Menu Zoek

Sociale media-club

17 april 2019
MarjoV Truus
88
55
Facebook, Instagram, Pinterest, Schoolbank, Twitter, What's App, YouTube, Skype, Facetime, SeniorWeb Clubs … met deze online diensten kunt u contacten onderhouden met bekenden, u in een hobby verdiepen of gelijkgestemden leren kennen. Hebt u vragen over bijvoorbeeld gebruik of privacy van de diensten, stel ze hier.
Welke soort Facebook pagina..
Geplaatst op 13 november 2020 om 15:50 door LouiseH

Vorig jaar heb ik het beheer van de Facebook pagina overgenomen van een gezellig popkoor, waar ik in zing.
De vorige beheerder (ex koorlid) heeft het min of meer bij mij gedumpt meteen nadat ik "okay" had gezegd, maar eraan toevoegde dat ik een paar vragen had omdat het geen gewone privé pagina is.
De vogel was echter meteen gevlogen en ik ben toen maar op z'n jan-boeren-fluitjes ermee aan de gang gegaan. Het is heel anders dan mijn privé pagina en ik kan niet vaststellen wat de aard van die pagina is.
FB heeft die pagina ook maar meteen gekoppeld aan de mijne wat ik erg irritant vind. Niet dat mijn gegevens nu zichtbaar zijn op de koor pagina (heb alles goed afgetimmerd) maar ik word meerdere malen per dag lastiggevallen door opdringerige mededelingen van FB met "tips" om meer likes en advertenties te genereren, ik "moet" van alles, terwijl wij helemaal die ambities niet hebben. Vooral sinds de Corona situatie heb ik natuurlijk ook niet echt iets te melden en dat vindt FB niet leuk.
Het gekke is dat ik nergens zie wat voor sóórt FB pagina die van het koor is.. band? Artiest? Community? Amusement? Hoe kun je dat zien? Ik zie alleen maar een lijstje van verschillende soorten pagina's. Als ik weet welke we hebben kan ik misschien iets instellen waardoor de opdringerigheden verminderen?
Ben al geen fan van FB (heb maar 14 contacten), deel niks etc... Zou willen dat ik die FB meldingen niet binnen mijn eigen FB binnen krijg bijvoorbeeld. Niemand anders binnen ons koor snapt echt veel van FB, ik ben dus niet de enige.
Het gaat om deze pagina, ik wil geen reclame maken hoor;-)

7 reacties
facebook
Geplaatst op 12 november 2020 om 10:40 door 6624BP

Ineens staat er een foto op mijn facebook, ik hem hem zelf niet geplaatst, ik zag het, omdat er een reactie op kwam. Hoe komt een foto op mijn facebook. Vanmiddag had ik deze op een stick gezet om af te laten drukken, en nu staat hij op facebook; hoe kan dat? ook al een eerdere videofilm, ik snap hier niks van, Groetjes Gerda v.d. Elst

2 reacties
kan geen whatsapp bericht delen - doorsturen naar een email
Geplaatst op 26 oktober 2020 om 10:38 door Ceth

Hallo beste forum leden

Ik heb sinds kort whatsapp, en berichten doorsturen gaat prima als 't maar naar een whatsapp lid gaat

Maar naar een emailadres lukt niet.
Bij een whatsapp van mijn vriendin zie ik biovbenaan oa het teken van ' delen ' staan; dat mis ik

op een bericht blijven drukken geeft ook geen andere opties dan via whatsapp doorsturen

wie weet raad

mvg
Ceth

5 reacties
Instagram
Geplaatst op 29 september 2020 om 12:09 door GRO473

Sinds vanmorgen heb ik op mijn mobieltje geen plusteken meer onderaan het scherm van Instagram.
Dat houdt in dat ik geen nieuwe foto's meer kan plaatsen op Instagram. Daar waar de plus onderaan stond, staat nu het reels teken. Wie kan mij informeren hoe ik het plusteken weer terug kan krijgen?

6 reacties
Verwijderen tijdlijnfoto's/berichten van Facebook
Geplaatst op 22 september 2020 om 20:13 door LouiseH

Ben in een opschoon bui en wil de meeste foto's van m'n tijdlijn verwijderen.
Heb de indruk dat de enige manier is "stuk voor stuk", of kun je er ook meerdere tegelijkertijd verwijderen?
Ik heb er in m'n Tijdlijn Album alleen al 223 :-(
Niet geschoten is altijd mis....

