SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Chrome krijgt reclamefilter

woensdag 20 december 2017

ChromeGoogle gaat irritante advertenties via de browser Chrome verwijderen. Vanaf 15 februari laat de browser alleen reclame zien die zich aan bepaalde richtlijnen houdt. 

Chrome, Googles populaire browser, gaat reclame filteren. Vanaf 15 februari 2018 worden advertenties gecontroleerd. Voldoen ze niet aan bepaalde richtlijnen dan verwijdert Chrome ze. Sites krijgen in eerste instantie een waarschuwing. Advertenties die langer dan dertig dagen niet aan de richtlijnen voldoen worden verwijderd.

Richtlijnen
Deze richtlijnen worden vastgesteld door de zogeheten Coalition for Better Ads. Een samenwerkingsverband waar Google deel van uitmaakt. Naast onder meer Microsoft, Facebook en IAB Nederland, de branchevereniging voor digitale reclame. 

Verdienmodel
Googles verdienmodel is gebaseerd op advertenties. Dus op het eerste oog lijkt het bedrijf niet een voor de hand liggende scheidsrechter. Maar Google heeft er juist belang bij dat de internetgebruiker reclame accepteert. Wie een doorsnee adblocker installeert filtert alle reclame, ook die van Google. Daardoor ziet het bedrijf de inkomsten teruglopen. Dus maakt het bedrijf zich sterk voor advertenties die de gebruiker niet irriteren zodat een adblocker niet hoeft te worden ingezet. 

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.