SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Berichtdetails

Dit bericht is geplaatst in de: Windows-Club
Windows account veranderen
Geplaatst op 13 januari 2017 om 14:55 door gvrd

Dag mede-windowers

Omdat ik van mijn Hotmail-account af wil wil ik ook van mijn Windows account af. Ik heb daarom een zg lokaal account aangemaakt. Dit geeft echter problemen met het opstarten van Windows. omdat het oude Windowsaccount er dus ook nog instaat Hoe krijg ik het zo, dat bij het opstarten de pc automatisch het lokale account kiest ipv het windowsaccount en dat graag ook zonder wachtwoord te openen, zodat ook mijn vrouw of mijn zoon ernbij kan als ik eens even uitval?

groet van Goverd

11 reacties
kareltje zegt:

Is het lokaal account "Administrator"?
Ga eens via Start naar Instellingen- Accounts. Staat daar niet onder het Microsoft-account: In plaats daarvan aanmelden met een lokaal account?

.JPG
13 januari 2017 om 16:14.
gvrd zegt:

Ja het is zoals je zegt Kareltje, een lokaal account dat heb ik ingesteld en me daarmee aangemeld.
Maar als ik nu de laptop start krijg ik rechtsonder twee aanmeld mogelijkheden de oude waar hij mee wil openen en daarboven de lokale account waar ik eigenlijk mee wil werken. Ik wil die oude account dus niet meer zien en alleen de lokale account overhouden om daar voortaan mee te werken op de oude manier, dus zonder wachtwoord te hoeven in tikken

13 januari 2017 om 16:24.
Dirk Boom zegt:

Mijn idee: het is niet verstandig om het Microsoft Account (zo heet het) af te schaffen.
Hef niet het hotmail account op voordat uw uw identiteit (het Microsoft Account) hebt gewijzigd.
Het veranderen geeft, zoals direct al blijkt, problemen. Er zitten namelijk o.a. services vast aan het Microsoft Account en daarmee werkt de computer. Gebruiken van een lokaal account kan overigens wel (niet mijn advies maar het kán).
Evt problemen zijn allemaal wel op te lossen maar u roeit enigszins tegen de wind in. En dat mag natuurlijk.
Een Microsoft Account is een combinatie van mailadres en wachtwoord en het is a.h.w. uw identiteit voor Microsoft. Het maakt de computer persoonlijk (net als bij tablets en smartphones). Elk mailadres kan voor een Microsoft account gebruikt worden al heeft een mailadres bij Outlook of Google de voorkeur. Wilt u i.p.v. een hotmailadres een ander mailadres gebruiken als Micr. account dan kan dit. Dit gebeurt op internet d.m.v. inloggen bij Microsoft met uw account. Neem daar een tweede mailadres op en benoem het tot primair mailadres. Zo zet u de account om. Op de computer wordt daarna het inlog mailadres automatisch aangepast.
Ik begrijp dat niet iedereen graag elke keer een wachtwoord intikt bij starten van de computer. Welnu daar is nog wel iets aan in te stellen. Bijvoorbeeld is het wachtwoord te vervangen door een 4-cijferige pincode, dat werkt gemakkelijker.

13 januari 2017 om 17:26.
gvrd zegt:

Inmiddels heb ik eindelijk een contact met Microsoft gekregen Ik had me afgemeld maar ben u weer aangemeld met een Outlook mailadres ik ga maar eens rondkijken hoe dat bevalt. De voornaamste reden van wegwillen daar was het feit dat ik me iedere keer datik outook opende drie keer moest aanmelden voordat ik er in kwam. Ik ga voortaan mailan met mijnupcadres op de webmail van Ziggo, dat werkt prima en dat outlookaccount is er dan maar bij voor je weet nooit. Hartelijk dank voor de assistentie en tot de volgende keer.

