Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Film inladen (in pinnacle)
Geplaatst op 26 september 2019 om 17:11 door seniorg1950

Ik had een video camera met een DV bandje, en die kon ik bewerken met pinnacle .
Maar nu heb ik een camera met een SD kaartje, en die kan ik niet inladen. Kan iemand me uitleggen hoe dat werkt.

17 reacties
Cinecor zegt:

Beschouw het SD kaartje als een opslagmedium, vergelijkbaar met een harde schijf of USB stick. Dus de bestanden kunnen gekopieerd worden naar de tweede vaste (data)schijf van de PC. Dat kan via de camera, maar het is beter om dat via een adapter te doen die op de USB van de PC wordt aangesloten. De SDkaart haal je dan voor dit doel tijdelijk uit de camera en je steekt hem in de adapter. Met de Windows Verkenner kan je dan op de gebruikelijke wijze kopiëren. Met Pinnacle Studio heeft dit dus niets te maken. Het is dè werkwijze voor alle opnamen op een SDkaart, onafhankelijk van welke NLE je gebruik maakt. Het daarin importeren gebeurt vanaf de harde schijf in de PC.

27 september 2019 om 12:52.
seniorg1950 zegt:

Bedankt voor deze uitleg, en ik ga er mee aan de gang

29 september 2019 om 20:28.
KarelStromph zegt:

De meeste (nieuwere -10 jaar oud computers en zelfs printers) hebben een een eigen kaartslot (aansluiting) dan heb je geen adapter nodig. Ik gebruik mijn printerslot voor deze kaartjes (moviecamera en fototoestel). Kijk je computer goed na, of jij ook al een hebt.

9 oktober 2019 om 14:13.
Cinecor zegt:
@Karel
Er zijn altijd vele wegen die naar Rome leiden. Met een adapter kan je echter Je SDcard op alle PC's en ook laptops (onderweg heb je de printer niet bij je...) kopiëren. In zo'n adapter passen ook alle formaten SDcards.
9 oktober 2019 om 14:34.
KarelStromph zegt:

@Cicenor
Er zijn vele wegen die naar Rome leiden. Ik zei: "De meeste nieuwere PCs + printers" als hij op sjouw gaat met zijn kaartje zal hij wellicht bij de meeste anderen eveneens computers/printers met kaart gleuven (voor diverse adapters) aantreffen. Op mijn alle 3 computers +1 laptop en 2 printers is er een. Terwijl ze op één na alle 7 jaar oud zijn. Bij mij hoeft hij geen adapters meenemen.

9 oktober 2019 om 15:12.
Cinecor zegt:

@Karel
Ja joh, je hebt gelijk...

9 oktober 2019 om 16:41.
seniorg1950 zegt:

Als ik mijn SD kaartje in de oude PC doe, dan geeft hij aan dat ik de kaart moet fragmenteren.
( dit is in de camera al gebeurd } voor ik hem gebruik, maar als ik dat doe dan gaan alle beelden er vanaf.dus dan heb ik een lege SD kaart.
Kan het zijn dat een oude PC geen nieuwe SD kaart accepteert ?

16 oktober 2019 om 15:54.
HaWee zegt:

de melding is niet fragmenteren maar formatteren
Het kan zijn dat de oude pc sd kaartjes tot een bepaalde "Class" accepteerd (snelheid) of een maximale opslaggrootte.
Een andere pc gebruiken dus of een losse kaartlezer via usb aansluiten op de pc.

16 oktober 2019 om 16:37.
seniorg1950 zegt:

Via een kaartlezer krijg ik het zelfde verhaal

16 oktober 2019 om 16:54.
HaWee zegt:

dan denk ik dat je de camera met een kabeltje moet verbinden met de computer en kijken of je de sd kaart dan wel goed kunt uitlezen.

16 oktober 2019 om 16:58.
seniorg1950 zegt:

Nee dit werkt ook niet

16 oktober 2019 om 17:17.
KarelStromph zegt:

Ga bij je buurman, of je zoon/dochter langs en probeer je kaartje op hun computer. Succes ermee, Karel

16 oktober 2019 om 17:17.
Cinecor zegt:

Weet je zeker dat de SDcard vooraf is geformatteerd? Hoe heb je kunnen zien dat de bestanden van de shots die je hebt gemaakt ook werkelijk op de card zijn opgeslagen?

16 oktober 2019 om 17:57.
seniorg1950 zegt:

Dit kan ik zien op de camera. Op het display, staan de beelden . En ik krijg ook een melding op de camera dat het formateren gelukt is. Ik ben nu bezig met een nieuwe Pinnacle programma de Pinnacle 19 . Moeilijk programma, heel anders dan de vorige, moet er wel aan wennen. Maar hobby is hobby, en houd me bezig.

17 oktober 2019 om 10:33.
Cinecor zegt:

Pinnacle Studio heeft niets te maken met het kopiëren van de bestanden van de SDcard naar de harde schijf van de PC. Dat doe je met de Windows Verkenner of een bij de camera geleverde app. Als de bestanden op de harde schijf staan kan je ze van daaruit importeren in elke NLEsoftware, dus ook in Studio. Kopiëren en importeren zijn de correcte termen voor deze twee, totaal verschillende handelingen. Helaas wordt dikwijls voor kopiëren ten onrechte "importeren" gebruikt. Veelal ook allerlei ander termen, zoals binnenhalen, opnemen, overbrengen, enz. Er is hierop echter één uitzondering: Als het miniDV betreft heet het "capturen", maar dit systeem behoort inmiddels vrijwel tot het verleden.
Gebruik liefst voor het editen altijd zo veel mogelijk de meest actuele versie van de NLE. Studio heeft er wel veel, dus kijk van te voren wat er toegevoegd/gewijzigd en wat in die zin nuttig voor je is. Ook voor Studio 19 heeft medelid van deze club Joop Woltman uitgebreide lessen geschreven. Maak er gebruik van.

17 oktober 2019 om 10:47.
HaWee zegt:

Je schreef dat het ook met het kabeltje tussen de camera en de pc niet lukt om de bestanden te kopiëren naar de harde schijf.
Dan zijn er eigenlijk maar twee waarschijnlijke oorzaken:
ofwel je gebruikt een verkeerd kabeltje (alleen voeding ipv data) ofwel je doet iets verkeerd.
Is er iemand in je buurt die "goed is met computers" ? vraag dan eens of die helpt.

17 oktober 2019 om 15:16.
seniorg1950 zegt:

Mijn zoon heeft die kabel van voeding en data van de camera ook gebruikt naar zijn laptop, en dat werkte perfect. Ik ga nu verder met pinnacle 19, want ik denk dat ik er anders niet verder mee kom. Ik ben ook niet zo een computer deskundige.Ik wil iedereen bedanken die me van tips hebben voorzien.
Geert

17 oktober 2019 om 21:05.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club