SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Ik heb hulp nodig bij het gebruik van de Gembird UVG-002 USB-Videograbber
Geplaatst op 17 januari 2017 om 19:04 door thijswijs

Geachte Video-Clubleden,
Wonend in Dokkum wil ik iemand van jullie vragen, als het kan bij mij thuis even te helpen met het functioneren van deze Video-grabber. Misschien kan het ook via deze weg in een antwoord gegeven door iemand van jullie?
Ik heb namelijk sinds kort een Desktop zonder FireWire-aansluiting. Enkel en alleen een aantal USB-poorten. Iemand van deze club heeft mij in antwoord op dezelfde vraag aangeraden een Gembird UVG-002 USB-Videograbber aan te schaffen. Heb ik inmiddels gedaan en geïnstalleerd, maar nu hoe verder?
We hadden vroeger ook een SeniorWeb-afdeling in Dokkum, leden daar van geven in samenwerking met de Blibliotheek Dokkum allerlei cursussen b.v. windows10 waar ik binnen koet aan deel neem.
Heb dus om die rede de hoop dat er iemand in de buurt mij kan helpen!?
Met vriendelijke groet, Thijs

3 reacties
Dirk Boom zegt:

Misschien even vragen bij het leercentrum in Dokkum?
Contactgegevens staan op de website.

18 januari 2017 om 12:51.
Cinecor zegt:

Het lijkt een miskoop. De genoemde grabber dient namelijk om analoog materiaal te digitaliseren. Met name dus voor VHS en S-VHS banden. Een aansluiting voor de firewire zit er niet op. Je kan wellicht wel vanaf bepaalde camera's met een composiet aansluiting (gele stekker) de grabber aansluiten, maar dan is er aanzienlijk kwaliteitsverlies en blijft er eigenlijk niets over van je digitale kwaliteit (miniDVbandje). De enige goede manier om de footage (=opnamen) van een digitale DVband over te brengen naar de PC is capturen met een firewire. Die had dus op je laptop moeten zitten. Ik constateer twee foute adviezen: Van degene die je deze grabber heeft aanbevolen en de verkoper van de laptop die verkopen belangrijker vond dan adviseren. Gouden regel: Laat je bij aankopen voor videomontage altijd adviseren door mensen die er verstand van hebben!

20 januari 2017 om 14:55.
Cinecor zegt:

Even naar de historie van je berichten gekeken en wat blijkt? In december 2016 heb je dit zelfde probleem aan dit forum voorgelegd. Je spreekt dan van een PC en niet over een laptop. Op je vragen zijn een paar goede en bruikbare antwoorden gekomen. Daar heb je dus kennelijk niets mee gedaan. Een beetje hardleers, lijkt me dat.

20 januari 2017 om 14:57.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club