Menu Zoek

Liever geen seniorentelefoon

dinsdag 6 oktober 2015

Lumia 535De doorsnee senior wil het liefst een smartphone, net als iedereen. Het prijskaartje is wel van belang.

Unie KBO liet GSMinfo.nl een vergelijkende test uitvoeren door een panel bestaande uit negen senioren. De gewone seniorenmobieltjes vielen in het geheel niet in de smaak. Te beperkt in functies, aldus het panel. Men wil ook gewoon kunnen whatsappen en dergelijke. Een telefoon waarmee alleen gebeld en ge-sms't kan worden voldoet niet. De speciale smartphones voor senioren werden wat beter beoordeeld, maar het panel vond ze al snel te duur. Overigens gaf de prijs bij de overige toestellen ook de doorslag. Werd de iPhone 6 unaniem als beste beoordeeld, het prijskaartje van zevenhonderd euro vond men echt veel en veel te hoog. Daardoor kwam een Windows Phone als winnaar uit de bus: de Microsoft Lumia 535. Deze smartphone komt op ongeveer honderd euro.

Handleiding
Een heldere handleiding bleek een duidelijke behoefte bij het panel. Bij de meeste geteste toestellen ontbrak deze. 'Jongeren drukken gewoon op toetsen om hem uit te proberen, maar ouderen doen dat liever niet', vertelt één van de deelnemers. Opvallend is dat alle panelleden na de test enthousiast zijn geraakt over de smartphone. Zeker de helft gaf aan binnen nu en een jaar zelf een toestel te willen aanschaffen.


Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.