SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

iOS 12 maakt oudere iPads en iPhones sneller

dinsdag 5 juni 2018

Nieuwe opties in iOS 12iPads en iPhones krijgen later dit jaar een nieuw besturingssysteem. In iOS 12 zitten een hoop nieuwe functies. Zo worden oudere iPhones sneller door de update.

iOS 12 volgt rond september iOS 11 op. Het nieuwe systeem is geschikt voor de iPhone 5s en nieuwer en de iPad Mini 2 en nieuwer. iOS 12 maakt oudere iPads en iPhones sneller. Zo verschijnt het toetsenbord tot 50 procent sneller, starten apps tot 60 procent sneller en is de camera tot 70 procent sneller actief.

Verbeteringen

De app Foto’s krijgt enkele verbeteringen. Het zoeken in de app wordt gemakkelijker, en er komt een gedeelte ‘Voor jou’ waarin foto’s staan die met speciale dagen te maken hebben. Ook gaat de stemassistent Siri beter samenwerken met andere apps.

Niet storen

De functie 'Niet storen' gaat rekening houden met de tijd van de dag. Staat deze functie ’s nachts aan, dan gaat het scherm op zwart en verschijnen meldingen pas als de gebruiker deze actief opzoekt. Ze komen niet meer automatisch in beeld. Dat moet de nachtrust verbeteren.

Groepjes meldingen

Meldingen worden per app gegroepeerd in het notificatiescherm. Daardoor wordt het scherm overzichtelijker. Via de functie Screen Time is van alle apps te zien hoelang u ze gebruikt. Mensen die vinden dat ze te lang bezig zijn op hun telefoon of tablet, kunnen zo controleren hoeveel tijd ze overal aan besteden. Ook zijn er limieten in te stellen om het gebruik van apps te beperken.

Andere vernieuwingen zijn memoji, getekende gezichtjes die u naar uzelf kunt vormgeven. En via Facetime kunnen mensen in iOS met 32 tegelijk videobellen.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.