Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Dit is een cursus die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.

Deze cursus is gearchiveerd op 2 november 2017.

Starten met de Samsung Galaxy S5 (Android 5.0)

In deze cursus leert u omgaan met de Samsung Galaxy S5. Alles om de basis van deze smartphone onder de knie te krijgen, komt in deze cursus aan bod. Berichten versturen, bellen, e-mailen, surfen op internet en apps gebruiken… Na deze cursus kunt u het allemaal.

Inhoud
In deze cursus leert u over de volgende onderwerpen:

  • Bediening van de smartphone.
  • Bellen en sms’en.
  • E-mailmogelijkheden.
  • Surfen op internet.
  • Downloaden van apps en werken met de Play Store.
  • Beveiliging van de smartphone.

Benodigdheden
Om deze cursus te kunnen volgen hebt u een Samsung Galaxy S5 nodig met een simkaart, wifi en een Google-account. Hoe u een Google-account aanmaakt, leest u in het artikel ‘Een Google-account aanmaken’.

Toestel
Weet u niet zeker of u een Samsung Galaxy S4, S5 of S6 hebt, dan kunt u hier als volgt achter komen:

Heeft uw smartphone aan de achterkant ‘Samsung’ staan en direct daarboven een rechthoekige flitser, dan hebt u een Samsung Galaxy S5. Zie ook de foto van de Samsung Galaxy S5 hieronder.
U kunt dan verder met deze cursus.

Heeft uw smartphone aan de achterkant ‘Samsung’ staan en daarboven een vierkante flitser, dan hebt u een Samsung Galaxy S4. Zie ook de foto van de Samsung Galaxy S4 hieronder.
Volg dan de Online Cursus ‘Starten met de Samsung Galaxy S4 (Android 4.4)

Heeft uw smartphone aan de achterkant ‘Samsung’ staan en daarboven een camera met rechts daarvan een rechthoekige flitser, dan hebt u een Samsung Galaxy S6. Zie ook de foto van de Samsung Galaxy S6 hieronder.
Volg dan de Online Cursus ‘Starten met de Samsung Galaxy S6 (Android 5.0)’.

20150518_S4-S5-S6

Versie Android
Deze cursus is geschreven voor een Samsung Galaxy S5 met het besturingssysteem 5.0 van Android erop. Hebt u een andere versie, dan is het mogelijk dat sommige informatie iets afwijkt. U kunt zien welke Androidversie u hebt door op de S5 te tikken op Apps 260515_pic_apps_s5 en vervolgens te tikken op Instellingen 260515_pic_instellingen_s5 > Toestel-info. Ziet u ‘Instellingen’ niet staan, veeg dan van rechts naar links totdat u het op het scherm ziet. Voor ‘Toestel-info’ moet u een stukje naar beneden, veeg daarvoor met uw vinger van onder naar boven. Kijk onder 'Android-versie' om te zien welke versie op uw smartphone staat.

Vragen stellen
Komt u er tijdens het volgen van de cursus niet meer helemaal uit? Bij elk onderdeel in de cursus kunt u een vraag stellen aan een ondersteuner van SeniorWeb. Klik daarvoor op de link Stel een vraag. Deze staat boven en onder elk onderdeel.

Meer informatie op de website
Op de website van SeniorWeb vindt u bij Tablet & Smartphone het onderwerp Android-smartphone. Hier vindt u meer artikelen en tips. Kies in het menu boven elke pagina Tips & Uitleg > Tablet & Smartphone > Android-smartphone.

Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.