SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Interactieve robots bij spaaractie AH

vrijdag 1 juni 2018

Robotspaarplaatjes bij de nieuwe actie van Albert HeijnAlbert Heijn komt met een nieuwe spaaractie met een digitaal tintje. Klanten krijgen robotplaatjes mee die via de smartphone tot leven zijn te wekken.

De spaaractie heet ‘Tech is te gek’ en richt zich net als de eerdere acties in eerste instantie op kinderen. Albert Heijn brengt 160 plaatjes in omloop met weetje over technologie en wetenschap. Er staan experimenten op over technologie.

Scannen met de app

Het spannendst zijn de zogeheten augmented reality-plaatjes. Door de afbeelding te scannen met de bijbehorende app op de smartphone, wordt robot Techie via de camera geprojecteerd in het beeldscherm. Zo lijkt het of hij aanwezig is. De techniek is vooral bekend door het populaire spel Pokémon.

Basis van programmeren

Techie kan geprogrammeerd worden door codeblokken te verslepen, toe te voegen of te verwijderen. Zo leert men de basisprincipes van programmeren. De spaaractie is samen met NEMO Science Museum ontwikkeld. Op een laagdrempelige manier maakt Nederland kennis met wetenschap en technologie.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.