Menu Zoek SeniorWeb 25 jaar

Microsoft test VPN-functie in Edge

dinsdag 3 mei 2022
Microsoft test VPN-functie in Edge

Microsoft introduceert in een testversie van de browser Edge een nieuwe functie. Gebruikers kunnen hun apparaat en gevoelige gegevens ermee beschermen.

De nieuwe dienst heet Microsoft Edge Secure Network. Het is een VPN-achtige functie. Een VPN zorgt voor een beveiligde, versleutelde en anonieme verbinding tussen gebruiker en internet. Niemand kan de data die via deze verbinding worden verzonden onderscheppen. Een VPN-verbinding is daarom vooral handig onderweg bij het gebruik van openbare wifi-verbindingen.

Aanbieders

Verschillende partijen bieden VPN aan. Bij die aanbieders moet de gebruiker een abonnement afsluiten. Daarnaast moet er over het algemeen een programma op de computer geïnstalleerd worden. Microsoft wil het maken van een VPN-verbinding met de nieuwe functie gemakkelijker maken. De functie zit verwerkt in de browser Edge en is gratis. Elke maand ontvangt de gebruiker 1 gigabyte gratis data. De gebruiker moet wel in Edge zijn ingelogd met een Microsoft Account.

Functie gebruiken

Op het moment zit de functie alleen nog in een testversie van de browser. Het is nog niet bekend wanneer de functie standaard in Edge komt.

Bekijk al het nieuws
Delen via:
Wat betekenen deze knoppen?
Wat betekenen deze knoppen?
Sluiten

U kunt met deze knoppen artikelen, tips en nieuwsberichten doorsturen via e-mail of delen op sociale media.

Hoe werkt het?
Klik op de knop van uw keuze om het item door te sturen of te delen:

  • Kiest u voor E-mail, dan opent uw e-mailprogramma met een berichtje waarin de link naar het artikel is opgenomen. Vul het e-mailadres van de geadresseerde in en verstuur de e-mail.
  • Klikt u op Facebook of Twitter en bent u ingelogd bij het betreffende sociale netwerk dan wordt op uw profiel een link naar de pagina zichtbaar. Eventueel kunt u een eigen tekst aan de link toevoegen.
  • Klikt u op Facebook of Twitteren hebt u géén account of u bent u niet ingelogd op het betreffende sociale netwerk, dan verschijnt een klein venster. Daarin kunt u inloggen of een account aanmaken. Daarna wordt de webpagina die u wilde delen zichtbaar op uw account.
  • Klikt u op WhatsApp dan wordt een nieuwe tab geopend met een voorbeeld van het bericht wat u kunt gaan delen. Met de knop verzenden kunt het bericht daadwerkelijk versturen naar iemand uit uw contacten.

De koppeling verbreken
U kunt de koppeling ook weer gemakkelijk verbreken:

  • Facebook: Als u op de Facebook-knop hebt geklikt, wordt deze grijs en u ziet in de linkerhoek een vinkje. Klik op het vinkje om de koppeling te verbreken.
  • Twitter: Een tweet die u geplaatst hebt, kunt u uit uw tijdlijn verwijderen. Log in op de website van Twitter, ga met de muis op de betreffende tweet staan en klik op Verwijderen. Als uw bericht door anderen is overgenomen (retweet), dan blijven die berichtjes wel bestaan.
Woordenboek

Zoekt u de betekenis van een computerterm? Klik of tik op een letter in de groene balk en de woordenlijst van de betreffende letter opent.
Naar een woord zoeken kan ook. Typ het woord in de zoekbalk met de tekst ‘Zoek hier in het woordenboek’ en klik of tik op Zoeken.

De redactie van SeniorWeb vult regelmatig woorden aan. Mist u een woord? Stuur een e-mail naar redactie@seniorweb.nl. Hartelijk dank voor uw medewerking.