Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Office-Club
avatar
A5-boekje maken
Geplaatst op 31 oktober 2016 om 16:49 door Ex-lid

Van een wat langer document wil ik graag een A5-boekje maken, dus daarvoor moeten er twee pagina's op één A4 komen. Ook moet de binnenmarge groter zijn dan de buitenmarge. En ik wil graag (aangepaste) voetnoten. Er bestaan wel sjablonen voor, maar die doen niet wat ik wil.
Heeft iemand een tip voor een goede sjabloom en/of gewoon een goede tip?

Met groet, May

6 reacties
Niekie zegt:

Vanuit welk programma wil je een boekje printen? Ik vermoed Microsoft Office Word.
In Word met dat kunnen via de Pagina indeling. Afdrukstand liggend en dan als papier A5. De verschillende marges is wel een probleem denk ik.
Normaal kan je dit ook aangeven in het afdruk menu van de printer, maar dat ligt ook aan de kwaliteit van de printer. (Op m'n werk koos ik daar gewoon: Op A4 als boekje afdrukken, en werden marges etc. vol automatisch geregeld)

Niek

31 oktober 2016 om 19:24.
Dirk Boom zegt:

Helpt deze instructie/uitleg, ik vond dit m.b.v. Google op de website van Seniorweb.

31 oktober 2016 om 21:00.
avatar
Ex-lid zegt:

Ik werk dus in Apache OpenOffice, niet in Word. Ik heb wel een sjabloon gevonden voor een boekje in OpenOffice [zie bijgevoegd bestand], maar dat is wel een érg simpel geval. De marges (en ook het paginanr) zijn dus het grootste probleem. En helaas doet mijn printer dat niet allemaal vanzelf. In Word lukte me het indertijd altijd wel, maar nu in OO dus niet meer.

May

31 oktober 2016 om 21:01.
Dirk Boom zegt:

Open Office en Libre Office zijn minder geavanceerd dan Word en ik gebruik ze daarom niet (meer). Maar wie weet kan het toch. Na intikken in Google van
'Boekje maken met open office'
zag ik meerdere ideeën voorbij komen.
Is het een idee om daar eens wat rond te kijken?

31 oktober 2016 om 21:10.
wilha zegt:

In het forum van Openoffice worden er ook vragen over gesteld.
Daar staat o.a. dit: https://forum.openoffice.org/nl/forum/viewtopic.php?f=8&t=2054&p=10102&hilit=A5+boekje#p10102 misschien kun je er iets mee?
wilha

1 november 2016 om 10:03.
avatar
Ex-lid zegt:

Dit lijkt me een erg goede tip, Wilha, dankjewel. Ik zal nog wel even moeten studeren, want zo gemakkelijk als het vroeger in Word ging, gaat het in OO helaas dus niet. Maar het kán kennelijk wel, dus ik ga aan de slag. Hartelijk dank voor het meedenken allemaal.

May

1 november 2016 om 11:48.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Office-Club?
Office-Club