Menu Zoek

Pc en randapparatuur-club

1 oktober 2013
MaritaA Truus
462
146
Moederborden, harde schijven, toetsenborden, beeldschermen, printers, branders, kortom: alles wat er in en aan een computer kan, komt hier aan bod.
Mijn printer drukt niet af.............
Geplaatst op 17 januari 2021 om 17:40 door Klaartje

Sinds de laatste Windows10 update drukt mijn printer niet meer af HP ENVY 4526. Wel kan ik hem opstarten. Waar kan dat aan liggen, en weet iemand raad?
Graag reactie. Klaartje

8 reacties
Blokkering van fysieke toetsenbord laptop/tablet
Geplaatst op 16 januari 2021 om 10:52 door Pevebe

Onlangs plaatste ik een vraag bij de Microsoftcommunity over het volgende probleem.
Mijn echtgenote heeft een combinatie van een laptop en een tablet. Een Medion Akoya.
Na een ruime pauze wilde zij haar laptop uit de pauzestand halen. Er werd naar haar inlogcode gevraagd.
Die voerde zij in, maar desondanks kwam er een foutmelding. Ik herinnerde me dat zoiets eerder was gebeurd en dat ik toen had ontdekt dat zij haar numlock aan had staan en daardoor de 0 in haar code niet had ingevoerd. Toen die uitstond, was er geen probleem en startte de computer vervolgens normaal op.
Dat ging heel anders bij de eerder beschreven inlog. Zij drukte toen op de knop wachtwoord vergeten, Kwam op een blauw scherm, wist niet wat te doen en sloot de computer af door de aan/uit knop langdurig in te drukken.
Daarna riep ze mij erbij omdat na een nieuwe poging tot opstarten het fysieke toetsenbord alle diensten weigerde. Er was wel een aanmeldscherm van Windows 10. Ik herinnerde me dat zij een aanraakscherm had en probeerde dus zo in de Medion te komen. Op het scherm verscheen een hulpschermpje om de inlogcode in te voeren. Dat lukte. Maar wat ik ook deed, het lukte niet om het toetsenbord aan de praat te krijgen. Dat er niets aan de hand was met de hardware merkte ik na Het BIOS te benaderen door bij een nieuwe opstart de F2 toets in te drukken. Alle toetsen die in het BIOS functioneel zijn konden gewoon worden gebruikt. Ook het verwijderen van de 4 toetsenborden bij systeembeheer en het daarna opnieuw opstarten, leverde niets op.
Hoe ik Microsoft benaderd heb tijdens alle uren in beslag nemende verwikkelingen, weet ik niet meer. Wel kreeg ik op enig moment de mededeling dat ik na het invoeren van de benodigde herstelcodes niets hoefde te doen. Het zou na 24 uur vanzelf weer in orde zijn. Toen na die tijd het toetsenbord weer werkte, gebeurde er weer ongeveer hetzelfde, en weer was het toetsenbord niet meer beschikbaar.
Na allerlei heen en weer gewinkel kwam er een melding op het Medionscherm waarvan ik d.m.v het schermtoetsenbord een screendump maakte. Daaruit lees ik dat mijn echtgenote 30 dagen moet wachten voor zij opnieuw de beschikking krijgt over haar fysieke toetsenbord.
Ondanks het invoeren van alle benodigde herstelcodes en de volledige toegang tot de inhoud van alle bestanden en hardware van de laptop, blijft deze gekkigheid bestaan. En het ergste van alles is dat Microsoft niet gewoon telefonisch benaderbaar is.
Heeft u een oplossing?


Privégegevens (mailadres) gepixeld in de afbeelding door beheerder (MaritaA)

12 reacties
DVD via wifi ipv scart afspelen
Geplaatst op 13 januari 2021 om 11:35 door fred612

Mijn kleinkinderen wilden een DVD van sinterklaas horen en zien.
Mijn nieuwe smart TV 40" heeft echter geen scart meer.
Via mijn pc speel ik nu mijn DVD en dupliceer dat WIFI in W10 op TV zonder kabels alleen 220.
Ik kan ook mailen en radio luisteren en Tv kijken via 3 vensters op de pc en sturen met 1 game-muis ipv 3 zappers.
Ik zoek een beter audio programma voor w10, wie heeft een idee en ervaring?
Een kennis van mij heeft nl electronisch super links en rechts spreiding en surround met een Samsung soundbar ipv vroeger 8 boxen.

