SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Elke dag half uur Netflix of Videoland

vrijdag 15 juni 2018

Gemiddeld half uur Netflix kijken per dagGemiddeld kijken Nederlanders elke dag een half uur Netflix of Videoland. Terwijl deze videodiensten populairder worden, zeggen meer mensen hun traditionele tv-abonnement op.

Bij een tv-abonnement betalen klanten de provider voor doorgifte van de televisiezenders. Een op de twintig huishoudens heeft momenteel geen traditioneel tv-abonnement meer, meldt Telecompaper. Dat is vijftig procent meer dan twee jaar geleden. Deze groep mensen kijkt helemaal geen televisie of alleen via internet.

Een op de drie heeft Netflix

De tv-abonnementen nemen af, maar de klantengroepen van Netflix en Videoland stijgen alleen maar. Meer dan een op de drie huishoudens heeft een abonnement op Netflix. Videoland heeft 6 procent van de Nederlanders als klant.

Elke dag kijken

Gemiddeld kijken Nederlanders dagelijks 28 minuten naar programma’s van zulke videodiensten. Bij senioren is dat iets minder, tien minuten per dag voor 65-plussers. Netflix en Videoland zenden uit via internet, maar zijn vaak ook te zien via de digitale televisie. Klanten loggen eenmalig in en dan staan deze diensten tussen de reguliere zenders.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.