Menu Zoek

Koreaanse oma heeft 300.000 volgers op YouTube

maandag 17 juli 2017

Park Makrae, de Koreaanse YouTube-omaVloggers die video’s over zichzelf online zetten, zijn meestal jonge mensen. Een Koreaanse oma van 70 jaar is een enorm succes op YouTube. Haar videokanaal heeft al 300.000 abonnees.

De betreffende dame heet Park Makrae. Ze is 70 jaar oud. Vijf maanden geleden begon ze met vloggen, met maken van video’s over haar eigen leven. De vlogs zette ze op YouTube op een eigen kanaal. De video’s zijn Koreaans gesproken maar Engels ondertiteld. Ze gaan over van alles, van uitleg over ‘oma’s’ make-up tot winkeluitstapjes.

Kijkers
U denkt misschien: kijken daar mensen naar? Sommige video’s zijn al 600.000 keer bekeken. Bijna 300.000 mensen hebben een abonnement op het videokanaal. Elke keer als mevrouw Makrae een nieuwe video online zet, krijgen de abonnees er bericht over.

Inspirerend
Park Makrae is met haar online video’s een voorbeeld voor velen. Ze laat zien dat je op elke leeftijd nog kunt meekomen met de moderne technieken. En dat online video’s er niet alleen voor de jeugd zijn.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek
Home Sluiten
Computerwoordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.