SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Kaspersky komt met gratis antivirusprogramma

woensdag 26 juli 2017

Kaspersky FreeKaspersky Free is het nieuwe, gratis antivirusprogramma van Kaspersky. Het verschijnt in oktober.

Kaspersky is een Russisch bedrijf dat al jaren betrouwbare, betaalde antivirussoftware maakt. Dit jaar bestaat de firma 20 jaar. Om dat te vieren, is er een gratis antivirusprogramma ontwikkeld met de naam Kaspersky Free.

Gratis software
Het nieuwe programma bevat veel onderdelen die ook in de betaalde editie zitten. Die blijft uiteraard wel uitgebreider. Het bedrijf ziet zelf voordelen in een gratis programma. Hoe meer mensen hun software gebruiken, hoe meer gegevens over nieuwe virussen ze ontvangen. Dat draagt bij aan hun onderzoeken en betere bescherming tegen digitaal gespuis.

Miljoenen gebruikers
Kaspersky werkte 1,5 jaar aan het programma. Het werd al getest in China en Scandinavië. Miljoenen mensen installeerden het programma daar. De komende maanden wordt het programma vrijgegeven in de verschillende delen van de wereld. Europa is in oktober aan de beurt.

Advies
Of het gratis programma aan te raden is, is nog niet duidelijk. SeniorWeb volgt de ontwikkeling. Als de software eenmaal uit is, adviseren wij u over de kwaliteit ervan.

   

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
SeniorWeb Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.