Menu Zoek

MacKeeper zorgt voor helft malware op Mac

donderdag 24 november 2022

MacKeeper zorgt voor helft malware op MacHet antivirusprogramma MacKeeper zorgt zelf voor veel malware op Mac-computers. Het is daarom verstandig het programma te verwijderen.

Bij een Mac hebt u minder snel problemen met de beveiliging dan bij een Windows-pc. Voor de Mac worden namelijk minder virussen en malware gemaakt. Maar ze bestaan wel. Het bedrijf Elastic Security Labs onderzocht softwarebedreigingen in 2022. In het onderzoeksrapport staat dat 48 procent van de malware op de Mac kwam via de app MacKeeper.

Onbetrouwbaar

MacKeeper staat al langer bekend als onbetrouwbaar. Het bedrijf maakt opdringerige reclame. Daarnaast maakt het gebruik van veel pop-ups. Hierdoor is er een extra risico dat er kwaadwillende software wordt geïnstalleerd.

Verwijderen

MacKeeper is een app die u zelf gedownload moet hebben via de browser. De app staat niet standaard op de computer. En is ook niet te downloaden via de App Store. Staat MacKeeper op uw Mac? Verwijder de app dan.

 • Open Finder (het pictogram van een lachend gezichtje op het Dock).
 • Klik in het linker menu op Apps.
 • Klik met de rechtermuisknop op de app.
 • Klik op Verplaats naar prullenmand.
 • Vul het wachtwoord van uw gebruikersaccount in en klik op Ok.
Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

 • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
 • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
 • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
 • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

 • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
 • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.