SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Veilig en bewust internetten

Wie gebruikmaakt van internet op de computer of tablet/smartphone moet zichzelf beschermen. In deze cursus leert u hoe u een apparaat optimaal beveiligt. Daarbij wordt ook gelet op een veilige internetverbinding en de instellingen van de internetbrowser. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn het herkennen van dreigingen via e-mail, online veilig betalen en bewustwording tijdens het surfen.

Inhoud
In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De veiligheidsinstellingen van de pc/laptop
  • De veiligheidsinstellingen van de tablet/smartphone
  • Veilig onderweg wifi gebruiken
  • Dreigingen via e-mail leren herkennen
  • Veilig betalen op internet
  • Veilig surfen op internet

Benodigdheden
Voor deze cursus hebt u een computer, laptop, smartphone of tablet met internetverbinding nodig.

Vragen stellen
Komt u er tijdens het volgen van de cursus niet helemaal uit? Bij elk onderdeel in de cursus kunt u een vraag stellen aan een ondersteuner van SeniorWeb. Klik daarvoor op de link Stel een vraag. Deze staat boven en onder elk onderdeel.

Meer informatie op de website
Klaar met de cursus? Op de website van SeniorWeb staan nog meer artikelen en tips over veilig en bewust internetten. Klik in het menu op Tips & uitleg > Veiligheid > Veilig internetten.

Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.