SeniorWeb logo

Niet ondersteunde browser

De browser die u gebruikt wordt niet door SeniorWeb ondersteund. We adviseren u over te stappen op een andere browser.

In het artikel De populairste browsers voor de pc kunt u lezen welke browsers er zijn en een keuze maken.

Menu Zoek

Kopers en verkopers kunnen elkaar beoordelen op Marktplaats

maandag 27 augustus 2018

Marktplaats laat kopers en verkopers elkaar beoordelenMarktplaats krijgt een beoordelingssysteem. Kopers en verkopers kunnen zo elkaars betrouwbaarheid inschatten.

Op de bekende veilingsite eBay bestaat er al jaren een systeem om een aankoop te beoordelen. Als een verkoper heel veel beoordelingen heeft die voornamelijk positief zijn, is deze persoon waarschijnlijk te vertrouwen. Het systeem op de Nederlandse site Marktplaats gaat net wat anders werken.

Een tot vijf sterren

Momenteel houdt de verkoopsite een test bij twee rubrieken op de site, namelijk Huis en Inrichting en Muziek en Instrumenten. Gebruikers krijgen een aantal sterren achter hun naam, van een tot vijf. Die geven aan hoe goed de mensen gemiddeld beoordeeld werden. Marktplaats verwacht het systeem eind september voor alle rubrieken in te voeren.

Positieve punten

De beoordeling gaat na de aankoop via het gedeelte met berichten, waarmee de koper en verkoper in contact staan. Er zijn positieve zaken aan te geven, maar ook verbeterpunten. Koper en verkoper krijgen tegelijkertijd te zien hoe ze elkaar hebben beoordeeld. Als een van beiden niks invult, is de beoordeling na twee weken alsnog te zien.

Meer over dit systeem leest u op de site van Marktplaats.

 

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.  

Hoe werkt het? 
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:  

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op FacebookTwitter of Google+ en hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.

De koppeling verbreken 
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken: 

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van  Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
  • Google+: Als u op de Google+-knop hebt geklikt, wordt deze rood. Klik nogmaals op de knop om de koppeling te verbreken. 
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.