Menu Zoek

Veiligheid-club

1 oktober 2013
Niekie RoyBosman
307
714
Wilt u weten hoe u uw computer beveiligt tegen ongewenste indringers? Virussen, spyware, irritante pop-ups, spam, betalen op internet en andere veiligheidskwesties komen in deze club aan bod.
Enpass wachtwoordmanager
Geplaatst op 17 januari 2020 om 16:06 door jaimita

Ik heb enpass als wachtwoord manager en dat werkt prima. Als ik op enpass klikte dan kwamen mijn beveiligde sites tevoorschijn. Dat lukt nu niet meer. Ik moet nu rechtsklikken en dan op "Als administrateur uitvoeren" Is dat normaal of is het een extra beveiliging van Enpass?

Er zijn nog geen reacties geplaatst
Update veiligheid 14 jan.
Geplaatst op 14 januari 2020 om 22:36 door Dirk Boom

Vanavond in het nieuws: er is een veiligheidslek in Windows 10 ontdekt. Microsoft heeft onmiddellijk een veiligheidsupdate uitgebracht.
Ik raad aan om deze even handmatig op te halen en te installeren.
Ophalen/installeren gaat via Instellingen, Updates, en dan Controleren op updates.

Ik zie op een andere website dat het lek ook oudere Windowsversies betreft. Ik weet niet of daar updates voor zijn gekomen.

De bron van de melding staat bij Microsoft. (ik snap hier overigens niets van)

8 reacties
veiliger internetten door aanpassing van DNS servers
Geplaatst op 9 januari 2020 om 18:02 door Williewortel

Om iedereen weer wat veiliger te laten internetten is een onderdeel van het internetten dat ervoor zorgt dat een website naam als ing.nl wordt omgezet naar (voor de gebruiker onzichtbaar) internetadres van de computers van ING wat veiliger gemaakt. Dat omzetten doet de DNS (Domain name service) die daarvoor een name server (Router maar dat is ook een computer) moet raadplegen. Soms wordt je computer echter voor de gek gehouden door een slimme hacker en kom je met het intikken van ing.nl uit op een nep site!
Om dat te voorkomen is quad9.net opgezet door o.a. IBM.
Technisch gezien betekent het dat je de DNS in je computer moet vastzetten op 9.9.9.9 Hoe je dat doet staat op quad9.net . Veel succes. Bij mij werkt het als een speer :-)

Er zijn nog geen reacties geplaatst
'Zomaar' verificatiecode ontvangen
Geplaatst op 6 januari 2020 om 12:39 door jaimita

Ik krijg op mijn smartfone samsung a5ineens het bericht G- ( nummer) google verificatiecode. Weet niet wat het is en of het belangrijk is. Gewoon verwijderen?

2 reacties
muis op hol
Geplaatst op 31 december 2019 om 16:30 door Klaartje

Als ik mijn binnengekomen e-mails lees, slaat plotseling mijn muis op hol. Het is een beetje eng omdat het net lijkt dat iemand met mij mee leest, vandaar dat ik dit berichtje stuur naar de veiligheids-club. Het pijltje van de muis bibbert en verplaatst zich, terwijl ik niets doe. Zelfs de muis niet vasthoud. Het is een draadloze muis. Ik werk met Windows10.
Wat kan de oorzaak zijn?

Voor vanavond een gezellige jaarwisseling.

3 reacties
Oude pc: draadloze verbinding uitschakelen
Geplaatst op 22 december 2019 om 11:46 door eljee

Beste mensen, misschien zit ik met mijn vraag niet op de juiste 'afdeling', maar ik moet ergens beginnen.
De situatie is: door overstap van pc met Windows Pro 7 naar nwe pc met W 10, is oude pc qua internet eigenlijk met pensioen. Offline wil ik die pc nog gebruiken. Hoe voorkom ik, dat deze pc zich draadloos met internet weet te verbinden? Ik ben een groentje in dit soort dingen, dus graag een niet te technisch advies.
Alvast hartelijk dank, Eljee

Titel aangepast ivm vindbaarheid Mede-beheerder Roy

11 reacties
Microsoft Security Essentials blijft na 14 januari updates ontvangen
Geplaatst op 19 december 2019 om 23:10 door Niekie

Citaat: " De gratis virusscanner Microsoft Security Essentials zal na 14 januari volgend jaar, als de ondersteuning van Windows 7 wordt stopgezet, signature-updates blijven ontvangen om nieuwe malware te kunnen detecteren. Dat laat Microsoft weten. Onlangs gingen nog berichten rond dat Microsoft ook de ondersteuning van de antivirussoftware zou stopzetten.""

En hier de link naar security.nl

En dit stukje ik het artikel viel mij het meeste op: " Volgens cijfers van StatCounter werkt 16,5 procent van de Nederlandse Windowsgebruikers nog met Windows 7."

Niek

6 reacties
grote schoonmaak??
Geplaatst op 11 december 2019 om 20:02 door Klaartje

Vanavond kreeg ik 4 mailtjes van jullie binnen. Nooit eerder gebeurd. Er zijn in de berichten die ik had gestuurd een aantal verwijderd. Wat is de bedoeling hiervan? Wordt er grote schoonmaak gehouden?

7 reacties
probleem met update Win Zip Driver
Geplaatst op 11 december 2019 om 18:39 door vanderMolen

door een eerder bericht over dit onderwerp kwam ik bij de Veiligheidsclub en heb toen daar ook het volgende bericht gezet, maar blijkbaar was het niet de bedoeling daar op voort te borduren, dus daarom opnieuw de vraag.

Dag Niek, het is de hele dag al trammelant op mijn laptop.
Ik kreeg net een pop-up van win zip driver updater wzdu53 en probeerde de update en kreeg toen een melding van Avast dat er een dreiging onschadelijk was gemaakt: bestandspad 43caf104-60f3-9050-6e9672ddeab6.exe is verplaatst naar de viruskluis omdat dit bestand geinfecteerd is met FileRepMalware[PUP]
Moet ik Win Zip Driver ook verwijderen en hoe doe ik dat in Windows 7?
11 december 2019 om 18:19.

8 reacties
Daar gan we met de gratis antivirus scanner.
Geplaatst op 10 december 2019 om 22:56 door Niekie

Citaat:
""Antivirusbedrijf Avast verdient miljoenen dollars aan de verkoop van het surfgedrag van gebruikers.""

en de link naar het artikel op security.nl

Niek

2 reacties
Het berichtenarchief wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.
De lijst met documenten wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.
De lijst met leden wordt geladen. Een ogenblik geduld a.u.b.