Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Dit is een cursus die niet langer door SeniorWeb wordt bijgewerkt. Mogelijk is de informatie verouderd of niet meer van toepassing.

Deze cursus is gearchiveerd op 16 september 2019.

Starten met de Samsung Galaxy S6 (Android 6.0)

In deze cursus leert u omgaan met de Samsung Galaxy S6. Alles om de basis van deze smartphone onder de knie te krijgen, komt in deze cursus aan bod. Berichten versturen, bellen, e-mailen, surfen op internet en apps gebruiken… Na deze cursus kunt u het allemaal.

Inhoud
In deze cursus leert u over de volgende onderwerpen:

  • Bediening van de smartphone.
  • Bellen en sms’en.
  • E-mailmogelijkheden.
  • Surfen op internet.
  • Downloaden van apps en werken met de Play Store.
  • Beveiliging van de smartphone.

Benodigdheden
Om deze cursus te kunnen volgen hebt u een Samsung Galaxy S6 met Android 6.0 nodig met een simkaart, wifi en een Google-account. Hoe u een Google-account aanmaakt, leest u in het artikel 'Een Google-account aanmaken’.

Toestel
Weet u niet zeker of u een Samsung Galaxy S6 hebt, dan kunt u hier als volgt achter komen:

Heeft uw smartphone aan de achterkant ‘Samsung’ staan en daarboven een camera met rechts daarvan een rechthoekige flitser, dan hebt u een Samsung Galaxy S6. Zie ook de foto van de Samsung Galaxy S6 hieronder.

20150518_S4-S5-S6

Versie Android
Deze cursus is geschreven voor een Samsung Galaxy S6 met het besturingssysteem 6.0 van Android erop. Hebt u versie 7.0, volg dan de online cursus 'Starten met de Samsung Galaxy S6 (Android 7.0)'. U kunt zien welke Androidversie u hebt door op het Startscherm te tikken op Apps 150416_oc_s6_pict_apps > Instellingen 150416_oc_s6_pict_instellingen > Toestel-info. Onder 'Android-versie' staat de versie die op uw smartphone staat. Ziet u ‘Instellingen’ niet staan, veeg dan van rechts naar links, of van links naar rechts om ‘Instellingen’ in beeld te brengen. Veeg voor ‘Toestel-info’ met uw vinger van onder naar boven en scrol zo helemaal naar beneden.

Vragen stellen
Komt u er tijdens het volgen van de cursus niet meer helemaal uit? Bij elk onderdeel in de cursus kunt u een vraag stellen aan een ondersteuner van SeniorWeb. Klik daarvoor op de link Stel een vraag. Deze staat boven en onder elk onderdeel.

Meer informatie op de website
Op de website van SeniorWeb vindt u bij Tablet & Smartphone het onderwerp Android-smartphone. Hier vindt u meer artikelen en tips. Kies in het menu boven elke pagina Tips & Uitleg > Tablet & Smartphone > Android-smartphone.

Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.