SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Pc en randapparatuur-Club

1 oktober 2013
MaritaA Truus
405
139
Moederborden, harde schijven, toetsenborden, beeldschermen, printers, branders, kortom: alles wat er in en aan een computer kan, komt hier aan bod.
Mededeling - woensdag 12 december 2018
Resultaten en verbeterpunten clubs
Eerder dit jaar heeft SeniorWeb een onderzoek gehouden onder leden en beheerders van de clubs. Hartelijke dank aan iedereen die hieraan mee heeft gewerkt! Het onderzoek heeft mooie resultaten en verbeterpunten opgeleverd die we vanaf januari zullen realiseren.
Aankoop keuze
Geplaatst op 11 december 2018 om 16:40 door cnhvandijck
Eigenlijk weet ik niet precies of mijn vraag in deze rubriek thuishoort of juist in de rubriek van de tablets.
Ik waag het er maar op om in deze te blijven.
Wij ( 78 en 75 ) overwegen een laptop pc aan te schaffen , maar zien door de bomen het bos niet meer.
"Tig" merken , "tig" "overweldigende ??? prestaties... en "tig" prijzen. Maar ik denk dat de keuze bepaald wordt door antwoord te geven op de vraag : wat wil je ermee...
Op dit moment werk ik met een desktop Medion Akoya. Ik bewerk foto's , op mijn manier bewerk ik video's die niet professioneel geacht worden te zijn. Ik doe mijn bankzaken erop alsmede mails, brieven en documenten beheren , zoek veel op op internet en ga zo maar door.
Nu zijn er onder de laptops zwaargewichten die eigenlijk alleen bestemd zijn voor de zakenman of vrouw.
Die moet ALLES kunnen , maar dat is voor ons toch niet nodig ? Wel begreep ik dat er twee zaken belangrijk zijn , de processor en de capaciteit van de HD. Nu heb ik 1 terabite en na meer dan 3 jaar gebruik van onze desktop is nog geen 40% van deze schijfruimte gevuld...
Wie kan mij adviseren in de jungle van deze draagbare pc's ???
Alvast dank voor enige reacties.
PS: Hoop met het bovenstaande niet al te veel onkunde uitgekraamd te hebben...
8 reacties
zwarte blok
Geplaatst op 7 december 2018 om 08:10 door huberts

Als ik de pc heb opgestart komt er kortstondig een zwarte blok in het beeld wat kan dit zijn en hoe voorkom ik dit. Alvast bedankt

2 reacties
ALT-codes sneller typen via NumLock zonder numeriek toetsenbord
Geplaatst op 4 december 2018 om 13:30 door Adriaan1954
Kleinere laptops hebben meestal geen apart numeriek toetsenbord voor het typen van speciale tekens en symbolen. Je moet dan steeds Fn + NumLock tegelijk 2x indrukken: eerst AAN (om het teken/symbool te typen) en daarna weer UIT (om gewoon verder te kunnen typen). Dat weer UIT zetten wordt vaak vergeten.

Je kan onder Windows 10 via het SCHERM-toetsenbord de NumLock-toets echter permanent ingeschakeld houden, zodat je NumLock niet steeds aan/uit hoeft te schakelen. Je kan dan direct door Fn + ALT tegelijk ingedrukt te houden, middels de ALT-code het gewenste teken/symbool typen (dat zijn dus de toetsen met een klein cijfertje erop, dus de toetsen 7, 8, 9, u, i, o, j, k, l, m).

Om deze permanent in te schakelen, handel als volgt in Windows10:
• Rechtsklik linksonder op START > Instellingen > Toegankelijkheid > Kies in linkerkolom optie: Toetsenbord > Zet Het schermtoetsenbord gebruiken AAN.
Het Scherm-toetsenbord verschijnt onderaan op het beeldscherm.
• Klik op dit Scherm-toetsenbord op de toets Opties. Dialoogscherm Opties verschijnt: vink aan Het numerieke toetsenblok inschakelen > OK.
• Klik dan op het Scherm-toetsenbord rechtsonder op de toets NumLock inschakelen (deze licht nu blauw op).
• Sluit het Scherm-toetsenbord door op het kruisje te klikken.

Nu is NumLock permanent ingeschakeld en kan je op je vaste toetsenbord de gewenste Fn + ALT-code typen zonder steeds die NumLock-toets te hoeven aan/uit te schakelen.


 
Er zijn nog geen reacties geplaatst
Twee werkplekken
Geplaatst op 2 december 2018 om 14:15 door Mark914

Op dit moment heb ik twee werkplekken in huis. Boven en beneden. Op beide werkplekken staat een lap-top. Op de werkplek beneden wil ik de harde schijf van de lap-top van boven kunnen benaderen zodat mijn bestanden maar op een lap-top actueel blijven. Weet iemand hoe je dit realiseert?

3 reacties
Account
Geplaatst op 1 december 2018 om 16:21 door MinyS

Heb een laptop van Wnaar W10 geüpgraded Nu wil ik een foto in de account zetten maar dat lukt niet geeft aan dat het een foutcode is. Als ik via de camera het probeer geeft hij aan dat hij de camera niet kent. Ben naar instellingen gegaan en daar staat alles goed volgens mij maar het kan natuurlijk zijn dat ik iets over het hoofd kijk. Weet iemand raad?

16 reacties
Printer
Geplaatst op 1 december 2018 om 09:19 door Anske

Sinds een storing van Ziggo is mijn modem stuk gegaan. Ik heb een nieuwe modem gekregen maar nu kan ik niet meer printen . Op mijn laptab ziet hij mijn printer Samsung CLP 310 wel en geeft ook aan dat er een printopdracht is maar krijgt geen verbinding met mijn modem.
Weet iemand hoe ik dit moet instellen om dit op te lossen. Ik heb W10. Er is al een monteur van Ziggo hier geweest maar hij kan het niet oplossen daar zijn ze niet voor opgeleid zeggen ze.

28 reacties
apenstaartje
Geplaatst op 26 november 2018 om 20:59 door MrsB

op mijn toetsenbord is het apenstaartje veranderd in "
Kan nu geen mailadres meer invullen
Heeft iemand goede raad .Zie nu ook dat het vraagteken dit = weergeeft

7 reacties
app mail
Geplaatst op 25 november 2018 om 13:20 door elsje

Plotseling is in de mail app in de onderste balk het rondje met 1 erin op de app mail gekomen in ik krijg het niet meer weg. Er is meerdere malen in mail mappen langs gegaan, maar niets staat open. Er staat ook niets in de prullenbak. Het is een outlookmail. Weet iemand een oplossing?
Elsje

9 reacties
Nieuwe printer
Geplaatst op 24 november 2018 om 12:59 door jaimita

Heb een nieuwe printer HP envy 6234. Als ik bv vanuit een email een order wil uitprinten dan staat het rechter gedeelte er niet op. Weet niet waar ik dan zoeken moet. Heb al overal bij instellingen gekeken maar niet kunnen vinden

4 reacties
Muis stopt er regelmatig mee
Geplaatst op 17 november 2018 om 17:10 door Jack35

Ik heb zojuist een nieuwe PC gekocht (acer). Besturingssysteem Windows Home. Regelmatig stopt mijn muis er mee. Ik heb zowel mijn oude draadloze muis gebruikt en de bijgeleverde muis met USB aansluiting. In beide gevallen stagneert de muis. Dus opnieuw geforceerd opstarten! Weet iemand een oplossing?

5 reacties
Het berichtenarchief wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.
De lijst met documenten wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.
De lijst met leden wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.