Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Video-Club
Mededeling - donderdag 9 augustus 2018
Als club-gebruiker/bezoeker horen we graag uw mening over de SeniorWeb Clubs en vragen u daarom om mee te doen aan ons onderzoek. Aan de hand van de resultaten kunnen we de clubs optimaliseren zodat deze nog beter aansluiten bij de wensen van de gebruikers/bezoekers.
Alvast bedankt voor uw medewerking!
foto ( stilstaand beeld ) uit Video-opname maken
Geplaatst op 1 juli 2015 om 15:42 door cnhvandijck

Hallo beste video experts.

Graag een ( als het kan STAP voor STAP ) uitleg hoe ik het volgende kan bereiken.

Op een van de vele vakantie-shots die ik met onze camcroder op Aruba maakte staat een mooie opname van de leguaan in prachtige kleuren. Al zeg ik het zelf..... een prachtige opname van alleen de kop van het dier.

Deze opname [ uiteraard een beeldje ervan ]  zou ik graag als fotoafbeelding willen gebruiken voor het DVD-hoesje waar de dvd van onze vakantie aldaar in opgeborgen wordt.

Wie kan mij dus uitleggen hoe ik zo'n beeldje tot foto verwerk ?

Alvast dank voor het nadenken tijdens deze hitteperiode.

C.N.H. van Dijck

13 reacties
majuma zegt:

Als je met Pinnacle Studio werkt moet je eens naar deze link kijken:

http://www.studio9plus.nl/pinnacle%20studio%2018/video%20bewerken/03%20Video%20snapshot/Video%20snapshot.htm

 

Daar zie je hoe je uit een film een foto kan maken.

Groet,

martin

 

2 juli 2015 om 10:22.
cnhvandijck zegt:

Beste Martin en Wilha.

Dank voor jullie reactie op mijn vraag , maar helaas kan ik er weinig tot niets mee.

De links naar de door jullie aanbevolen websites geven informatie die alleen slaan op specifieke videobewerkings programma's en die van mij Magix Video De Luxe is daar niet op van toepassing.
Mijn vraag is dan ook of er niemand in onze Seniorweb club ( afdeling Video ) is die ook met dit bewerkingsprogramma werkt en mijn vraag al eens eerder bij de hand heeft gehad.

Ik wacht met grote belangstelling.
Een prettig HÉÉT weekend.

m.vr.gr.

4 juli 2015 om 13:25.
Truus zegt:

Er staan wel een aantal voorbeeld video's op YouTube. Weliswaar in het duits, maar misschien door de handelingen wel te volgen? Zoek worden in google: magix video deluxe foto aus film

4 juli 2015 om 13:52.
wilha zegt:
4 juli 2015 om 19:27.
Cinecor zegt:

Zoals het bij Magix wordt omschreven is het bij zo goed als alle NLEsoftware gebruikelijk: Eén frame exporteren en opslaan. Meestal kan je ook een gedeelte van je project selecteren en exporteren, ook alle frames daarvan tegelijk. Bij goede software kan je ook het exportformat kiezen: jpeg, bmp, gif, enz.

Overigens zal het vast en zeker in de handleiding van Magix allemaal duidelijk omschreven staan.

4 juli 2015 om 22:52.
stortfilm zegt:

Kijk, nu is het duidelijk dat het om Magix gaat. Dat gaat best eenvoudig. Ga op de tijdlijn naar het beeld waarvan je een foto wilt maken. Ga dan met muis links boven naar bestand en klik op dat woordje. Klikken is uiteraard met de linkermuisknop. Kies in het menu: film exporteren. 

Kies dan in het menu : enkel frame als jpeg.  Controleer gegevens, zoals resolutie en de map en druk op OK 

dan is het gebeurd.

 

Veel succes,

 

Aad 

5 juli 2015 om 11:58.
cnhvandijck zegt:

Hallo raadgevers.

Uit de veelheid van adviezen heb ik uiteindelijk de laatste tip , die van Aad, opgevolgd. Het heeft nog heel eventjes geduurd , maar uiteindelijk kreeg ik mijn "stilstaand" beeld geselecteerd uit een opgenomen scene.

Moest nog we even zoeken waar de pc het beeld had opgeslagen en na een tweede poging via het exporteren lukte het wonderwel.

Nu nog even bewerken en een afdruk maken voor een dvd-hoesje.
Dit zal me wel lukken hoor.

Dank voor alle reacties.

Heb een volgende vraag , maar die betreft het exporteren van onze vakantiefilm naar onze Samsung tablet.
Ik wééét dat die goed van de desktop naar de tablet is gezet , maar ik kan 'm op de tablet niet terugvinden.
Maar die vraag stel ik onder de rubriek waar die thuis hoort.

met vriendelijke groeten.
C.N.H. van Dijck

5 juli 2015 om 16:22.
Cinecor zegt:

Als je goed had gekeken naar de link die wilha je heeft gegeven, heb je het volgende daar bij de Magix experts kunnen lezen:

"Zet de afspeelmarker op de plaats waar je de snapshot wilt maken. Kies dan Bestand/ Film exporteren/ Enkel frame als jpeg. Sneltoets: Ctrl + Alt + J.

Vergeet niet om de  bestandsnaam en doelmap te onthouden cq aan te passen"

Vooral die laatste aanwijzing was dus voor je van belang, waardoor het "zoeken" overbodig zou moeten zijn geweest. Uiteindelijk kan je natuurlijk altijd zelf bepalen waar je een bestand opslaat.

5 juli 2015 om 17:39.
Cinecor zegt:

Je vraag hoort eigenlijk niet in dit topic thuis, maar in een eigen topic. Maar dat zal de beheerder ongetwijfeld wel rechtzetten door het bericht (en mijn antwoord) te verplaatsen. Om opnamen van de camera (de footage) in NLEsoftware te kunnen gebruiken moeten de bestanden (of een selectie daarvan) eerst van de camera naar de computer worden gekopieerd. Dat staat o.a. in de handleiding van je camera. Voor zover ik kan zien op pagina 40 en ook op pag 44. Ik vond deze hier: 

https://www.gebruikershandleiding.com/Sony-hdr-cx155e/preview-handleiding-168104.html

Sluit de camera aan op de PC met de USBkabel en kopieer de bestanden van de SDkaart van de camera met de Windows Verkenner naar de PC. Het kan natuurlijk ook met een cardreader, waarin je de SDcard steekt. Daarna kan je de bestanden importeren in elke NLEsoftware om er een filmproject mee te maken, dus ook in Studio.

7 juli 2015 om 22:45.
jeanpierre zegt:

VLC media player is in staat om een snapshot de maken als je de film afspeelt het kan zowel in bitmap jpg,ping en het heeft de resolutie van je bron document. Groet Jean-Pierre Speel je filmpje af en links beneden zie je een aantal knopjes en in de bovenste rij heb snapshotmaken

9 juli 2015 om 19:49.
Schipper zegt:

Ik heb Pinnacle 17 als montage programma. op de werkbalk boven de tijdlijn staat een fotocamera afgebeeld. Als je daarop clikt maakt deze een foto van de clip. Die vind je dan terug in je bibliotheek of ergens in je documenten

  Henk

9 juli 2015 om 22:25.
Cinecor zegt:

De vragensteller werkt met Magix!

9 juli 2015 om 23:05.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Video-Club?
Video-Club