SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Android-telefoons lopen achter met veiligheid

vrijdag 1 september 2017

Veiligheid AndroidBijna alle smartphones met Android hebben niet de nieuwste veiligheidsupdates. Daardoor zijn ze kwetsbaarder voor veiligheidsproblemen.

De Consumentenbond onderzoekt hoe het gesteld is met de verspreiding van updates voor Android-telefoons. In het nieuwste onderzoek ging het over veiligheidsupdates. Die dichten lekken en problemen met het systeem. Maar 5 procent van de toestellen heeft de nieuwste update van augustus. Zo’n 11 procent heeft die van juli dit jaar.

Nieuw en oud
Alleen telefoons van Google krijgen telkens de nieuwste verbeteringen. Andere merken doen het slechter. Samsung geeft sommige modellen de nieuwste updates, andere telefoons hebben oudere versies van Android. Alcatel, Huawei, LG en Wiko bungelen onderaan de lijst. Het betekent niet dat de telefoons onveilig in het gebruik zijn, alleen dat ze in theorie vaker het doelwit zijn van aanvallen door hackers of kwaadwillende apps. Dit gebeurt echter niet vaak.

Versies van Android?
Het zit zo met Android: op vrijwel alle smartphones die geen iPhones zijn, staat besturingssysteem Android. Google is de maker daarvan. Er komen geregeld nieuwe versies en updates van Android uit. Echter: die komen niet automatisch bij telefooneigenaars terecht. Fabrikanten bepalen zelf welke updates ze verspreiden en wanneer. De Consumentenbond houdt dit in de gaten.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.