hoop dat er iemand onder alle leden zit die mij met het volgende zou willen helpen, Het gaat om een huishoud boekje waarin je inkomsten en uitgaven kunt verwerken.
Deels werkt het prima dat betreft het ingeven van de gemaakte inkomsten of uitgaven en die komen ook op de juiste plaats in de Database te staan met een volgnummer. En ook het aanleggen van nieuwe instanties voor het grootboek werken zoals het hoort.
Maar wat ik niet voor elkaar kan krijgen is het overzicht en de balance opgeven want daar blijven de uitkomsten nul niks nada noppes, en daar zou dus een duidelijk overzicht moeten staan met alle inkomsten en ook alle uitgaven.
Ik hoop dat er iemand is met een idee hoe ik dit aan het werk zou kunnen krijgen, dan kan een ieder die het wil gaan gebruiken dit uiteraard ook doen.
Met vriendelijke groet TPas

6 reacties
Excel Transactie bijhouden
Geplaatst op 13 maart 2021 om 19:31 door TPas

Goeden dag
Hier een klein bestandje voor het bijhouden van uitstaande betalingen, maar er kunnen ook andere zaken mee gedaan worden maar dat is voor een ieder weer anders.
De Userform bestaat uit een tweetal boxen met in de linkerbox het totaal overzicht van uitstaande betalingen en als je dan op een klant of naam klikt welke meer dan 1 betaling open heeft staan dan verschijnt dit in box 2 maar dan gesplitst in wat er per factuur open staat. Maar je zou dit ook een toepassing kunnen geven voor dingen die je uitleent.

1 reactie
Excel; kas en banksaldo alleen zichtbaar na mutatie
Geplaatst op 10 maart 2021 om 09:21 door Jimkom

Goedemorgen,
Bijgaand bestand is een voorbeeld van de boekhouding van een vereniging die ik bijhoud. Na elke kas of bankmutatie (ingebracht in kolom A of B) wijzigt uiteraard het saldo in kolom C of D.
Nu wil ik dat alleen de cellen in kolom C en D zichtbaar zijn als er iets gemuteerd is. M.a.w. de gele cellen wil ik leeg laten.
Hoe kan ik dat voor elkaar krijgen?

titel aangevuld: excel vraag zegt niet zoveel. Mede beheerder Roy

5 reacties
Het berichtenarchief wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.
De lijst met documenten wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.
De lijst met leden wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.