Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Pc en randapparatuur-club

1 oktober 2013
MaritaA Truus
503
72
Moederborden, harde schijven, toetsenborden, beeldschermen, printers, branders, kortom: alles wat er in en aan een computer kan, komt hier aan bod.
google analytics toevoegen aan wordpress
Geplaatst op 27 september 2022 om 19:40 door Jose52

Goedenavond,
Hoe kan ik het beste Google Anlalytics in mijn wordpress website krijgen. Ik had het al in mijn vorige website gemaakt met Magix Webdesign, maar nu wil ik dit dus in wordpress hebben.
Nu staat er bij Analtics telkens dat ze vanaf juli 2023 geen gegevens meer hebben maar dat je moet overschakelen naar Google Analytics 4-property
.Mijn vraag is hoe ik dat nu moet doen. Op internet vind je allerlei info om het via een pluggin in te stellen, maar ikkan niet vinden hoe je het moet doen als je al een account hebt.
Onze zoon heeft een half jaar geleden al een keer zo'n G4 aangemaakt, maar dit is nooit gaan werken. Ik kijk altijd nog bij de oude gegevens. Maar nu moet ik dus wel die G4 in gaan stellen. Ik hoop dat het een beetje duidelijk is wat ik bedoel. Ik doe even 2 printscreens erbij.
mvgr. José

5 reacties
Onvolledige informatie van Ziggo mbt de Next Mini box
Geplaatst op 24 september 2022 om 18:53 door keesopseniorweb2010

Zojuist van Ziggo de Next Mini geínstalleerd en nu blijkt dat wat ik met de oude Ziggo Mediabox merk HUMAX heb opgenomen op een externe harde schijf niet meer kan worden afgespeeld op mijn TV. Informatie bij Ziggo gaf te kennen dat dit alleen kan als ik de oude Humax weer ga gebruiken.
Weet iemand een betere oplossing?

15 reacties
Website wordPress van sub naar hoofddomein
Geplaatst op 22 september 2022 om 22:23 door Jose52

Goedenavond, ik heb een test website gemaakt op een subdomein. De website heet testsite………….nl Achter testsite. staat nu dus de naam van de originele website.
als ik de originele website verwijder van internet en dan die testsite verhuis van subdomein naar het hoofddomein moet ik dan alle pagina’s aanpassen, omdat dat testsite er weer tussen uit moet. Of wordt dat vanzelf aangepast. Ik heb echt geen idee hoe dat dan werkt.
Ik heb bij mijn provider Vimexx geïnformeerd voor het overzetten en ik heb een link gekregen waar de uitleg staat hoe ik de site moet overzetten. https://www.vimexx.nl/help/website-kopieren-clonen-via-installatron. Echter zie ik daar niks over de naamsverandering van de site. Hopelijk kan iemand mij daar even mee helpen.
mvgr. José

2 reacties
Menu geeft kruisje op telefoon met WordPress
Geplaatst op 19 september 2022 om 19:46 door Jose52

Goedenavond, heeft iemand een idee hoe het komt dat een menu op de Samsung telefoon niet goed overkomt.
Als je de telefoon rechtop hebt dan werkt het wel goed, maar houd je de telefoon dwars, dus in de breedte dan zie je wel de drie streepjes en als je daar dan op klikt dan krijg je een kruisje. Het menu is dan nergens te vinden en kan je ook niet verder klikken.
heeft dat met een instelling te maken in WordPress. Ik heb het thema Twenty Fifteen gebruikt.
Ik doe een printscreen van mijn telefoon erbij. Het zijn er even twee aan elkaar geplakt om het te laten zien.
mvgr. José

5 reacties
PopUp in Wordpress
Geplaatst op 3 september 2022 om 22:01 door Jose52

Goedenavond,
Ik heb een vraag over wordpress.
Ik heb een menu met submenu's. Nu wil ik dat als je op Home klikt dat er een PopUp te voorschoon komt. Ik heb de pluggin PopUp maker gebruikt. Het komt netjes te voorschijn, maar na wegklikken opent hij bij elke subpagina die onder Home vallen.
Hoe kan je dit instellen zodat hij echt alleen bij Home zichtbaar is.
Als ik hem laat openen op een submenu dan lukt het wel om de popup alleen op die desbetreffende pagina t elaten openen. De bedoeling is echt alleen op de Home pagina omdat als eerste gekeken wordt.
mvgr. José
Mvgr. José

