SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Chrome noemt 3000 Nederlandse sites onveilig

dinsdag 16 oktober 2018

Chrome waarschuwt voor onveilige websitesDe nieuwste versie van Chrome geeft bij zo’n drieduizend Nederlandse websites een veiligheidswaarschuwing. 

Op 16 oktober kwam de nieuwste versie van internetprogramma Chrome uit. Google verspreidt deze automatisch naar gebruikers van de browser. Versie 70 markeert websites die niet goed beveiligd zijn. De sites die als onveilig gemarkeerd zijn, gebruiken bijvoorbeeld een certificaat dat verouderd is of niet van de goede fabrikant.

Bekende websites

De site Open State Foundation onderzocht welke sites volgens Chrome niet in orde zijn. Dat zijn onder meer de site van de gemeente Zutphen, de supermarkt Ekoplaza, LOI en een site van de NS. Deze sites worden in Chrome 70 niet direct getoond. De bezoeker krijgt een waarschuwing dat de site gegevens kan stelen.

Gevaarlijk?

Bij de genoemde sites is er geen gevaar voor stelen van gegevens. Ze zijn gewoon (nog) niet beveiligd op de manier die Chrome graag wil. Op zichzelf is het juist fijn als een programma waarschuwt voor mogelijk onveilige sites. Krijgt u de melding te zien als u een site bezoekt? Controleer dan het webadres en zoek eventueel via Google op of u wel op de goede site zit.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.