Kent u iemand die onze hulp goed kan gebruiken? Geef een SeniorWeb-lidmaatschap cadeau!

Meer info
Menu Zoek

Handmatig Windows 10 updaten niet aan te raden

maandag 17 december 2018

Updaten Windows 10 kan te vroege updates opleverenHandmatig zoeken naar updates voor Windows 10 heeft een onverwacht bijeffect. Wie dat vaak doet, kan updates krijgen die nog fouten bevatten.

Een topman van Microsoft legde dit uit in een bericht op internet. Wie vaak Windows Update start en zoekt naar updates, komt in een bepaalde groep gebruikers terecht. Namelijk mensen die volgens Microsoft graag de allernieuwste updates willen. Zij krijgen soms experimentele updates op de pc die nog niet volledig getest zijn. Ze kunnen fouten bevatten.

Windows Insiders

Er zijn mensen die graag telkens het allernieuwste willen en zichzelf ervoor opgeven. Zij heten Windows Insiders. Die mensen weten dat ze een risico lopen met vroege updates. Maar mensen die uit gewoonte of interesse kijken of er nieuwe updates zijn, weten niet dat de updates nog niet helemaal ‘af’ zijn.

Niet zelf updaten

Windows haalt zelf de updates binnen die geschikt zijn voor het grote publiek. Als u geen experimentele bestanden wilt, kunt u Windows Update beter niet handmatig laten zoeken naar updates.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.