Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Office-Club
MDB viewer plus
Geplaatst op 12 juli 2017 om 11:17 door Jan11

Enkele dagen geleden heb ik de MDB viewer plus geïnstalleerd om Access-bestanden te kunnen lezen. Het programma heeft korte tijd uitstekend gewerkt, maar gisteren waren de access- icoontjes van de bestanden plots veranderd in Acrobat-icoontjes en sindsdien herkent het programma de bestanden niet meer. Wat kan er gebeurd zijn en wat moet ik doen om de situatie te herstellen?
Jan

22 reacties
Niekie zegt:

Er zijn wat mogelijke oplossingen.
1)Klik met rechts op zo'n bestand wat je wilt openen via MDB.
Kies "Openen met"
Zet een vinkje bij "altijd openen etc.."
En zoek dan MDB op.

2) Afhankelijk van met welke Windows u werkt, maar deze werkt in W7, W8 en W10:
Ga via deze weg: " Configuratiescherm\Programma's\Standaardprogramma’s\Standaardprogramma’s instellen" en stel daar in dat MDB gebruikt moet worden.

Dit kan in W10 ook via Instellingen en dan Apps > standaard apps.

Niek

12 juli 2017 om 16:22.
Jan11 zegt:

Dag Niek,

Allereerst bedankt voor de suggesties, maar die lossen het probleem niet op. Het eerste voorstel om naar ’Openen met..’ te gaan: ik vind daar als mogelijkheden Acrobat Reader en een aantal Windowsprogramma’s en ook nog het voorstel verder te kijken in de store naar nóg meer programma’s, maar geen van die programma’s kan met een Accesbestand vooruit.

Het tweede voorstel: bij Standaardprogramma’s instellen staat de MDB-viewer plus niet genoemd als mogelijke keuze. Dat programma kan ik alleen terugvinden in de map downloads en is dan te openen via een snelkoppeling op het bureaublad. Maar dat programma kan blijkbaar niets met MDB-bestanden die een Acrobat-icoontje hebben. Dat kroontje moet weer een Acceskroontje worden!
Jan

13 juli 2017 om 02:07.
Niekie zegt:

Als je "Openen met"klikt, staat er dan wel Acces bij?
Het gaat overigens niet echt om het icoontje meer om de koppeling tussen het programma MDB en het bestandje. Het uiterlijke vertoon daarvan is dat het incoontje veranderd.

Niek

13 juli 2017 om 10:07.
Jan11 zegt:

Dag Niek,

Nee dan staat er geen Acces bij, maar ik heb ook geen Acces, maar een viewer waarmee ik accesbestanden kan bekijken en zelfs kan corrigeren. Of beter: zou moeten kunnen bekijken en corrigeren, als alles naar behoren werkte. Die viewer vind ik terug bij downloads onder de naam MDBplus.exe. Maar ook die staat er niet bij als ik 'openen met ' probeer.

Jan

13 juli 2017 om 11:29.
avatar
Ex-lid zegt:

Misschien een vreemde vraag. Wat gebeurt er als je bij downloads dubbelklikt op MDBplus.exe?
Meestal verschijnt zo een exe file nadat het programma is gedownload en moet het daar vandaan worden geïnstalleerd. Na de installatie vind je dan de programma onderdelen terug in de verkenner meestal onder "Program files" .

13 juli 2017 om 12:40.
Jan11 zegt:

Dag Cotim,

Ik heb het geprobeerd en kreeg als een van de keuzemogelijkheden 'Installeren met Revo Unintaller Pro'. Ik vond dat vreemd want ik kende Revo alleen als programma om bestanden te verwijderen, maar ik heb er toch op geklikt. Er verscheen een balkje met een knipperend oogje. Dat heb ik drie uur zijn gang laten gaan en toen heb ik aangenomen dat het niet werkte. Gisteravond heb ik het nog eens geprobeerd en heeft het programma de hele nacht de kans gekregen zijn kunsten te tonen, maar opnieuw zonder resultaat. Vanavond heb ik Revo van mijn schijf verwijderd en je advies nog eens gevolgd, maar nu staan er geen aanwijzingen meer over een installatie. Om misverstanden te voorkomen: ik kan de viewer wel openen, maar die ziet de Access-bestanden niet.
Jan

14 juli 2017 om 20:30.
Niekie zegt:

Hoi Jan

Kan je een schermpje (afdruk) plaatsen van de geopende viewer, waar je geen Access bestanden ziet?
Ik ken het programma niet echt, maar vraag me af of je soms een filter aan hebt staan?

Niek

14 juli 2017 om 22:09.
Jan11 zegt:

Hierbij! Ik zie nu voor het eerst dat 'fakepath' Is dat misschien de oplossing? Ofschoon ik niet weet wat ik daar mee zou kunnen.
Jan

14 juli 2017 om 22:23.
Niekie zegt:

Ik zie geen "fakepath" maar het zou best kunnen.
Maar klik eens links boven op "file" en "Open".
Daar wil ik graag een schermpje van zien als dat kan.

Niek

14 juli 2017 om 22:35.
MaritaA zegt:

@Jan11, even tussendoor.
Fakepath, zie je elke keer staan als je hier iets upload, in dit geval je schermafbeelding. Het heeft niets te maken met je probleem.
Fakepath, (letterlijk vertaald: neppad) wordt door een (goeie) browser gebruikt, om het pad van je bestand te verbergen, (het is een stukje Javascript), zo ben je beschermd tegen "ellende". Vrij technisch allemaal, heb het zo simpel mogelijk uitgelegd.
Succes met je MDB Viewer probleem.