11 reacties
Wi-Fi Range Extender N300
Geplaatst op 25 augustus 2022 om 13:56 door ESPA

Goeden middag ik wil een versterking hebben in mijn woonkamer daar voor heb ik een Wi-Fi Ranger Extender N 300 gekocht.
Ik weet alleen niet hoe ik deze moet aansluiten, ik heb wel op internet gekeken maar kom er niet uit.
Graag een optie van jullie.
Will

17 reacties
Geen internet
Geplaatst op 15 augustus 2022 om 13:35 door ESPA

Goedenmiddag
Mijn naam is Will en heeft een probleem.
Ik heb een radio installatie van Harman/Kardon de BDS 580.
Deze heeft op dit moment een probleem met internet en kan er dus niets mee doen.
Dit als waarschuwing naar anderen en ook naar Seniorweb om op de hoogte te zijn van dit problem.
Will.

14 reacties
Shift toets
Geplaatst op 4 augustus 2022 om 15:04 door Willem

Goedemiddag.
Plotseling bij het indrukken van mijn linker shifttoets krijg ik geen hoofdletter meer. Alleen kleine letters.
Shift + speciale tekens boven de cijfertoetsen doen het wel. Ik heb al een systeemherstel uitgevoerd echter zonder resulaat.
Dank voor uw reacties.
Mvg.

4 reacties
Chromebook, het idee
Geplaatst op 21 juli 2022 om 21:14 door DirkB

Zet ik dit bij Internet en cloud of bij PC en randapparatuur? Ik zet het hier.

Laptops zijn verdeeld in Apple en Windows. Tablets zijn verdeeld in Apple en Android.
Laptops zijn duur en menigeen doet niet meer dan internetten en mailen, in dat geval gebruik je amper de mogelijkheden. Goede tablets zijn ook duur, hebben geen toetsenbord en zijn niet groot.
Een heel goed alternatief is de Chromebook. Die ziet eruit als een slanke laptop maar is geen Apple of Windows. Het is ook geen tablet want hij heeft een toetsenbord en is meestal groter, wel kunnen er wat apps op uit de Playstore en kan hij een aanraakscherm hebben.
Een Chromebook werkt supersnel met Chrome OS, is relatief goedkoop voor wat hij biedt, is lichtgewicht, doet lang met de accu en je went er gemakkelijk aan. Ze zijn er in meerdere maten en een werkgeheugen van 8 Gb en een opslagcapaciteit van 64 Gb kan al voldoende zijn. Meer opslagcapaciteit is mogelijk maar waarom, je kunt alles opslaan op Drive (Google) of Onedrive (Microsoft) en het daar (eenvoudig) ook bewerken.
Er kunnen apps uit de Playstore op een Chromebook maar ze werken niet allemaal en zijn ze nodig? Je doet bijna alles met de Chrome webbrowser.

Wie zoals, de meesten, alleen op internet bezig is (incl sociale media) en wat met mail doet of eens een film bekijkt of TV, is met een Chromebook goed af voor relatief weinig geld.
Attentie: let bij aanschaf op de ondersteuningsperiode van de software! Bij een juiste keuze loopt die tot in 2029.

Voor complexer werk is Office 365 online beschikbaar. Dat is misschien niet zo verfijnd als Microsoft 365 op de pc (waarmee het synchroniseert) maar beter dan de online diensten van Drive of Onedrive.

Dit als introductie.

30 reacties
Printerkop HP 6500A
Geplaatst op 11 juli 2022 om 11:32 door TonBlad

Wie heeft er een oplossing? We hebben een printer HP 6500a
de printerkop komt niet meer van zijn plaats, waardoor printen niet mogelijk is, inmiddels schoongemaakt en gezocht op you tube maar ik kan niets vinden.
Of is het tijd voor een vervanging ?
Groet Ton

3 reacties
Het berichtenarchief wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.
De lijst met documenten wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.
De lijst met leden wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.