Menu Zoek

Dit is een cursus die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.

Deze cursus is gearchiveerd op 1 november 2019.

Omgaan met de OV-chipkaart

Wie met het openbaar vervoer reist ontkomt niet aan de OV-chipkaart. Er zijn verschillende kaarten. In deze cursus leert u de verschillen kennen en wij laten ook zien hoe u ermee omgaat. Denk aan de kaart aanschaffen, opwaarderen, in- en uitchecken en overstappen. Ook leert u de mogelijkheden kennen van de site OV-chipkaart.nl en de bijbehorende apps voor mobiel.

Woord vooraf
In deze cursus geven wij onder ander informatie over de website OV-chipkaart.nl. Deze website wordt voortdurend verbeterd en aangepast. Komt u daarom in deze cursus iets tegen wat niet meer klopt, laat het ons dan weten. Help ons deze cursus actueel te houden door een mailtje te sturen naar redactie@seniorweb.nl


Inhoud
In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Welke soorten OV-chipkaarten er zijn.
  • De kaart(en) kopen en activeren.
  • Geld op de kaart zetten.
  • Op reis met de kaart.
  • Omgaan met de site OV-chipkaart.nl.
  • De apps van OV-chipkaart.

Benodigdheden
In principe kunt u deze cursus starten zonder verdere benodigdheden.


Vragen stellen
Komt u er tijdens het volgen van de cursus niet meer helemaal uit? Bij elk onderdeel in de cursus kunt u een vraag stellen aan een ondersteuner van SeniorWeb. Klik daarvoor op de link Stel een vraag. Deze staat boven en onder elk onderdeel.


Meer informatie op de website
Op de website van SeniorWeb vindt u onder het thema Internet het onderwerp Reizen & Route. (Kies in het menu boven elke pagina Tips & Uitleg > Internet> Reizen & Route ). Hier vindt u artikelen en tips over de OV-chipkaart en reizen met het openbaar vervoer in het algemeen.

Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.