15 juli 2017 om 10:38.
avatar
Ex-lid zegt:

Sorry, ik had begrepen dat je het programma niet kon opstarten. Volg de instructies van Niekie dat kan je misschien verder helpen
Succes verder

15 juli 2017 om 11:07.
Jan11 zegt:

Als ik file-open klik, verschijnt scherm 1 met de mogelijke Accesbestanden (maar dus met Adobe-icoontjes). Als ik daarna een bestand kies krijg ik scherm 2. Als ik daarna op ok druk, verschijnt scherm 3 met de mededeling dat het bestand niet gevonden is.

Blijkbaar kan maar één bijlage meesturen, want als ik een nieuwe laad, vervalt de oude. Hierbij dus alleen de eerste.
Jan

15 juli 2017 om 13:10.
Jan11 zegt:

Bedankt Marita, dan is dat probleem alvast opgelost! En ook Cotim bedankt voor je bereidheid om te helpen!
Jan

15 juli 2017 om 13:13.
Niekie zegt:

Rechts onderaan in het scherm zie je staan "Access MDB and Accdb file"
Daar staat een pijltje achter. Klik dat pijltje eens open en kies (als dat mogelijk is) voor "all files".
Aan de andere kant denk ik niet dat dat gaat werken, omdat je de juiste bestanden al ziet.

Ga eens via C:\Gebruikers\jou inlognaam\Documenten\Accessdata\data.
Klik daar eens met rechts op zo'n adobe bestand en kies voor "openen met" en dan kiezen voor MDB. Zet dan een vinkje bij iets van "dit type bestand altijd openen met......"

Ik heb dit eerder getikt, maar er niet het pad er naar toe erbij gezet.

Niek

15 juli 2017 om 15:24.
Jan11 zegt:

Ik heb 'All files' gevonden, maar als ik daarna op een bestand klik krijg ik hetzelfde schermpje 2 dat ik eerder al kreeg (nu meegestuurd) en als ik daarna op ok druk vervolgens schermje 3 met de mededeling dat het bestand niet vinden is.

Ik had het pad naar 'data' al gevonden, maar dat levert niets op, omdat er bij de selectie geen programma's staan die Accesbestanden kunnen openen.
Jan

15 juli 2017 om 19:04.
Niekie zegt:

Oke duidelijk.
De bestanden hebben wel allemaal de extensie .mdb en dat is vreemd.
Gaan we het volgende proberen (als je dat nog wil).

Verwijder via het "configuratiescherm > programma's verwijderen" Adobe Reader en start opnieuw op.
Kijk daarna of je de bestanden wel kunt openen.

(Adobe kan je later wel weer downloaden.)

Niek

16 juli 2017 om 21:34.
Jan11 zegt:

Ik heb het programma verwijderd. De vierkantjes met de Adobe-icoontjes zijn nu blank. Maar als ik een bestand wil openen, krijg ik nog steeds schermpje 2 te zien en vervolgens schermpje 3 (dat ik nu meestuur).
Jan

16 juli 2017 om 21:59.
Niekie zegt:

En een rechtsklik en Openen met, geeft nog steeds geen MDB mogelijkheid?.

Installeer MDB eens opnieuw met daarvoor en daarna een nieuwe opstart. Lees wel goed tijdens de installatie.

Daarna zijn mijn mogelijke oplossingen denk ik uitgeput.

Niek

16 juli 2017 om 22:10.
Jan11 zegt:

Ik heb ook dit advies opgevolgd, maar het heeft niet mogen baten. Daarna heb ik de Adobe Reader weer binnengehaald en sindsdien hebben de MDB-bestanden allemaal weer een Adobe- icoontje. Erg bedankt voor al je pogingen me te helpen en mocht je nog een idee krijgen, dan hoor ik dat graag.
Jan

17 juli 2017 om 11:34.
Niekie zegt:

Jammer dat het niet gelukt is. Bedankt voor het terug melden en inderdaad, als ik een nieuw idee te weten kom, leest u het.

Niek

17 juli 2017 om 11:55.
henk-brat zegt:

Gezien de datum van deze thread weet ik niet of het probleem al op een andere manier is opgelost. Ik kende de viewer niet omdat ik met Access zelf werk, maar even gekeken en hij kan inderdaad mdb of accdb bestanden (dwz access tabellen zichtbaar maken) openen.
De oplossing stond hierboven eigenlijk al: klik op het te openen bestand met de rechtermuisknop en kies [openen met]. Vervolgens vind je onderaan [kies andere app] Klik hierop en in het menu dat verschijnt kies je [meer apps] dan kies je [andere app zoeken op deze PC] Je zoekt nu het exe-bestand MDBplus.exe en klik daarop. Het programma zal nu openen en het mdb bestand laten zien. Sluit nu het programma en zoek het gewenste mdb-bestand opnieuw op. Klik met rechts en kies wederom voor openen met en [kies andere app] MDBplus.exe verschijnt nu wel in het lijstje en als je onderaan het vinkje zet bij [altijd deze app gebruiken] klik, dan op [MDBplus] en de mdb bestanden worden standaard gekoppeld aan MDBplus.

27 december 2017 om 21:48.
Niekie zegt:

Bedankt 531463. Weer wat bij geleerd.

Niek

27 december 2017 om 22:08.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Office-Club?
Office-Club