SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Op iPhone aankomsttijd delen via Google Maps

vrijdag 19 oktober 2018

Locatie delen via Google MapsTijdens het navigeren de aankomsttijd delen met andere mensen kan nu ook met Google Maps op de iPhone. Op Android-telefoons zat deze optie al langer.

Wie een route plant met Google Maps op de smartphone, kan zijn telefoon gebruiken als ‘TomTom’. In beeld is niet alleen de route te zien, maar ook de tijdsduur tot aankomst en het resterende aantal kilometers. Waar u zich bevindt, kunt u nu ook op de iPhone delen met andere mensen. Handig als mensen op u wachten, dan weten ze precies wanneer u er bent en kunnen ze bijvoorbeeld op tijd klaarstaan. Of als iemand alleen naar huis rijdt in het donker en iemand anders zeker wil weten dat die persoon thuis aankomt.

Locatie delen

  • Tik tijdens het navigeren  op het onderste gedeelte van het scherm.
  • Tik op Voortgang van reis delen.
  • Deel via e-mail, sms, Facebook Messenger of WhatsApp uw locatie met contactpersonen. U moet zo nodig eerst bij de Instellingen aangeven dat Google Maps uw locatie mag gebruiken. Hiervan krijgt u dan een melding te zien.

De ontvanger kan via een link of in de app van Google Maps kijken waar u zich bevindt en wanneer u aankomt. Na aankomst op de eindbestemming stopt het delen automatisch.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.