5 reacties
Positie Facebook Profielfoto
Geplaatst op 20 september 2020 om 11:19 door LouiseH

Sinds kort plaatst FB mijn profielfoto onderaan precies in het midden. Ik heb een hele map vol aardige zelfgemaakte op maat gemaakte omslagfoto's, maar de meeste kan ik nu beter in de prullenbak gooien. Ze zijn immers gemaakt voor een header met de profielfoto aan de linkerzijde.
Het is geen wereldprobleem, ik vind het gewoon irritant. FB brengt te pas en te onpas veranderingen aan... Er is voor zover ik weet geen mogelijkheid om helemaal geen profielfoto te plaatsen, een massief zwarte of witte cirkel zonder foto is nog lelijker.
Mocht iemand een slimme truc weten dan hoor ik dat graag ;-)
En zo niet... dan maak ik een achtergrond waarbij het niet uitmaakt waar de foto staat en neem afscheid van mijn verzameling huidige headers.
 

7 reacties
Twitter werkt niet meer
Geplaatst op 19 augustus 2020 om 16:30 door Geer80

Goedemiddag,
Ik heb van mijn probleem al eerder melding gemaakt op 11 juli j.l.
Ik denk dat ik een dikke maand geleden iets op Twitter erg fout gedaan heb. Het vervelende is dat ik niet weet wat. Of het zou moeten zijn dat ik onder een andere naam getracht heb om mijn account te herstellen wat niet lukte. De praktijk is in ieder geval dat ik niet meer op Twitter kan komen. Mijn account is geblokkeerd. Zou echter na 1 maand weer vrij gegeven worden. Tot op heden niets meer dan : "Oeps er ging iets fout" als enigste reaktie van Twitter maar ik kan absoluut niets meer doen. Twitter een mail gestuurd en ziehier hun antwoord.
Hello,
We received your appeal regarding your account. Please reply to this message and confirm that you have access to this email address. Once we receive your confirmation, we’ll review the information you provided and will respond as soon as possible.

We typically suspend accounts for violations of the Twitter Rules (https://twitter.com/rules) or Terms of Service (https://twitter.com/tos). Additionally, repeat violations may result in permanent account suspension.
Thanks,


Natuurlijk heb ik gereageerd op die e-mail. Tot 2 keer toe maar er gebeurd niets. Je kunt eenvoudiger De Nederlandse Bank overvallen dan in contact komen met mensen van Twitter want dat lukt van geen meter.
Wie kan mij helpen?? Overigens ik heb alle hulpmiddelen die Dirk Boom elders aanbeveelt al geprobeerd maar geen succes.

Bij voorbaat dank alvast,
Geer

2 reacties
Geen SMS van Twitter mbt verificatiecode bij inloggen
Geplaatst op 19 augustus 2020 om 11:52 door Marixius

Ik kan plots niet meer inloggen bij Twitter.
Bij het invoeren van gebruikersnaam, e-mailadres of mobiele nummer gevolgd door het juiste wachtwoord wordt wel mijn profielfoto en Twitteraccount getoond met de melding:
Bekijk de sms op je telefoon met het nummer dat eindigt op 96 en voer hieronder de verificatiecode in om in te loggen bij Twitter.
Echter, ik ontvang geen sms, terwijl mijn 06-nummer wel juist is ingevoerd.
Helaas beschik ik niet (meer) over een Back-up code.
Wachtwoord aanpassen en uitloggen op alle apparaten werkte wel, maar inloggen komt niet verder dan de vraag om de verificatiecode in te voeren. Maar daar stokt het dus omdat ik geen SMS van Twitter ontvang.
Ik heb al contact opgenomen met Twitter-ondersteuning, maar die reageert niet.
Op internet heb ik gevonden dat je GO zou moeten sms-en naar 40404, maar dat werkt ook niet (mislukt).
Iemand eerder met dit probleem te maken gehad?

6 reacties
Contacten in Skype definitief wissen
Geplaatst op 19 augustus 2020 om 10:05 door marijtje7

Beste helpers,
Na enige tijd heb ik Skype weer in gebruik. Er is toch wel wat veranderd. En de vaardigheid is een stuk minder. Het belangrijkste wat ik momenteel wil doen is enkele contacten verwijderen uit dit programma. En dat lukt maar niet. Wie wil mij helpen?

9 reacties
pagina facebook los koppelen van account
Geplaatst op 7 augustus 2020 om 09:47 door Jose52

Goedemorgen, ik heb vrij onverwachts mijn website en account over kunnen doen aan iemand. Nu wil ik even vragen hoe ik een pagina met dezelfde accountnaam als de website en die gekoppeld is aan mijn prive account op facebook, los kan koppelen zodat ik de pagina met de bijhorende account naam over kan doen aan die nieuwe eigenaar.
Echter zonder dat hij in mijn prive account kan komen.
Ik reageer misschien niet gelijk als iemand een antwoord schrijft want we ik ben vandaag niet altijd bereikbaar met internet.
Bedankt, José

2 reacties
Het berichtenarchief wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.
De lijst met documenten wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.
De lijst met leden wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.