SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Altijd een beroep kunnen doen op onze computerhulp? Word nu voordelig lid!

Meer informatie
Menu Zoek

Google Assistent nu ook op iPhone en iPad

vrijdag 3 augustus 2018

Google Assistent in het NederlandsHet heeft een week geduurd, maar mensen met een iPhone of iPad kunnen de Google Assistent nu ook downloaden.

Een week geleden kondigde Google aan dat de app Google Assistent voor iedereen te downloaden was in de App Store en de Play Store. Dat bleek toch iets anders te liggen. Voor Android-apparaten was de nieuwe digitale assistent meteen beschikbaar. Mensen met een Apple-tablet of -telefoon moesten wachten tot de assistent er voor hen zou zijn.

Inmiddels staat De Google Assistent (zoals de app voluit heet) in de App Store op de iPad en de iPhone. De app heeft een Nederlandse naam in de Store. Eenmaal geïnstalleerd heet hij toch 'Assistant'.

Assisteren

Wat kan de assistent? Eigenlijk hetzelfde als Siri, maar dan beter. Dus informatie opzoeken op internet, apps starten, de wekker zetten en dergelijke. Volgens gebruikers verstaat Assistent mensen beter en kan hij beter overweg met de overige apps op de telefoon of tablet.

App gebruiken

Na het downloaden moet de app handmatig worden gestart. Daarna kunt u ertegen praten. Op Android-apparaten kunnen mensen er direct tegen praten. Bij Apple-apparaten kan dat niet. Dat is logisch: Android is van Google dus de werking op Android is optimaal. Voor Apple is Google Assistent een concurrent van Siri, die wel gestart kan worden met een spraakcommando.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.