Kent u iemand die onze hulp goed kan gebruiken? Geef een SeniorWeb-lidmaatschap cadeau!

Meer info
Menu Zoek

Hackers Marktplaats-accounts de cel in

dinsdag 19 februari 2019

Marktplaatshackers de cel inTwee mannen moeten 21 en 24 maanden de cel in. Ze kaapten accounts van betrouwbare verkopers op Marktplaats. Daarmee lichtten ze mensen op.

De twee mannen kregen toegang tot tien accounts op de verkoopsite. Dat lukte doordat ze de eigenaars opbelden met een smoesje. De mensen gaven argeloos hun inloggegevens aan de mannen. Daarmee logden de twee in en boden ze van alles te koop aan.

Artikelen kopen

Wie de artikelen bekeek, zag de naam van de oorspronkelijke verkoper en ook hoeveel jaar die al actief was op Marktplaats. Dat kan betrouwbaar overkomen. Mensen die wat kochten en betaalden, kregen niks opgestuurd. Zeker vijftig mensen werden zo opgelicht.

Een man van 22 uit Den Haag kreeg 24 maanden celstraf. Zijn leeftijdsgenoot uit Zoetermeer 21 maanden. Allebei waren ze al eerder veroordeeld. De twee moeten alle slachtoffers hun geld terugbetalen.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.