Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Veiligheid-Club
Mededeling - donderdag 9 augustus 2018
Als club-gebruiker/bezoeker horen we graag uw mening over de SeniorWeb Clubs en vragen u daarom om mee te doen aan ons onderzoek. Aan de hand van de resultaten kunnen we de clubs optimaliseren zodat deze nog beter aansluiten bij de wensen van de gebruikers/bezoekers.
Alvast bedankt voor uw medewerking!
Ransomware Locky maakt slachtoffers in Duitsland en Nederland
Geplaatst op 19 februari 2016 om 15:44 door Niekie

Een trojan met de naam 'Locky' verspreidt zich sinds de afgelopen dagen via Word- en Excel-bestanden met een kwaadaardige macro. De bestanden worden verspreid via e-mail. Over het algemeen betreft het een melding van een openstaande rekening.

Zie hier de link naar het artikel.
Schakel dus de Macrobeveiliging NIET uit, bij het ontvangen van een Word of Excel bestand. (ook niet van een bekende afzender).

Uit een ander artikel van een andere site:
"" Gedurende een periode van een uur registreerde hij duizenden infecties. Het ging om 2900 computers in Nederland en zelfs 5300 machines in Duitsland die tijdens deze periode besmet raakten. De onderzoeker schat dat Locky over een periode van drie dagen mogelijk 250.000 computers zal infecteren. Gebruikers die niet over back-ups beschikken en hun bestanden terugwillen, moeten dan ook het gevraagde losgeld betalen. Volgens Beaumont is het grote aantal infecties mede te verklaren door het feit dat veel anti-virusbedrijven de ransomware de eerste 24 uur niet detecteerden.""

Niek

Er zijn nog geen reacties geplaatst

Wilt u zelf een vraag stellen in de Veiligheid-Club?
Veiligheid-Club