SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Films samenvoegen
Geplaatst op 27 juni 2017 om 22:58 door aeolus

Ik werk met Magix VDL2015Premium. Ik heb twee films (Magix noemt dit projecten) als aparte projecten bewerkt (nog niet gerendered). Nu wil ik deze twee films (A en B) samenvoegen tot één film A+B. In Magix terminologie: ik wil twee projecten samenvoegen tot één. Niet als een chaotische mix maar eerst A en daarachter B.
Hoe kan ik dat doen? Ik worstel hier al enige dagen mee, zonder succes.
Met een stapsgewijze beschreven oplossing zal ik zeer geholpen zijn.
Bij voorbaat bedankt,
Eric

4 reacties
Cinecor zegt:

Als je in een videobewerkingsprogramma (dat noemen we NLEsoftware) beeld- en audiomateriaal gaat bewerken heet dat ALTIJD een (film)project. Magix Video de Luxe is uiteraard NLEsoftware.
Als je de montage klaar hebt ga je uit dat project exporteren (ten onrechte ook wel "renderen" genoemd) en dat is dan de film. Opnamen die je met een camera hebt gemaakt is GEEN film, maar dat zijn opnamen die nog bewerkt moeten worden tot een film. Dit noemen we de footage. Het beeld-en audiomateriaal (ook andere media bestanden zoals foto's) wordt dus eerst van bijv de camera GEKOPIEERD naar de interne harde schijf (bij voorkeur geen externe!) en van daaruit GEÏMPORTEERD in de NLEsoftware. Je kan dus vanuit de twee projecten twee aparte films exporteren en deze in een nieuw project samenvoegen. Zorg wel dat je projectsettings niet veranderen.

29 juni 2017 om 09:52.
aeolus zegt:

Dat is me allemaal bekend. Overigens maakt Magix apert onderscheid tussen project en films bij het bewerken.
Het probleem waar ik mee worstelde zat hem in het weer samenvoegen c.q. importeren van de twee geëxporteerde films in het nieuw geopende project.
Rechtstreeks invoegen lukte mij niet, en ik kon ze in de "bibliotheek" (in het vak rechtsboven) niet terug vinden om ze te importeren of ze bleken niet importeerbaar te zijn.
Mijn oplossing was uiteindelijk ze in .mxv - bestanden om te zetten (exporteren) en op het bureaublad te plaatsen. Onder "Bureaublad" waren ze eenvoudig terug te vinden in de bibliotheek en vervolgens van daar uit in de juiste volgorde te importeren. Mijn film is inmiddels compleet en klaar.
Met dank voor het meedenken en adviseren.

2 juli 2017 om 01:41.
Cinecor zegt:

Nog even dit. Als je uit je filmproject een film exporteer dan kies je zelf waar die op je dataschijf (=de tweede schijf in je PC) wordt opgeslagen. Ook het format kies je zelf. Die kan je dus altijd terugvinden om in een nieuw Magix project te importeren. "Bibliotheek" en bureaublad komen daaraan niet te pas.
De extensie .mkv lijkt mij te duiden op een projectbestand en geen filmbestand. Die laatste hebben extensies als: .mp4, mpg, mpeg, m2v, mov, enz.

2 juli 2017 om 08:56.
aeolus zegt:

Kennelijk twee verschillende wegen die allebei naar Rome kunnen leiden. Mijn pogingen over weg 1 Rome te bereiken liepen allemaal vast. Het ontdekken van weg 2 heeft mij gelukkig wel in Rome gebracht.

2 juli 2017 om 12:58.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club