Menu Zoek

Bijna alle mobieltjes zijn smart

donderdag 10 augustus 2017

Allemaal smartphonesNegen van de tien mobiele telefoons in ons land zijn smartphones. Tien jaar geleden was dat nog precies omgekeerd: toen waren 93 van de 100 toestellen 'ouderwetse' mobieltjes zonder internet.

Dat schrijft de site Telecompaper in een terugblik op de laatste tien jaar. In 2007 kwam de eerste iPhone op de markt. Een telefoon met internet was toen nog een zeldzaamheid. Vier jaar later in 2011 had al de helft van de mobiele-telefoonbezitters internet op zijn toestel.

Prepaid
Tegenwoordig hebben veruit de meeste mensen een smartphone. Er zit wel een groot verschil in het type abonnement. Mensen met een prepaid abonnement (beltegoed) hebben vooral telefoons zonder internet. Zij gebruiken het toestel alleen om te bellen of sms'en.

Wat doen we op de smartphone?
De activiteiten op de telefoon zijn de afgelopen tien jaar veranderd. Niet alleen bellen we veel minder, we doen ook andere dingen op de smartphone dan op de 'analoge' mobiele telefoon. Zo is luisteren naar muziek veel populairder dan luisteren naar de radio op de smartphone. Ook gebruikt de helft van de smartphone-bezitters hun toestel voor navigatie, met bijvoorbeeld Google Maps. De helft van de mensen bankiert op zijn mobieltje.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.