Groet an Goverd

13 januari 2017 om 17:37.
gvrd zegt:

Ik ben er nog niet helemaal hoor. ik kan wel binnenkomen met mijn pincode en daarna vraagt hij ook nog naar mijn nieuwe wachtwoord, maar direct met dat wachtwoord binnenkomen lukt weer niet en er blijven dar rechtsonder nog steeds twee aanmeldknoppen met hetzelfde outlook-account Alleen met de bovenste kan ik met enige omhaal met de pincode binnenkomen.
Ik wacht het een paar dagen af het is tenslotte waarschijnlijk dáár ook weekeind en ze moeten er misschienn nog even over nadenken hoe dat nu verder moet. Maar ik kan me weer redden.

groet van Goverd

13 januari 2017 om 20:16.
Dirk Boom zegt:

Is er een schermfoto te maken? Ik snap nog niet goed wat er gebeurt.
En dat 3x aanmelden, dat is ongebruikelijk, er moet een oorzaak zijn dat dit gebeurt.

13 januari 2017 om 21:49.
gvrd zegt:

printscreen maken lukt niet. knipprogramma daar kan ik pas bij als ik binnen ben in windows.
Het eerste scherm dat ik krijg is de pagina met mijn foto en daarnden de boodschap:
De gebruikersnaam of het wachtwoord klopt niet, probeer het nog een keer.
daaronder een knop voor OK.
Als ik die knop indruk houd ik dezelfde pagina met linksonder twee knoppen waarin mijn outlook-account staat aangegeven
met daaronder nog een knop met de boodschap: wachtwoord overslaan.

Ik kan nu alleen binnekomen door de bovenste van de twee accounknoppen in te tikken,
Ik krijg dan middenin het scherm de knop om de pincode in te vullen.
Pas als ik die knopgebruik en de pinde intik opent windowszich en kanik verderbinnenkomen
Bij de outlook sie waar ik dus zou moeten kunnen imailen kan ik met het nieuwe outlookaccount ook niet binne komen met mij wachtwoord dat ik na het verkrijgen van de account met moeite en codes via de telefoon van Windows heb verkregen.
nou vind ik dat mailaccoun niet meer zo belangrijk want ik kan met mijn upc mailadres prima werken. maar ik hoor toch ook in dat oulookprogramma te kunnen werken.
Kortom ik ben nog niet helemaal blij met de toestand.
Ik probeerook weer verder te denken. hoop dat ik er met eventueel jullie hulp uitkom.
Mijn ervaring is overigens dat computerproblemen op de een of andere manier altijd wel opgelost worden.

groet vanGoverd

13 januari 2017 om 22:40.
Dirk Boom zegt:

Net als bij Apple en Android is er onderscheid tussen:
1. Het wachtwoord van een e-mailadres.
2. Het wachtwoord van de (microsoft) account waarin een mailadres gebruikt wordt.
Het is handig om beide wachtwoorden gelijk te houden maar het is niet vereist. Ik denk dat ze nu verschillend zijn geworden, welke is gewijzigd en welke niet?
Verder zou ik eens op internet inloggen bij het eigen microsoft account. Lukt dat? En dan controleren welk mailadres daarin het primaire is. Inloggen gebeurt hier.

 

14 januari 2017 om 01:02.
gvrd zegt:

Het is me gelukt om het oude Hotmail account te herstellen. verder heb ik inmiddels begrepen dat er nu drie mogelijkheden zijn op op windows in te loggen, nl met wachtwoord, met gezichtsherkenning en met piincode, de pincode werkt bij mij prima en is redelijk eenvoudig ook door mijn vrouw te hanteren dus ga ik het vortaan op die manier doen.

Groet van Goverd

14 januari 2017 om 12:11.
Dirk Boom zegt:

Ik werk ook met pincode, vind dat erg prettig.
Een tip: soms wordt na een update weer om een wachtwoord gevraagd. Kijk in dat geval even bij 'aanmeldopties' (dit staat op het inlogscherm) en kies weer het toetsenbordje.

14 januari 2017 om 18:13.
gvrd zegt:

Bedank voor de tip Dirk
Groet van Goverd

14 januari 2017 om 19:17.

Wilt u zelf een vraag stellen in de Windows-Club?
Windows-Club