SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Geen nieuwe apps voor Windows 8.1 in Store

woensdag 22 augustus 2018

Geen nieuwe apps in Store Windows 8.pngMicrosoft sluit de deuren van de Windows Store voor nieuwe apps in Windows 8 en 8.1. Bestaande apps hebben daar geen last van, maar er komen geen nieuwe apps meer bij.

Vanaf 31 oktober kunnen bedrijven geen nieuwe apps voor Windows 8 en 8.1 en ouder meer in de Store zetten. Apps die nu in de Store staan of zijn gedownload, blijven wel beschikbaar. Dit alles heeft te maken met de levenscyclus van Windows 8/8.1, zoals Microsoft dat noemt.

Geen nieuwe functies

Microsoft heeft de gratis overstap naar Windows 10 een paar jaar terug heel actief gepromoot. De ondersteuning voor Windows 8/8.1 wordt nu in fases afgebouwd. In januari eindigde de algemene ondersteuning: er komen geen nieuwe functies meer uit voor deze Windows.

Beveiligingsupdates

Wie nog Windows 8/8.1 gebruikt, kan de komende jaren nog wel updates voor bestaande apps krijgen en beveiligingsupdates. Ondersteuning daarvoor stopt pas in 2023. Windows 8/8.1 is inmiddels wel een verouderd systeem, al is het nog prima te gebruiken tot de ondersteuning volledig is gestopt.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.