Menu Zoek

Online opslag en back-up met iCloud

De online opslagdienst iCloud biedt veel verschillende mogelijkheden. In deze cursus leert u wat opslaan in de cloud inhoudt en hoe dat werkt bij iCloud.

Inhoud
Deze cursus gaat over iCloud en is bedoeld voor mensen die in het bezit zijn van één of meerdere Apple-apparaten. Dus gebruikers van een iPhone, iPad en/of Mac. Dit kan ook in combinatie met een Windows-computer zijn.

De volgende onderwerpen komen in de cursus aan bod:

  • Uitleg over de cloud en clouddiensten.
  • Aanzetten van iCloud.
  • Beheren van opslagruimte.
  • Maken van een reservekopie van de iPhone en iPad.
  • Bewaren van foto’s.
  • iCloud Drive gebruiken.

Benodigdheden
Om deze cursus te volgen hebt u een Apple ID nodig en bent u vertrouwd met uw apparaat.

Wilt u eerst meer leren over uw apparaat, volg dan de cursus ‘Starten met de iPad’, ‘Starten met de iPhone’ of ‘Starten met de Mac (Catalina)’.

Versie iOS, iPadOS en macOS
In deze cursus gaan wij uit van het nieuwste besturingssysteem voor zowel iPhone (iOS 13) en iPad (iPadOS 13) als de Mac (Catalina).

Bekijk welke versie er op de iPhone of iPad staat door te tikken op Instellingen > Algemeen> Info. Kijk vervolgens achter ‘Softwareversie’.

Klik op de Mac op het Apple-logo linksboven in beeld. Klik vervolgens op Over deze Mac. Ziet u hier ‘macOS Catalina’ dan beschikt u over de juiste versie.

Vragen stellen
Komt u er tijdens het volgen van de cursus niet meer helemaal uit? Bij elk onderdeel in de cursus kunt u een vraag stellen aan een ondersteuner van SeniorWeb. Klik daarvoor op de link Stel een vraag. Deze staat onder elk onderdeel.

Printversie in de SeniorWeb Webwinkel
Alle onderdelen van deze online cursus zijn af te drukken. Maar om het gemakkelijk te maken bieden we SeniorWeb-leden een volledig uitgeprinte cursus aan via onze webwinkel: Cursus - Online opslag en back-up met iCloud

Meer informatie op de website
Op de website van SeniorWeb staat onder het thema Apple meer informatie over de Mac, iPhone en iPad. Klik in het menu boven elke pagina op Tips & Uitleg> Apple. Hier staan artikelen, tips en softwareprogramma’s.

Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.