11 reacties
app foto's
Geplaatst op 7 januari 2021 om 19:33 door Fietswiel

Bij het openen van een album in de app foto windows 10 sluit het programma ,wie heeft een oplossin?

1 reactie
gegevens gewist
Geplaatst op 3 januari 2021 om 16:28 door Jan42

2021 is slecht begonnen. Heb de verkeerde externe hd geformatteerd. Ben belangrijke gegevens kwijt. Kunnen de bestanden nog worden teruggehaald?

Met de beste wensen van Jan 42

13 reacties
inktcartridges met heel goede alternatieven met omruilgarantie
Geplaatst op 31 december 2020 om 15:24 door henk0605

Beste Willem-B, graag kom ik toch nog even terug op jouw bericht van vanmorgen vroeg.
Kan je iets zeggen wat dat is/hoe dat werkt? Ik ben toch wel benieuwd.
(Is het gebonden aan een winkelketen of per merk? Is het ook voor een particulier interessant die niet zoveel print?)

8 reacties
2 of 4 a 5 cartridges
Geplaatst op 29 december 2020 om 18:56 door henk0605

Nogal wat printers werken met 2 cartridges, waarvan 1 zwart en de ander met kleuren. Het verhaal bij de laatste is (althans destijds) dat als een van de kleuren op is de hele cartridge vervangen moet worden.
Om deze reden heb ik tot nu toe gekozen voor een printer met 5 cartridges. Mijn huidige printer (MG5750 Canon) drukt tekst onregelmatig af: normaal geprinte regels worden afgewisseld door vet (of de letter lijkt dubbel) gedrukte regels. Reinigingsacties, uitlijnen printkop, handmatig schoonmaken van de printkop leveren allemaal niet het gewenste resultaat. Derhalve overweeg ik de aanschaf van een nieuwe printer. Het gaat daarbij niet om zakelijk gebruik, maar om beperkt documenten printen, soms enkele foto's.
Vandaar mijn belangstelling voor de vraag wat beter/goedkoper is. Is daar binnen Seniorweb iets over bekend?

7 reacties
Equalizer in Chromecast  
Geplaatst op 28 december 2020 om 08:39 door Freedom

Ik weet niet in welke club ik deze vraag moet stellen

Ik kan in de app “Google home” vanuit de “Huiskamer” de equalizer vanuit Chromecast niet meer vinden.
Hier kon ik de hoge en lage tonen wijzigen.
Maar dat scherm kan ik nergens vinden.
Het is een scherm met twee rode lijnen waar je de hoge en lage tonen kon regelen voor mijn Sonos soundbar onder mijn LG TV

6 reacties
Niet werkende printers.
Geplaatst op 27 december 2020 om 14:11 door JANfiets12R

Hallo, Na een test pagina te hebben afgedrukt werkt printer niet meer. Het lampje van WiFi blijft knipperen.
Printer werkte 100 % vanuit twee computers beide Windows 10. Heb ook twee dezelfde printers HP P1102W. De tweede printer heb ik niet werkend gekregen WiFi lampje blijft knipperen. Testpagina kan ik gewoon afdrukken, toetsen combinatie op de printer. Status niet verbonden. Opmerkelijk een printer in het Engels de andere in Nederlands.
Bij intoetsen van 192.168.223.1 geen verbinding met de printer mogelijk. Word verwezen naar Web Services deze vragen naar een code maar deze krijg ik niet uit de printer. De printer kan alleen via WiFi werken zit geen Lan aansluiting. Wat kan ik nog proberen of wat zie ik over het hoofd of zijn deze printers gewoon defect. Vlg anton

3 reacties
Uitwerpen Memory-stick/externe SSD loskopplen van laptop
Geplaatst op 26 december 2020 om 19:42 door Joop-75jr

Aangaande: DELL laptop, 64-bits besturingssysteem, Windows 10 Home Versie: 20H2

Wanneer ik een geheugenstick aansluit of een externe SSD schijf (bijv. voor maken back up) en als alles dan klaar/gedaan is wil ik door middel van klikken op 'uitwerpen' / 'veilig verwijderen' de USB koppeling ongedaan maken maar ....
ik krijg dan een venster met de volgende tekst: "Het apparaat is momenteel in gebruik. Sluit programma's en vensters die het apparaat mogelijk gebruiken en probeer het later opnieuw."

De ene keer wél en andere keer opeens weer NIET, wordt 'uitwerpen' probleemloos uitgevoerd; wat doe ik fout of wat zie ik over het hoofd?

6 reacties
Het berichtenarchief wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.
De lijst met documenten wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.
De lijst met leden wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.